Stiri

Trei variante pentru noua serie ZenFone 8. Asus ZenFone 8 Mini a primit deja primele specificatii tehnice

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Au aparut primele informatii oficiale despre Asus ZenFone 8 Mini, un nou telefon pe care compania recunoscuta pentru fabricarea de laptopuri, il va lansa pe piata.

ASUS nu lucreaza doar la modelul Asus ROG Phoe 5. Cele mai informatii anunta si primele detalii despre noul Asus ZenFone 8 Mini, un al telefon pe care compania il va lansa in aceasta perioada. De aceasta data, nu vorbim despre un smartphone dedicat gaming-ului, dar si noul model din seria ZenFone va avea la bord acelasi tip de procesor precum device-ul dedicat gamerilor. Mai exact, este vorba despre Snapdragon 888 de la Qualcomm. Ce alte specificatii tehnice va avea Asus ZenFone 8 Mini, aflam in cele ce urmeaza.

Asus ZenFone 8 Mini specificatii tehnice

ASUS va lansa noua serie Zenfone, cea care urmeaza seriei de anul trecut, denumita ZenFone 7. Se pare ca noua serie ZenFone 8 va include cel putin trei modele noi. Daca despre terminalele Zenfone 8 si Zenfone 8 Pro s-a scris destul de des in ultima vreme in presa internationala, acum au iesit la lumina informatii despre noul model Asus ZenFone 8 Mini, al treilea membru al gamei pe care producatorul taiwanez il va lansa pe piata.

Potrivit celor de la XDA Developers, noul line-up din seria ZenFone include si acest handset compact, denumit Asus ZenFone 8 Mini. Sursa citata a dezvaluit ca codul sursa kernel de la ASUS ROG Phone 5 face trimitere la alte trei flagshipuri ale companiei, cu numele de cod ”SAKE”, ”PICASSO” și ”VODKA”. Din cele trei denumiri, se pare ca ”SAKE” se refera la Asus ZenFone 8 Mini.

Datorita aceluiasi cod sursa, aflam ca toate cele trei flagship-uri sunt propulsate spre performanta de chipset-ul Snapdragon 888 SoC de la Qualcomm. Noul procesor promite performante interesante, si chiar cateva imbunatatiri fata de generatia anterioara.

In fapt, Qualcomm anunta ca nivelul de performanta general al chipset-ului Snapdragon 888 creste cu 25% fata de predecesorul sau si cu un procent de 35% la nivel de performanta grafica. In plus, partea de AI a fost upgradata semnificativ, detaliu care transforma Snapdragon 888 intr-unul dintre cele mai puternice procesoare din industrie in acest moment. Este pentru prima data cand Qualcomm folosește 3 nuclee diferite intr-un singur chipset. Procesorul Kryo 680 este format dintr-un nucleu CPU Cortex-X1 tactat la 2,84 Ghz, sub care se află cele 3 nuclee Cortex A78 tactate la maximum 2,4 Ghz și, în cele din urmă, cele 4 nuclee Cortex-A55 de putere redusă, care sunt tactate la 1,8 GHz, permițând o performanță generală mai bună cu 25%, exact asa cum anunta producatorul nord-american.

Modelul se va baza pe un ecran de 5.92 inch cu tehnologie OLED la bord, dar si cu rezolutie Full HD Plus. Acest ecran va avea o rata de refresh de 120 Hz. Se pare ca modelul Asus ZenFone 8 Mini va beneficia si de noul senzor de imagine Sony IMX686 cu rezolutie de 64 de megapixeli, dar si de noul senzor de imagine Sony IM663