Reviews

OnePlus 6 review » pret in Romania, specificatii tehnice, pareri si imagini

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

OnePlus 6 review 👉 Pentru compania chineza, OnePlus 5T si predecesorul sau din 2017, au fost un real succes. La cateva luni de cand a inceput sa ofere primele informatii despre noul flagship, OnePlus 6, producatorul chinez si-a anuntat oficial nava amiral intr-un eveniment spectaculos desfasurat la Londra. Alaturi de noul varf de gama, compania OnePlus a dezvaluit si noua pereche de casti denumita „Bullets Wireless”, un fel de raspuns impozant adresat castilor Apple (Air Pods) si Google (Pixel Buds). Despre pretul si specificatiile OnePlus 6 va scriam si noi cate ceva in perioada de pre lansare, insa astazi este cazul sa trecem la concret si sa aflam ce ne propune noul handset high-end al companiei fondate de Pete Lau si Carl Pei.

‘The Speed You Need’ este sloganul sub care OnePlus 6 a prins viata in acest an. Un nou nascut, care se anunta un nou succes de piata pentru producatorul chinez, care nu ne-a ferit de mult anticipatul decupaj de tip iPhone X pe noul sau flagship. In esenta, nava amiral a producatorului chinez continua si in acest an, drumul pe care OnePlus l-a pavat pana acum cu specificatii de top si un pret de achizitie moderat.

OnePlus 6 (2)

Probabil ca OnePlus nu se bucura inca de renumele si prestigiul unor brand-uri puterenice precum Samsung Electronics sau Apple, insa nisa pe care a intrat compania cu sediul central in Shenzhen, are cu siguranta un nou pretendent la tron. Compania isi construieste cu multa migala drumul spre Europa, dupa ce, in mod surprinzator, a reusit sa devina cel mai cautat producator din China in State Unite. Cu siguranta, OnePlus 6 va adauga un etaj in plus, cladirii renumelui pe care producatorul chinez si-l formeaza la nivel global.

OnePlus 6 review: pret si disponibilitate in Romania si Europa

Noul OnePlus 6 iese la vanzare incepand cu data de 22 mai, cu exceptia editiei limitate (OnePlus 6 Silk White) care va fi disponibila incepand cu 5 iunie. Fara doar si poate, OnePlus 6 in Romania va fi disponibil in perioada urmatoare, iar pana la intrarea sa pe piata din tara noastra, aflam ca cea mai ieftina versiune pentru Europa incepe de la 529$. La acesti bani primim un telefon cu 6GB RAM la bord si 64GB pentru stocarea de date. Versiunea de 8GB RAM si 128 GB (stocare de date) va costa 579$, in timp ce OnePlus 6 top-of-the-range cu 256 GB pentru stocarea de date si 8 GB memorie RAM, va costa 629$.

Si, inca ceva …

Unboxing-ul este un detaliu care de regula apartine specialistilor. Insa daca esti pasionat de aceasta arie, iata-l pe noul OnePlus 6, proaspat scos din cutie. Aruncam si noi o privire peste el si peste specificatiile sale, in cele ce urmeaza.

OnePlus 6 review: specificatii tehnice complete

OnePlus 6 Specificatii tehnice
Dimensiuni 155.7×75.4×7.75 mm
Ecran AMOLED 6.28 „; rezoluție 2280 x 1080, aspect 19:9 (402 ppi), Corning Gorilla Glass 5, raport ecran/ corp 83.8%
Procesor Snapdragon 845 octa-core, 4 x Kryo 385 Gold la 2.8 GHz și 4 x Kryo 385 Silver la 1.7 GHz
Memorie RAM 4GB/6GB  LPDDR4X
Memorie ROM UFS 2.1 2-LANE 64 GB / 128 GB / 256 GB
Sistem de operare Android 8.1 Oreo cu Oxygen OS
Senzori Fingerprint, Hall, Accelerometer, Gyroscope, Proximity, RGB Ambient Light Sensor, Electronic Compass, Sensor Hub
Porturi USB 2.0, Type-C, Support USB Audio, Dual nano-SIM slot, 3.5 mm audio jack
Camera foto Duala 16MPsi 20MP rear, 16MP selfie
Video 2160p @ 30 fps, 1080p @ 30/60/120, 720p @ 480 fps super slow motion, HDR
Greutate 177 grame
Baterie 3.300 mAh cu Dash Charge

OnePlus 6 review: All-Glass Design

Da, OnePlus 6 este imbracat in sticla Corning Gorilla Glass si pe fata si pe spate. Xiè xie! 👏 Cred ca asa se zice „multumesc” in chineza. Si chiar merita sa multumim companiei din Shenzhen pentru un astfel de design All-Glass. Cu siguranta, exista si minusuri la acest concept bazat exclusiv pe sticla, semn ca nu strica sa arunci o privire peste oferta noastra, deja disponibila, de huse OnePlus 6. Revenind la concret, finisajul si conceptul de tip „monoblock” este unul dintre cele mai avansate si originale pe care le vei gasi pe un smartphone in acest an, iar OnePlus ne pune la dispozitie trei culori spectaculoase pentru al sau remarcabil handset: mirror black (un negru super lucios, care va atrage insa cu siguranta amprentele tale digitale), midnight black (un negru mat al carui fan declarat sunt) si Silk White (albul elegant si parca pudrat pe alocuri cu stil si calitate).

