Reviews

Review Xiaomi Mi Band 4 – best buy in zona bratarilor fitness

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

review Xiaomi Mi Band 4 » În fiecare an, Xiaomi adaugă mai multe funcții la bratara sa fitness Mi Band, reusind totusi cumva sa pastreze preturile la un nivel destul de confortabil. Am folosit Xiaomi Mi Band 4 ca principal tracker de fitness pentru cateva zile cu ajutorul prietenilor de la Xiaomi Romania. Unitatea de recenzie Xiaomi Mi Band 4 a fost conectată la telefonul meu mobil si as putea spune, la finalul „sesiunii” ca ma declar incantat de experienta bifata. Ok, fara spoilere!

Ei bine, cu un afișaj îmbunătățit, mai multe profiluri de exerciții și un preț mai scăzut, Xiaomi Mi Band 4 se plasează in acest moment drept unul dintre cei mai buni trackeri de fitness de pe piata. Un gadget care te ajuta sa fii activ si sa te mentii in forma. Sau tipul de gadget care te ajuta sa imbini utilul cu placutul. La un pret bun 🙂

Întrebarea este: gasesti pe piata ceva mai bun in acest moment la un pret atat de bun sau oricine ar trebui să faca pasul decisiv si sa-si cumpere Mi Band 4 daca e interesat de un fitness tracker? La asta vom răspunde în acest review Xiaomi Mi Band 4. Mai jos ai lista de specificatii tehnice a produsului:

Specificații

  • Greutate 10.6g
  • Dimensiuni 46.8×17.8×12.6mm
  • Lungime ajustabilă 155-216mm
  • Compatibilitate Android 4.4/iOS 9.0 sau mai recent
  • Capacitatea bateriei 135 mAh
  • Rating IP 5 ATM
  • Autonomie baterie Aproximativ 20 zile
  • Senzori 3-axis accelerometer
  • 3-axis gyroscope
  • PPG heart rate sensor
  • Capacitive proximity sensor
  • Conectivitate wireless Bluetooth 5.0

 

Review Xiaomi Mi Band 4

Daca citesti acest review Xiaomi Mi Band 4 fie ai auzit despre aceasta bratara fitness si vrei sa afli de unde vinde hype-ul din jurul ei, fie ti-ai comandat deja o astfel de bratara si o astepti sa-ti vina. Ca tot vorbeam de hype, lucrurile sunt destul de simple. Stiti cum s-a creat el?

De fapt are legatura cu tot ceea ce inseamna produsele Xiaomi, pentru ca acest producator din China reuseste cumva sa ofere produse de o foarte buna calitate, la un pret foarte bun. Intr-o era in care gadget-urile sau smartphone-urile au ajuns sa coste chiar si 1000 sau peste 1000 de euro, Xiaomi iti ofera alternative excelente la sume rezonabile.

Cu ajutorul lor, de multe ori, pui mana pe gadget-uri sau smartphone-uri de o foarte buna calitate, la un pret, sa-i zicem, mid-range (nu intotdeauna e vorba de low cost).

Mi Band 4 este unul dintre produsele care reflecta probabil cel mai bine filosofia Xiaomi. Pretul sau de achizitie in Romania este unul mic, probabil la jumatate sau chiar mai bine din cat cere concurenta pentru bratarile sale. Pe de alta parte, performantele sunt foarte bune, ceea ce subliniaza de fapt, ideea de la care am plecat in redactarea acestui review Xiaomi Mi Band 4.

Stim deja ca Mi Band 3 a fost un mare succes pentru companie, iar prin Mi Band 4, Xiaomi incearca sa imbunatateasca anumite capitole de performanta.

🔶 Design
Hai sa fim sinceri: bratarile fitness de la Xiaomi nu au avut niciodata un design care sa te dea pe spate. Cu toate acestea, cred eu ca Mi Band 4 este un produs imbunatatit, chiar si la acest capitol. Are un look oarecum generic, dar imbunatatirile la nivel de display salveaza capitolul design in acest caz. M-am bucurat sa vad ca vorbim acum despre un AMOLED color cu diagonala de 0.95 inch, protejat de sticla securizata 2.5D.

Avem cinci nivele de luminozitate, iar prezenta „culorii” iti va lasa impresia ca monotonia de pe generatia anterioara a disparut complet. Remarc atat calitatea textului, cat si a notificarilor. Tptusi, comparativ cu Mi Band 3, nu arata istoricul si continutul notificarilor decat cand acestea sunt primite. Sau cel putin asa am reusit eu sa inteleg. Bratara in sine este fabricata din silicon si se simte extrem de confortabil.

