Stiri

Samsung ramane lider la nivel global. Cum arata cifrele Huawei si Apple pe al doilea trimestru al anului

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

In luna mai a acestui an, International Data Corporation(IDC) a publicat un top al celor mai active companii de telefoane de pe piata. In primul trimestru al anului Huawei a crescut cu 50.3%, in timp ce Apple a scazut cu 30.2%. In acelasi timp, International Data Corporation(IDC) a confirmat ca piata de telefoane mobile a inregistrat o scadere in ceea ce priveste livrarile cu 2.3% in al doilea trimestru al acestui an.

Samsung ramane lider la nivel global, Huawei si Apple o urmeaza

Conform noilor informatii, un total de 332.2 milioane de telefoane au fost livrate in al doilea trimestru din 2019, ceea ce inseamna o crestere cu 6.5% fata de ultimul trimestru. Cel mai mare declin l-au inregistrat pietele din China si Statele Unite, in timp ce zona Asia Pacific are livrari cu mai mult de 3% mai mari fata de ultimul trimestru, scrie The Verge.

Samsung ramane cel mai puternic producator de telefoane mobile din lume, inregistrand 75.5 milioane de livrari, o crestere cu 5.5 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Huawei ocupa locul 2 cu 58.7 milioane de livrari de telefoane mobile, adica o crestere de 8.3 % fata de al doilea trimestru al anului trecut.

30%! Acesta este procentul cu care veniturile companiei Huawei, cel mai mare producator de telefoane mobile din SUA au crescut in primul trimestru al anului 2019. Si asta in ciuda crizei inregistrate pe filiera China-Statele Unite ale Americii.

E drept, cresterea din aceasta prima parte a anului este mai mica decat cea inregistrata in chiar primele trei luni, inainte de izbucnirea scandalului, cand Huawei avea venituri cu 39% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Apple e abia a treia cu o scadere de 18.2 procente pana la 33.8 milioane de terminale livrate in al doilea trimestri din 2019.

Pe locul 4 vine Xiaomi cu un total de 32.3 milioane de terminale livrate, o cota similara aproape cu cea din al doilea trimestru de anul trecut. OPPO este al cincilea producator la nivel mondial cu 29.5 milioane de terminale livrate.

„In ciuda zvonurilor si a incertitudinii care exista in legatura cu Huawei, compania a reusit sa-si pastreze locul doi la nivel global. Cand privesti clasamentul, Samsung, Huawei si Apple par destul de clar castigatoare, in timp ce Xiaomi si Oppo vin puternic din spate. Trebuie insa mentionat ca o parte importanta din aceste cifre au legatura cu lansarile din aceasta perioada. Nu este exclus insa ca acest trend sa continuie, dar momentan Apple este dezavantajata de faptul ca noile iPhone 2019 vor aparea ceva mai tarziu” a marturisit Ryan Reith, vice presedintele International Data Corporation(IDC).

Etichete:

apple huawei Samsung