Reviews

OFICIAL | Procesorul Kirin 810 de la Huawei a fost anuntat. Detalii si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Huawei a introdus oficial noul procesor Kirin 810 SoC, succesorul modelului Kirin 710 de anul trecut pe care il gasesti pe multe dintre device-urile mid-range ale companiei. Odata cu lansarea oficiala, Huawei a detaliat si cateva dintre caracteristicile procesorului. Noul Kirin 810 SoC utilizeaza tehnologia pe 7 nanometri, similara cu cea a flagshipului Kirin 980 SoC. Acest detaliu reprezinta o premiera pentru un procesor din zona mid-range.

Kirin 710 a fost primul procesor Huawei construit pe un proces tehnologic de 12 nanometri. El includea patru nuclee Cortex A73, tactate la viteza de 2.2 Ghz si alte patru nuclee Cortex A53, tactate la viteza de 1.7 Ghz. In termeni de performanta, evolutia procesorului Huawei Kirin 710 era cu 75% mai buna in testele single-core, decat evolutia procesorului Kirin 659, in timp ce in testele multi core, procentul era de 68%, performanta superioara. De asemenea, de mentionat faptul ca Kirin 710 suporta LTE Cat 12 si Cat 13, precum si conectivitate 4G VoLTE si suport dual SIM.

Specificatii tehnice Kirin 810. Cel mai puternic procesor de la Huawei de pana acum

La interior gasim doua nuclee ARM Cortex A76 tactate la frecventa de 2.27 Ghz, dar si alte sase nuclee de mai mici dimensiuni ARM Cortex A55 cu viteza de 1.88 Ghz.

Placa video care este cuplata cu acest chipset este ARM Mali G52 MP6 GPU, cea care aduce o performanta cu 162% mai buna decat generatia anterioara. In plus ea suporta tehnologii de gaming de la Kirin.

In testele GeekBench, Kirin 810 ofera scoruri cu 11% mai bune decat Qualcomm Snapdragon 730 in testele single core. In testele multi-core, rezultatele se imbunatasec si mai mult, aducand scoruri cu 13% mai bune.

De asemenea, in testul GFXBench 1080p Mahttan, procesorul Kirin 810 cu placa video ARM Mali G52 MP6 ofera un plus de 44% in ceea ce priveste frame rate-ul prin comparatie cu Snapdragon 730 de la Qualcomm si placa sa video Adreno 618 GPU.

Noul NPU foloseste o arhitectura HUAWEI Da Vinci bazata pe unitatea aritmetica cantativa stereo „Rubik’s Cube”. In testele de specialitate pentru inteligenta artificiala noul Kirin 810 a bifat un scor fabulos: 32.280 de puncte. Ceea ce inseamna un rezultat mai bun decat Snapdragon 855 (cel mai puternic procesor de pe piata pentru telefoanele Android) dar si decat Helio P90, cel mai puternic procesor MediaTek.

Kirin 810 ofera o experienta imbuntatita in ceea ce priveste jocurile, upgrad-uri de baza ale GPU-ului sau otpmizarea incarcarii GPU-ului. Tehnologia AI de programare a modulatiei de frecventa poate sa invete frames rate-urile, fluenta atingerii ecranului, dinamica performantei si sa îmbunătățească precizia predicției în comparație cu predicția tradițională .

Tehnologia de optimizare a seriei GPU poate reduce instructiile repetate si supraincarcarea placii video, accelerand viteza de transfer a datelor dintre placa video, memorie si CPU. Optimizarea jocurilor cu efecte speciale duce la imbunatatirea performantelor, la un contrast mult mai clar si mai luminos si asa mai departe.Totul pare sa duca utilizatorul spre o experienta fantastica in gaming, apropiindu-l de lumea reala.

Noul Kirin 810 suporta DUAL SIM si DUAL VoLTE. Procesorul isi face debutul pe Huawei Nova 5i si ar urma ca in scurt timp sa ajunga si pe alte smartphone-uri de la Huawei si de la Honor.