Stiri

Anunt OFICIAL! Cifra incredibila de utilizatori pe care o pierde Google daca renunta la Huawei

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

CEO si fondator al Huawei, Ren Zhengfei sustine ca Google va pierde intre 700 si 800 de milioane de utilizatori de telefoane mobile daca nu va mai asigura serviciile Android pe terminalele companiei. Totodata, liderul Huawei a explicat ca ruperea de Google nu este o decizie pe care Huawei sa doreasca sa o faca, pentru ca va stopa cresterea companiei sale.

Google risca sa piarda peste 700 de milioane de utilizatori daca intrerupe colaboarea cu Huawei

In timp ce tensiunile dintre Statele Unite ale Americii si China continua sa creasca, Huawei a lasat clar sa se inteleaga ca va fi nevoita sa treaca la un nou sistem de operare daca sanctiunea impusa de Guvernul American isi va produce efectele.

Presedintele Chinei, Xi Jinping alaturi de Ren Zghenfei, CEO si fondator al Huawei

Presedintele Chinei, Xi Jinping alaturi de Ren Zghenfei, CEO si fondator al Huawei

Iar cei de la Huawei par sa aiba solutii la indemana. Sursele presei chineze anunta ca Huawei ar fi livrat deja aproximativ 1 milion de telefoane de test cu HongMeng OS, sistemul de operare care ar urma sa devina concurentul americanilor de la Apple (iOS) si Google (Android). Un software dezvoltat intern, care a fost deja inregistrat cu denumirea HongMeng OS.

Va reamintim ca Administratia Donald Trump a luat decizia de a interzice activitatea companiei Huawei pe teritoriul Statele Unite. Presedintele american a decis sa interzica tuturor companiilor americane sa mai foloseasca un echipament tehnologic de la alte companii care reprezinta un risc potential pentru securitatea nationala a Statele Unite.

Intr-un interviu acordat pentru CNBC, CEO-ul si fondatorul Huawei, Ren Zhengfei a declarat ca Google va pierde intre 700 si 800 de milioane de utilizatori daca nu va mai asigura sistemul de operare Android pe telefoanele companiei sale. Asta ar insemna o crestere record (chiar fara precedent) pentru noul sistem de operare pregatit de chinezi, HongMeng OS: „Google va avea mereu acelasi interes ca si Huawei. Asta pentru ca daca noi nu vom rula pe terminalele noastre sistemul de operare Android, Google va pierde peste 700, poate chiar 800 de milioane de utilizatori activi” a marturisit Zhengfei.

Cat pierde Huawei: venituri in scadere pe anul financiar in curs si 30 de miliarde de dolari in minus

Tot Zhengfei a explicat in cadrul aceluiasi interviu ca cel mai mare producator de telefoane mobile din China va incasa venituri de 100 de miliarde de dolari pe anul financiar 2019, adica venituri mai mici decat estima producatorul.

„Nu vad in asta o problema, pentru ca pe piata chineza noi nu inregistram un regres. Cele 30 de miliarde de dolari pe care le pierdem reprezinta un detaliu important, dar nu major. Pentru ca pe noi nu ne poate afecta atat de mult. Suntem perfect constienti de situatia noastra financiara si nu ne vom opri din a gasi metodele potrivite pentru a o imbunatati” a mai adaugat CEO-ul companiei.

Huawei a devenit in schimb, cel mai mare furnizor de echipamente 5G din lume

Producatorul a anuntat oficial noul procesor Kirin 810, un nou chipset fabricat in-house. In alta ordine de idei, compania din China a reusit sa devina cel mai mare furnizor de echipamente 5G din lume, cu un total de 50 de tranzactii comerciale 5G la nivel mondial!

Gigantul din China a intentat de asemenea recent un proces impotriva Departamentului de Comert din Statele Unite pentru ca echipamentul sau de telecomunicatii a fost confiscat pe teritoriu american.

In alta ordine de idei, compania a publicat recent o lista importanta a terminalelor care se vor bucura inca de update la sistemul de operare al celor de la Google. Pe blog.catmobile.ro afli ce telefoane Huawei vor primi update la Android Q.