Reviews

Vivo Y21T lansat oficial în India. Cât costă și ce specificații tehnice are

Home  »  Reviews

catmobile

acum 2 ani

Vivo a lansat încă un telefon de buget pe piață. Este vorba despre modelul Vivo Y21T, device care a primit ”undă verde” în India. Noul device este echipat cu un procesor Snapdragon 680 și beneficiază de un ecran, cu rată de refresh de 90Hz.

Vivo a anunțat pe finalul anului trecut și modelul Vivo Y32 despre care găsești detalii pe blogul nostru. Totodată, noua serie S12 a fost lansată oficial pe finalul lunii decembrie.

Vivo Y21T – telefon de buget – specificații tehnice, preț și alte detalii

Compania Vivo este recunoscută deja pentru atenția pe care o acordă segmentului de buget. Printre telefoanele numeroase lansate de producător în acest segment de piață, cea mai recentă apariție este modelul Vivo Y21T, device care a fost anunțat oficial în India.

Modelul care beneficiază de un procesor Snapdragon 680 costă 16.490 de rupii indiene, echivalentul sumei de 966 de roni. La acești bani, poți achiziționa versiunea de 4GB RAM și 128GB stocare date, iar între opțiunile de culoare, Vivo îți oferă variantele alb și albastru. De asemenea, noul telefon de buget de la Vivo este disponibil și în magazinele offline din India.

Device-ul se remarca în sectorul de buget printr-un design modern, dar și prin câteva caracteristici destul de atractive, despre care vom discuta în cele ce urmează.

Modelul Vivo Y21T vine cu un display modern, cu aspect 20:9 și o diagonală de 6.58-inch. Vorbim despre un display cu tehnologie IPS LCD, care oferă o rezoluție Full HD+, adică 1080 x 2408 pixeli. În partea de sus, ecranul primește deja celebra crestătură de tip ”waterdrop” (n.r picătură de apă). Partea de jos a ecranului este ceva mai groasă și vizibilă, dar marginile sale par realmente subțiri. Foarte important la Y21T este că ecranul beneficiază și de o rată de refresh (n.r rată de împrospătare) de 90HZ.

Sub capotă, așa cum anunțam și mai sus, Vivo Y21T beneficiază de un procesor de la Qualcomm, model Snapdragon 680, cuplat cu 4GB RAM și cu 128GB dedicați stocării de date. Capacitatea nativă de stocare a datelor poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD. Totodată, pe Vivo Y21T primești posibilitatea extinderii memoriei RAM cu 1GB.

Noul smartphone al celor de la Vivo rulează din fabrică Android 11, un sistem de operare peste care producătorul a aplicat interfața dezvoltată in-house, FunTouchOS 12. Y21T beneficiază de un senzor de amprente montat în lateral, dar pentru un plus de securitate, device-ul are și sistem de recunoaștere facială de tip Android.

În compartimentul foto, Vivo Y21T se bazează pe un senzor principal de 50 de megapixeli, ajutat de alți doi senzori de imagine de câte doi megapixeli. Unul dintre acești senzori este macro sensor, iar cel de-al doilea este de tip bokeh. În plus, Y21T de la Vivo are o cameră pentru selfie-uri de 8 megapixeli, foarte utilă inclusiv în sesiunile de video calling atât de căutate în ultima vreme.

Modelul primește o baterie de 5.000 de miliamperi, una care ar urma să susțină puternic device-ul în ceea ce privește autonomia. Această baterie vine și cu suport de încărcare rapidă la 18W.

Modelul Vivo Y21T beneficiază de suport dual SIM și 4G, dar și de opțiunile dual-band Wifi, bluetooth 5.0, GPS, A-GPS, BeiDou și GLONASS. În plus, vine cu port USB de tip C, dar și cu mufă audio de 3.5 mm pentru căști.

Concluzie: La prima vedere, noul device de buget de la Vivo nu arată deloc rău. Are un procesor eficient, atât din punct de vedere al economiei, cât și din perspectiva performanței day-by-day. Nu este impresionant în compartimentul foto, dar putem considera că își merită banii la acest capitol, raportat la ceea ce oferă. Plusează cu o autonomie bună asigurată de o baterie de mare capacitate, care în plus are și suport de încărcare rapidă. Una peste alta, ne-ar plăcea ca Vivo să direcționeze acest model și spre alte zone comerciale, inclusiv Europa. Pare un device de buget spre zona mid-range, care poate performa bine în activitățile de zi cu zi.