Stiri

Specificatii tehnice Nokia X

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Specificatii tehnice Nokia X ➡Pe final de aprilie, va anuntam ca HMD Global pregateste Nokia X, un device care intre timp a primit si certificarea cea mai importanta pentru zona China, din partea TENAA. Iata care sunt specificatiile tehnice care vor insoti acest nou dispozitiv marca Nokia.

Nokia X specificatii tehnice via TENAA

Certificarea obtinua de HMD Global ne permite sa aflam si ce configuratie va avea noul handset al finlandezilor. E drept, nu in totalitate, insa ne putem face deja o impresie destul de completa asupra nivelului de performanta al device-ului.

Nokia X

Conform TENAA, noul model Nokia X va avea un ecran cu rezolutie Full HD + (2280 x 1080 px) si o diagonala de 5.8 -inch. Formatul display-ului este 19:9, iar conform presei asiatice acesta va fi „insotit” si de omniprezentul „decupaj” de tip iPhone X.

Sub capota, Nokia X ascunde un procesor octa-ocore de la Qualcomm, care va atinge o viteza maxima de 1.8 Ghz. Se pare ca este vorba despre chipset-ul Snapdragon 636, usor inferior puternicului octa-core mid-range Snapdragon 660, dar un veritabil plus pentru un device din gama de mijloc.

Nokia X va rula Android 8.1 Oreo din fabrica si va avea o camera principala duala pe spate. Evident, agentia TENAA ne dezvaluie insa doar unul dintre senzori (care are 16 megapixeli), lasandu-ne sa ghicim ce rezolutie ar urma sa aiba al doilea. Din primele informatii se pare ca este vorba despre un senzor secundar de 8 megapixeli. Frontal, camera noului handset are o rezolutie de 16 megapixeli.

Tot de pe TENAA aflam ca HMD Global pregateste Nokia X cu trei optiuni diferite: 3 GB RAM, 4 GB RAM si 6 GB RAM. Stocarea interna va fi de 32 GB sau 64 GB, insa device-ul va permite extinderea memoriei native via microSD pana la 128 GB pe fiecare versiune.

Bateria noului model Nokia X va avea 3000 de miliamperi, iar senzorul de amprente al telefonului va fi amplasat pe partea din spate, chiar sub modulul foto si deasupra logo-ului Nokia. Vom reveni cu informatii oficiale despre acest model in perioada urmatoare. Momentan pretul sau este necunoscut.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes