Stiri

Specificatii tehnice Samsung Galaxy A90. Device-ul are Snapdragon 855 la bord si camera de tip Tilt OIS

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Samsung Galaxy A90 este pe cale sa se lanseze oficial. Aici afli primele specificatii tehnice pentru Samsung Galaxy A90, precum si alte detalii importante despre device-ul pe care il pregateste cel mai mare producator de telefoane din Asia.

Specificatii tehnice Samsung Galaxy A90

Noul Samsung Galaxy A90 va avea la bord procesorul Snapdragon 855 de la Qualcomm, adica cel mai puternic chipset pentru telefoanele Android de pe piata. Vom avea doua versiuni diferite ale noului smartphone, dar ambele vor beneficia de senzori de amprente integrati in ecran. In schimb, modelul Samsung Galaxy A90 LTE (SM-A905) va avea o optiune exlusivista: camera Tilt OIS!

S-a zvonit anterior ca Samsung Galaxy A90 ar urma sa fie lansat odata cu Samsung Galaxy A70. Producatorul sud-coreean a ales insa sa lanseze la acel moment modelul Galaxy A80 langa celalalt device, transformandu-l in cel mai puternic telefon din gama A de pana acum.

Dar, Samsung se repliaza si lanseaza acum si Samsung Galaxy A90. Noul smartphone depaseste conceptul mid-range si surprinde extrem de placut.

In primul rand pentru ca, asa cum va scriam si mai sus, va avea la bord un procesor Snapdragon 855 de la Qualcomm, chipset dedicat telefoanelor din zona premium! Vorbim practic despre acelasi procesor de pe Galaxy S10, iar daca acest zvon se confirma, atunci Samsung realizeaza o adevarata premiera.

Va fi pentru prima data cand un terminal din seria Galaxy A va fi echipat cu un procesor de varf, care in mod obisnuit ajungea pe flagship-uri. Snapdragon 855 foloseste un modem 5G nativ, ceea ce devine, de asemenea, o premiera, de aceasta data pentru producatorul originar din San Diego. Snapdragon 855 de la Qualcomm poate filma 4K cu 60 de cadre pe secunda, folosindu-si doar 20-25% din puterea folosita anterior. El va integra patru nuclee eficiente de 1.8 Ghz, un nucleu foarte rapid cu viteza de care aminteam anterior (2.8 Ghz) si alte 3 nuclee de calibru, care ating viteze de 2.4 Ghz. In acest context, placa vidoe de pe Galaxy A90 va fi modelul Adreno 640. Configuratiei i se alatura si tehnologia Snapdragon Elite Gaming, al carei obiectiv este imbunatatirea experintei de gaming a utilizatorilor.

Pe langa Snapdragon 855, noul model Samsung Galaxy A90 va avea si doua versiuni diferite. Vorbim despre Samsung SM-A905 si Samsung SM-A908 activate cu LTE, al doilea si cu 5G, dar si cu exclusivista optiune Tilt OIS pe camera foto. Asta inseamna ca acest terminal va avea un plus urias la nivel de stabilizare a imaginii de pe modulul foto principal.

Cei de la OnLeaks dezvaluie ca ambele terminale vor avea ecrane de 6.7-inch in diagonala, iar scannerul de amprente va fi integrat in display. Modelul 5G va beneficia de o setare tripla pe spate cu senzori de imagine de 48 de megapixeli + 8 megapixlei + 5 megapixeli. Versiunea LTE clasic va avea o configuratie foto formata din 48 de megapixeli + 12 megapixeli + 5 megapixeli pe modulul principal.

Modelul Samsung Galaxy A90 va fi dotat cu acelasi mecanism rotativ pe camera principala la fel ca si Galaxy A80. Dar, vom avea cateva modificari interne care probabil ca vor face diferenta. Asteptam mai multe informatii despre noul model si vom reveni si noi cu un articol ceva mai amplu.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy A90