Nu este probabil cel mai inalt nivel pe care l-ai putea gasi la o bratara (pare putin rigida pe alocuri), dar cred ca nu dezvolta deloc o experienta neplacuta. Dimpotriva!

🔶 Baterie foarte buna
Gadget-ul este dezvoltat cu o autonomie a bateriei de pana la 20 de zile, bateria fiind de 135mAh, iar incarcarea acesteia facandu-se intr-un timp scurt, de aproximativ 2 ore. Nu am folosit bratara timp de 20 de zile, dar iti pot confirma ca autonomia este una foarte buna. Spre exemplu, acum am un procent de 66% dupa o zi de incarcare. Si am folosit-o destul de intens.La fel ca modelele anterioare, este rezistenta la apa, va monitoriza calitatea somnului, caloriile arse, dispune de alarma prin vibratie.

🔶 Alte pareri plus aplicatia Mi Fit
Nu am detectat niciun fel de problema la conectarea bratarii la telefon. Asta probabil si pentru ca Mi Band 4 vine cu tehnologie bluetooth 5.0 acum, spre deosebire de versiunea anterioara.

As vrea sa remarc un alt detaliu care mi-a placut foarte mult si care pot spune ca m-a cucerit. Ma refer la numărul de moduri de antrenament. Mi Band 4 poate urmări următoarele exerciții: banda de alergat, alergare în aer liber, mersul cu bicicleta, mersul pe jos, înotul in piscina și antrenamentul generic.

Poate că nu pare mult, dar predecesorul său nu era în măsură să urmărească spre exemplu înotul piscinei sau exerciții generice. Mi Band 3 poate urmări acum exerciții, dar încă nu poate urmări exercițiile de înot. Vorbind despre înotul în piscină, Mi Band 4 poate recunoaște cinci stiluri de înot diferite și poate înregistra 12 seturi de date diferite, cum ar fi ritmul de înot și numărul de lovituri. De asemenea, are un grad de rezistență la apă de 5ATM. Daca nu esti un innotator profesionist sau un potential campion olimpic, cred eu ca te vei descurca si chiar iti va face placere sa o folosesti.

De-a lungul perioadei in care am folosit bratara, nu am observat probleme majore in ceea ce priveste monitorizarea somnului. Mi Band 4 pare sa raporteze corect, intotdeauna, timpul in care am dormit si cel in care am fost treaz. Pentru un dispozitiv atât de mic și ieftin, Xiaomi a putut să împacheteze o mulțime de funcții inteligente în Mi Band 4. Bratara Mi Band 4 poate transmite apeluri, text, e-mail și cam orice altă notificare pe care o primiți pe smartphone. Notificările apar imediat la Mi Band 4. Nu puteți să răspundeți la niciuna dintre acestea, iar din cauza afișajului mic, unele mesaje pot fi greu de citit, dar este încă una dintre caracteristicile plăcute.

review Xiaomi Mi Band 4

Ma pot declara placut surprins de optiunile de personalizare incluse in aplicatia Mi Fit. Avem o schema a vibratiilor daca ii pot spune asa, pentru ca fiecare tip de notificare poate fi programat cu un model de vibratii personalizat. Vei putea face astfel diferenta, fara sa privesti macar ecranul. Ai un program pentru trezirea automata a ecranului, dar si un mod de noapte care iti va reduce luminozitatea ecranului. Si da, modul „do not disturb”, unul dintre favoritele mele, care te va ajuta neasteptat de mult. Cel putin in cazul meu, asa a fost. Daca te simti bombardat de notificari, tot ceea ce trebuie sa faci este sa activezi modul DND (Do not disturb) si gata.

✅ Verdictul nostru
Final de review Xiaomi Mi Band 4. A fost o placere sa impartim o perioada scurta de timp si ma declar incantat de experienta cu aceasta bratara fitness. Daca si tu vei fi multumit?

review Xiaomi Mi Band 4

Depinde de ce asteptari ai sau depinde la ce te raportezi. Xiaomi vine in fiecare an cu imbunatari la device-urile sale, ba chiar reuseste cumva sa ramana intr-un pret decent. Noua bratara are un afisaj mai bune, o autonomie suprinzator de buna, mai multe profiluri de exercitii, iti masoara corect BPM si distantele si, foarte important, are acum un pret excelent.

Este, fara doar si poate, cea mai buna optiune de bratara fitness ieftina de pe piata. Nu ai nimic de pierdut daca o vei cumpara, si cred ca asta este lucrul cel mai important la finalul acestui review Xiaomi Mi Band 4. Daca esti interesat sa o cumperi, aici ai cel mai bun pret »»» Bratara fitness Xiaomi Mi Band 4 la numai 117 lei.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi Band 4