OnePlus 6 (3)

Din punctul meu de vedere, design-ul noului OnePlus 6 este cel mai atractiv de pana acum si cu siguranta cel mai spectaculos. Si sa nu uitam, modelul din acest an este rezistent la contactul cu apa (water-resistant body).

OnePlus 6 review: nu se putea fara decupaj

Stiam deja ca asa va fi si nu, nu sunt dezamagit. Chiar daca au fost de multe ori acuzati de lipsa de originalitate la acest capitol, cei de la OnePlus nu s-au dat in laturi si au inclus decupajul de tip iPhone X pe noul lor varf de gama. Da, acest „breton” este prezent pe mult prea multe dispozitive in acest an si ideea de originalitate se pierde cu maxima certitudine undeva in ceata, insa din punctul meu de vedere, decupajul de pe OnePlus 6 nu este deranjant.

OnePlus 6 decupaj

Din contra, mi se pare suficient de ingust si de placut incat sa asigure personalitate noului device, in timp ce ascunde cateva elemente de design si creste raportul dintre display si restul telefonului, ducandu-l pana la 84%. Mai mult decat atat, daca te va deranja, il poti dezactiva la fel ca si pe varful de gama de la Huawei.

OnePlus 6 review: display generos cu aspect 19:9 si rezolutie Full HD+

OnePlus s-a oprit la un AMOLED de 6.28-inch, cu un screen ratio de 19:9, adica similar cu ceea ce avem pe iPhone X. Nu avem senzor de amprente pe partea din fata a noului handset, astfel ca ecranul telefonului se intinde aproape peste tot.

OnePlus 6 review

Densitatea pixelilor este putin mai mica decat pe iPhone X (401 pixeli per inch) iar rezolutia este Full HD+ adica 2280 x 1080 pixeli. Rezolutia este superioara modelului OnePlus 5 de anul trecut, dar la acelasi nivel cu cea a modelului OnePlus 5T. Avem in schimb o diagonala mai mare decat pe 5T si mult mai mare decat pe AMOLED-ul OnePlus 5.

OnePlus 6 review: procesor de top, capacitate mare de stocare si memorie excelenta

OnePlus 6, it’s a performer! Asa il descriu cei de la Engadget pe noul varf de gama al producatorului chinez. Si asta e lesne de inteles, pentru ca pana la urma, OnePlus nu face altceva decat sa-si respecte traditia. In configuratia noului flagship, compania a inclus cel mai puternic procesor pentru telefoanele Android, modelul high-end de la Qualcomm, Snapdagon 845. Era alegerea potrivita. De fapt, singura. Un chispet superior oricarei platforme de pana acum a producatorului, care va fi sustinut puternic de 6 GB / 8 GB LPDDR4X si de optiuni diferite de stocare a datelor in functie de versiune: 64GB, 128 GB sau 256 GB ROM. Rezultatul?

OnePlus 6 (4)

Un smartphone puternic (cel mai puternic de pana acum al companiei) cu viteza si putere incredibile. Acesta nu este un full review, deci in lipsa unor teste as refuza sa ma pronunt direct, insa din tot ceea ce culegem online, e absolut clar ca OnePlus 6 este un top performer. Iar rezultatele oficiale din testele de specialitate vor demonstra asta si deja o fac.

Noul Face Unlock este rapid si foarte stabil. Se vorbeste de cea mai rapida deblocare faciala de pe piata, adica undeva la 0.4 secunde timp de reactie. Recunoasterea prin amprenta digitala este de asemenea, mai rapida ca niciodata. Si mai rapida decat Face Unlock, by the way.

In plus, flagship-ul ruleaza, proaspat scot din cutie, Android 8.1 Oreo cu un Oxygen OS 5.1 mai bun si mai bine optimizat ca niciodata. Si inca o veste buna: compania anunta compatibilitatea cu Android P, ceea ce face din noul flagship unul dintre primele dispozitive de pe piata care accepta „developer preview” in urmatoarele zile de la lansarea oficiala, astfel ca viitorul sistem de operare poate fi deja testat pe OP6.

OnePlus 6 (6)

Procesorul Qualcomm Snapdragon 845 (octa-core) este construit pe un proces de 10 nanometri si atinge o viteza maxima de 2.8 Ghz. El este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 630, iar colaborarea este menita sa faciliteze o experienta in gaming si multitasking de exceptie. Optiunea „gaming mode” a fost acum modificata, iar utilizatorul poate accelera jocurile cu ajutorul sistemului de pe telefon care-si redirectioneaza resursele. O bila alba in plus la acest capitol, intrucat in trecut, Gaming Mode-ul nu facea altceva decat sa blocheze notificarile.

