Reviews

Vivo Z3x are ecran de 6.26-inch, procesor Snapdragon 660 si Android Pie la bord

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

La fel ca si anul trecut, compania VIVO Mobiles scoate pe banda rulanta telefoane pe segmentul mid-range. De aceasta data a venit randul modelului Vivo Z3x, un device care este aproape similar cu Vivo Z1, smartphone care a fost lansat pe piata anul trecut. Fara indoiala, noul Vivo Z3x va fi un telefon care va prinde foarte bine pe piata de telefoane mobile din China. Dar, cine stie, poate va ajunge la un moment dat si in Europa. Cu siguranta Vivo Mobiles a devenit mult mai deschisa la aceasta idee in ultimii ani. Lista de specificatii tehnice a lui Vivo Z3x o gasesti mai jos:

6.26-inch (2280 x 1080 pixels) Full HD+ 19:9 IPS display
Octa Core Snapdragon 660 14nm Mobile Platform (Quad 2.2GHz Kryo 260 + Quad 1.8GHz Kryo 260 CPUs) with Adreno 512 GPU
4GB RAM, 64GB internal memory, expandable memory up to 256GB with microSD
Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
Funtouch OS 9 based on Android 9.0 (Pie)
13MP rear camera with LED flash with f/2.2 aperture, secondary 2MP camera with f/2.4 aperture
16MP front-facing camera with f/2.0 aperture
Fingerprint sensor
Dimensions: 154.81 x 75.03 x 7.89mm ; Weight: 150g
4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 5, GPS
3260mAh battery


Pret si disponibilitate pentru Vivo Z3x

Device-ul va fi disponibil in perioada urmatoare pe trei nuante diferite de culoare: negru, rosu si violet. Conform presei din China, noul Vivo Z3x va costa 177 de dolari, iar precomenzile pentru acest telefon incep in aceasta saptamana, pe site-ul oficial al producatorului.

Pareri despre Vivo Z3x

Unul dintre primele lucruri care atrage la Vivo Z3x este look-ul telefonului. Finisajele fine si materialele de bune calitate nu te duc cu gandul spre un telefon din zona mid-range. Formatul pare insa clasic: o camera duala pe spate cu senzor de amprente usor accesibil si un ecran mare, cu decupaj de tip waterdrop, plus margini subtiri si o barbie ceva mai generoasa in dimensiuni.

Vivo Z3x (4)

6.26-inch are in diagonala ecranul acestui telefon, care beneficiaza in plus de o rezolutie buna: Full HD+. Aspectul sau este unul modern (19:9), iar tehnologia din spatele display-ului este IPS. Pe langa rezolutia 2280 x 1080 pixeli, la Vivo Z3x atrage ratia ecran corp, un detaliu sugestiv pentru telefoanele din zona mid-range.

–> Huse Vivo la cele mai bune preturi

Sub capota, Vivo Z3x ascunde un procesor Snapdragon 660 cuplat cu placa video Adrneo 512 GPU. Procesorul fabricat pe un proces tehnologic de 14 nanometri este unul dintre cele mai puternice din zona mid-range si are o viteza maxima de 2.2 Ghz. Qualcomm Snapdragon 660 ajuta posesorii de telefoane mid-range sa imbunatateasca in cele din urma calitatea fotografiilor prin redarea de culori mult mai naturale, mult mai aproape de culoarea exacta a pielii. Chipul vine si cu eficienta energetica de cel mai inalt nivel asigurand suport excelent pentru terminalele care folosesc camere foto duale. Snapdragon 660 dispune de un modem Snapdragon X12 care asigura viteze de pana la 600 Mbps in downlink. In plus, beneficiaza de suport 2×2 MU-MIMO 802.11ac Wi-F, despre care Qualcomm spune ca ofera de doua ori mai multa cantitate de date si un consum cu pana la 60% mai mic la descarcare. Modemul Snapdragon X12 este inferior modemului Snapdragon X16 pe care il putem gasi la fostul varf de gama de la Qualcomm, Snapdragon 835.

Vivo Z3x (3)

4GB RAM are memoria acestui device, pe care producatorul a cuplat-o cu 64 GB nativi, dedicati stocarii de date. Aceasta memorie poate fi extinsa pana la 256 GB via microSD. Terminalul Vivo Z3x este unul hybrid dual SIM si poate folosi doua cartele NANO SIM. El ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, customizat cu interfata in house, Funtouch OS 9. Din proprie experienta pot spune ca aceasta interfata de la Vivo este deja destul de familiara. Nu incarca inutil telefonul si nu incetineste procesele importante. Ba chiar, as spune ca din punct de vedere software, Vivo Z3x este un telefon mid-range bun.

Sectorul foto este dominat de o camera frontala neasteptat de puternica. Aceasta vine cu un senzor de 16 megapixeli, capabil sa capteze imagini excelente chiar si pe timpul noptii, mai ales datorita aperturii f/2.0. Selfie-urile si sesiunile de videocalling iti vor depasi asteptarile cu acest telefon.

Camera principala nu ma da pe spate, in principal pentru ca nu iese din registrul smartphone-urilor mid-range cu care ne-am obisnuit. Totusi, detaliile de calitate, nu lipsesc. Avem 13 megapixeli pe senzorul principal si 2 megapixeli pe senzorul secundar. Apertura de pe senzorul principal este f/2.2, iar cea de pe cel secundar f/2.4. Ma asteptam la ceva mai mult sincer la acest capitol, cu toate ca Vivo respecta destul parametri cand vine vorba despre sectorul foto. Resping insa in continuare ideea de a asocia in 2019 un senzor de 16 megapixeli cu unul de 2 megapixeli pe modulul foto principal. Mi se pare o strategie ceva mai potrivita pentru zona entry level, nu pentru cea mid-range. Dar, Vivo a ales si, pe undeva, optiunea producatorului e explicabila, pentru ca nici pretul smartphone-ului nu sare de 200 de dolari.

Vivo Z3x

Vivo Z3x

150 de grame are in greutate Vivo Z3x si o grosime de 7.89 milimetri. Inaltimea sa ajunge la 154.81 milimetri, iar latimea merge spre 75.03 milimetri. Per total, dimensiuni optime pentru o manevrare usoara a terminalului, precum si o structura moderna, capabila sa impresioneze. Vivo Z3x este de asemenea capabil de conectivitate de tip 4G VoLTE, un detaliu care prinde bine mai ales daca telefonul va ajunge si in Europa. Avem tehnologie bluetooth de cea mai noua generatie si un senzor de amprente clasic pe spate, la care se ajunge foarte usor.

Vivo Z3x mizeaza pe o baterie de 3260 de miliamperi, despre care nu avem momentan informatii daca beneficiaza sau nu de fast charing. Daca ar fi sa ghicesc as spune totusi ca nu are incarcare rapida, pentru ca Vivo ar fi facut mult PR si pe seama acestui detaliu.

Concluzie: Terminalul costa undeva la 700-750 de lei fara taxe. Nu este deloc un pret rau pentru un smartphone din zona mid-range, care arata bine, corespunde din punct de vedere software, are un procesor bun si o camera foto pentru selfie-uri destul de atractiva. Sigur, pretul nu este insa nicidecum unul mic. Parca Vivo a crescut pe undeva pretentiile financiare in ultima vreme pe acest segment, probabil si datorita cresterii solicitarilor si vanzarilor bune din ultimul an. Vivo Z3x este un device mid-range interesant. Daca ai ocazia sa-l achizitionezi la un pret mai bun si nu esti interesat sa investesti mult mai multi bani intr-un telefon, cred ca este o solutie utila si interesanta.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Z3x
Price
$ 177