Stiri

Xiaomi a intrat in clubul companiilor cu o valoare de piata de 100 miliarde dolari

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Prețul acțiunilor Xiaomi a atins suma de 31.90 dolari HK, cel mai înalt nivel din istoria companiei, cu o valoare de piață care depășește 775.6 miliarde dolari HK și propulseză compania în mod oficial în clubul companiilor cu o valoare de piață de 100 miliarde USD. Anuntul oficial vine din partea producatorului chinez.

Actualizarea strategiei “Smartphone x AIoT” lansată în 2020 primește în continuare recunoaștere din partea pieței de capital. În trimestrul al treilea, livrările de telefoane inteligente Xiaomi au ajuns la 46.6 milioane de unități, plasând compania în Top 3 la nivel mondial; numărul dispozitivelor IoT conectate (în afara telefoanelor inteligente și laptopurilor) pe platforma AIoT a atins un nivel uluitor de 289 de milioane, consolidând poziția platformei Xiaomi ca lider global pentru utilizatori. De la începutul anului, prețul acțiunilor Xiaomi a crescut cu peste 180%.

„Atingerea acestei performanțe importante pentru companie a fost posibilă datorită fanilor Mi și încrederii în principiul nostru de a aduce inovația pentru toată lumea. Compania noastra va continua să ofere produse uimitoare la prețuri oneste, astfel încât oricine să se poată bucura de o viață mai bună prin intermediul tehnologiilor moderne. Vom continua, de asemenea, să fim primii din industrie la capitolul inovații și vom face totul pentru a surprinde și a le rămâne prieteni apropiați utilizatorilor noștri” a explicat producatorul.

Unul dintre telefoanele foarte atractive de la Xiaomi, modelul Xiaomi Mi 10 Pro 5G a ajuns si la echipa noastra. I-am facut un review destul de interesant, despre care gasesti toate detaliile pe blogul nostru.

Despre Xiaomi

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT.

Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, compania este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

În acest moment compania este al patrulea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial, și a creat cea mai mare platformă IoT pentru utilizatorii săi, cu peste 271 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 90 de piețe din întreaga lume.

În august 2020, compania s-a clasat pe locul 422 în topul Fortune Global 500, urcând 46 de poziții față de anul anterior. De asemenea, s-a situat pe locul 7 între companiile de internet din clasament. În mai 2020, compania a ajuns încă o dată în topul Forbes Global 2000 și a urcat pe locul 384.

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index și Hang Seng TECH Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Etichete:

Xiaomi