OnePlus 6 review: experienta foto bazata pe dotari impresionante

Acest sector este unul dificil pentru OnePlus. Desigur, chinezii n-au intampinat cine stie ce probleme sau reprosuri in trecut in sectorul foto al precedentelor editii de top, insa concurenta este foarte mare. Iar OnePlus 6 are de luptat cu high-end-uri (mai scumpe ce e drept) care din punct de vedere al comparimentului foto se descurca extraordinar: P20 Pro de la Huawei si a sa camera tripla, iPhone X, Pixel 2 de la Google si mai ales Samsung Galaxy S9 si S9 Plus.

Cei de la OnePlus adopta insa un drum ceva mai regular la acest capitol. Avem doua camere, ambele cu senzori RGB. Unul dintre ei are 16 megapixeli, apertura f/1.7 si, o mare noutate, stabilizare optica. Al doilea are 20 de megapixeli si aceeasi apertura. La fel ca pe iPhone X (cum altfel 😏 ) un senzor este wide-angle, iar altul „telephoto” oferind inclusiv zoom 2X.

OnePlus 6

Camera frontala pentru selfie-uri si video-calling are 16 de megapixeli. Nimic nou, am spune, cu mentiunea ca sectorul foto din acest an pluseaza prin filmarea de tip slow motion (care nu se compara insa cu ceea ce am descoperit pe Sony Xperia XZ2, spre exemplu). Ah da, merita mentionat (din nou) si faptul ca OnePlus 6 poate filma 4K cu 60 de cadre pe secunda si ca in modul portret vom avea parte de efecte noi.

OnePlus 6 review: baterie buna si super rapidul Dash Charge la datorie

Dash Charge (tehnologia de incarcare rapida in-house) este foarte rapida! Este principalul motiv pentru care OnePlus nu renunta la ea, in ciuda presiunii mediatice. Si bine face! Acumulatorul noului flagship are 3.300 de miliamperi si va duce fara probleme o zi de utilizare normala. In plus, compania chineza sustine ca Dash Charge tine suficient de rece telefonul in momentele de rulaj intens (jocuri, filme, video etc).

OnePlus 6 (5)

Chiar daca are o constructie in integralitate din sticla, OnePlus 6 nu are wireless charging. Poate fi considerat un minus raportat la ceea ce avem pe piata in acest an, insa este decizia companiei producatoare si trebuie sa o respectam ca atare. Nu e ca si cum n-ar fi putut face asta, insa OP a explicat si de ce nu doreste inca sa apeleze la wireless charging. Personal, mi-ar placea sa existe optiunea asta pe un telefon de la OnePlus, insa inteleg punctul de vedere al producatorului si sunt de acord cu el: decat ceva prost facut pentru reputatie, mai bine ceva excelent facut fara reputatie.

OnePlus 6 review: 69 de euro costa castile Bullets Wireless

Adica foarte putin, comparativ cu ceea ce solicita Apple sau Google pentru castile lor. Noile Bullets Wireless par interesante, insa nu reprezinta ceva cu adevarat nou. Sigur, e o surpriza placuta, chiar daca practic sunt vechile casti ale companiei, dar de aceasta data, fara mufa de conectare la terminal. Avem insa magneti, care odata conectati opresc automat castile, iar odata desprinsi le pornesc. Sunetul ar trebui sa fie unul de calitate daca este sa tinem cont de precizarile producatorului si n-avem motive sa ne indoim de asta. Avem un clip si pentru ele, mai jos

OnePlus 6 compatibilitate retea in Romania

OnePlus 6 compatibilitate Romania

OnePlus 6 review: pret, primul verdict si prima impresie

✍️Noul varf de gama al chinezilor va depasi ca pret 2400 de lei in Romania in versiunea sa cea mai slaba. Cea mai scumpa dintre ele ajunge undeva la 2900 de lei probabil. Pentru aceasta suma, luand in considerare faptul ca OnePlus 6 are unul dintre cele mai puternice hardware de pe piata, consider investita intr-un astfel de telefon excelenta. Daca dispui de aceasta suma si vrei s-o investesti intr-un telefon nu ma pot gandi momentan la un raport pret calitate mai bun. Nu totul e lapte si miere la noul model. Da, e lipsit de incarcare wireless, bateria sa pare putin cam mica pentru sectorul high-end si da, iar producatorul a preferat sa nu includa un al doilea difuzor in „bretonul” de tip iPhone X, detaliu care ar putea afecta cumva calitatea sunetului. Dar, restul detaliilor, mult mai multe PRO daca ma intrebati pe mine, sunt argumente serioase in favoarea acestui varf de gama, care arata si performeaza, excelent. Pret si disponibilitate OnePlus 6 ➡ momentan doar pe site-ul oficial al producatorului.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 46 votes
Brand Name
OnePlus
Product Name
OnePlus 6
Price
$ 529