Stiri

Cum evolueaza piata de telefoane mobile in 2019? Huawei in crestere, Apple in declin, Samsung lider detasat

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Primul trimestru al anului 2019 nu pare sa fie unul prea reusit pentru cei de la Apple. Gigantul nord-american are o cota de market share in scadere si a fost depasit de Huawei. Cel putin asta arata raportartele firmelor de analiza IDC si Counterpoint. Cifre din nou foarte bune pentru companiile care apartin de uriasul grup BBK Electronics, Vivo si Oppo.

Cum evolueaza piata de telefoane mobile in 2019?

Piata de telefoane mobile in 2019 debuteaza cu un prim trimestru bun pentru Samsung si Huawei. Nu acelasi lucru se poate spune si despre cei de la Apple, a caror cota de piata este sub asteptarile producatorului in prima parte a anului.

345 de milioane de unitati s-au vandut in trimestrul 1 al acestui an, o cifra care nu depaseste cifra de anul trecut. Piata de telefoane mobile in 2019 pare astfel intr-o usoara scadere fata de primul trimestru al anului trecut.

Samsung e prima in raportul oferit de Counterpoint cu 72 de milioane de unitati vandute in primul trimestru al anului. Este o cifra mai mica decat cea inregistrata de gigantul din Coreea de Sud in primul trimestru al anului trecut (78.2 milioane unitati). Huawei inregistreaza in schimb o crestere de 50%, ceea ce nu ne surprinde deloc. 59.1 milioane unitati a livrat producatorul chinez in primul trimestru din 2019, fata de 39.3 milioane anul trecut in aceeasi perioada. Apple e a treia in clasament cu 42 milioane unitati, o cifra care certifica o scadere de 20% fata de primul trimestru din 2018, confirma Counterpoint.

piata de telefoane mobile in 2019

In acelasi raport, aflam ca pe piata de telefoane mobile in 2019, grupul BBK Electronics are in primul trimestru din acest an o prezenta solida prin subsidiarele sale Oppoi si Vivo. Ambele inregistreaza cresteri (10% Oppo, 27% Vivo) fata de aceeasi perioada din 2018. Si cota de market share a celori doi producatori chinezi este in crestere, la fel cum se intampla si in cazul celor de la Huawei care cresc de la 11% cota de piata la 17% cota de piata. Este de altfel cea mai importanta crestere a unei cote de piata pe piata de telefoane mobile in 2019.

In raportul celor de la IDC, Samsung este si aici prima cu 71.9 milioane de unitati vandute si o cota de piata de 23.1%. Pe locul doi este Huawei cu 59.1 milioane de unitati livrate, o cota de piata de 19% si o crestere de 50.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Apple ocupa si in clasamentul celor de la IDC locul 3 in primul trimestru al anului cu o scadere de 30.2% si o cota de piata de 11.7%. Gigantul nord-american a livrat 36.4 milioane unitati, cu putin mai multe decat locul 4, Xiaomi.

Care Xiaomi ramane la un nivel constant, chiar daca IDC arata ca e in scadere cu 10.2 % fata de anul trecut in aceeasi perioada. Asta in ciuda faptului ca are o multime de telefoane de tip best buy, asa cum este Xiaomi Pocophone F1. Vivo a livrat 23.2 milioane de unitati si este unul dintre producatorii care inregistreaza o crestere semnificativa pe piata de telefoane mobile in 2019. Putin in spatele sau este Oppo, partenerul de la BBK Electronics, care a livrat in prima parte a anului 23.1 milioane de unitati si are o cota de piata de 7.4%.

Este clar ca atat in raportul Counterpoint cat si in raportul IDC, piata de telefoane mobile in 2019 inregistreaza o mica scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Samsung ramane lider incontestabil, iar Huawei transeaza pentru moment razboiul pentru locul 2 cu Apple. Grupul BBK Electronics, cu Vivo si Oppo drept varfuri de lance impresioneaza si in acest debut de an, dar ceea ce trebuie de departe remarcat este ascensiunea celor de la Huawei care avand o crestere atat de mare inclusiv in primul trimestru al acestui an, par sa aiba chiar puterea sa se lupte pentru fotoliul de lider la finalul „sezonului”. Daca ai un telefon de la Huawei, nu uita sa verifici ofertele noastre de huse Huawei si folii de protectie Huawei.

Etichete:

apple huawei Samsung
Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Huawei, Samsung, Apple
Product Name
piata de telefoane mobile in 2019