Reviews

REVIEW Xiaomi Redmi Note 9 – Hands-on, pareri, pret in Romania, verdict

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 4 ani

Review Xiaomi Redmi Note 9 » Piata de smartphone-uri produse in China a crescut enorm in ultimii 4-5 ani. Din pacate, exista inca oameni care traiesc inca sub impresia celebrei sintagme „made in China”, una prin care automat asociaza un anumit produs cu calitatea indoielnica.

Se poate ca aceasta sintagma sa fie inca valabila in alte segmente de piata (cine stie), dar in ceea ce priveste telefoanele mobile ea si-a pierdut treptat mai toti adeptii. Cel putin la nivel international, si din ce in ce mai vizibil si in Romania. Xiaomi mi se pare unul dintre producatorii care a reusit sa „spele” imaginea producatorilor din China, prin telefoanele de buget, mid-range si chiar premium pe care le-a lansat in ultimii ani.

Am ales sa-ti vorbesc pentru inceput de producator, pentru ca sunt convins ca sunt cateva lucruri interesante pe care nu le stii despre Xiaomi si care cred eu, merita mentionate. Uite, citeam recent un detaliu cat se poate de interesant: conform publicatiei Chinabrands, Xiaomi are un total de 15.222 de angajati si mai multe subsidiare. E o cifra importanta, nu? Subsidiarele sunt Redmi, Yi Techhonology, Roborock, Roidmi, Viomi, VH, Mijia, Huami, Aqara, Yeelight, Blackshark, Pocophone si Youpin. Transformat intr-unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume, Xiaomi deserveste zone importante de pe Glob si a ajuns sa livreze telefoane din China pana in Brazilia, din Rusia pana in Romania si din Mexic pana in Malaiezia.

Compania este recunoscuta si pentru faptul ca a construit cea mai mare platforma IoT pentru consumatori, conectand mai mult de 100 de milioane de dispozitive inteligente. Utilizatorii MIUI, interfata dezvoltata de producator au atins intre timp borna de 200 de milioane! In februarie anul trecut, Google a anuntat ca Xiaomi este cel de-al treilea brand din China (indiferent de piata) dupa gigantii Huawei si Alibaba. Dar gata, hai sa trecem la concret si sa vorbim despre telefon. Aici ai review Xiaomi Redmi Note 9.

💠 Cat costa Xiaomi Redmi Note 9 in Romania?

Imi amintesc ca acum ceva timp am testat timp de o saptamana modelul Xiaomi Mi Mix 2s caruia i-am facut si un review pe blogul nostru. A fost primul moment in care am realizat cat de bine se lucreaza la Xiaomi. Modelul Mi Mix 2s m-a impresionat, atat prin constructie, cat si prin performantele sale. Am scris atunci pe larg, un articol care a fost bine primit. Am testat de atunci si alte modele de la producator, iar intre timp mi-am dorit sa fac cunostinta si cu Redmi Note 9, un device despre care citisem deja lucruri mai mult decat interesante. Vom arunca si noi o privire mult mai atenta asupra handset-ului si vom stabili impreuna daca Redmi Note 9 este un telefon care-si merita din orice punct de vedere investitia.

review Xiaomi Redmi Note 9

Iata ca la mijlocul acestui an, Xiaomi vrea sa-si recastige coroana in acest segment de piata prin noul Redmi Note 9, un telefon care nu sare de 1000 de lei si care este echipat cu un sistem quad camera, cu un ecran mare, o baterie mare si destul de multi pixeli. Piesele din interior de la MediaTek arata cum Xiaomi a incercat sa tina costurile spre low, dar afecteaza oare aceasta solutie performantele lui Redmi Note 9 raportate la pretul de achizitie al telefonului?

Asa, la prima vedere, gasesti destul de multe modele de telefon care sa se incadreze in acest pret de piata. Chiar Xiaomi si-a dat licenta pe acest segment, anul trecut, cand a lansat senzationalul Redmi Note 8T. Prietenii de la Xiaomi Romania ne-au trimis noul Xiaomi Redmi Note 9, unul dintre modelele pe care chiar imi doream sa le testez, un smartphone de buget spre mid-range prin definitie, dar care pare sa-si depaseasca conditia.

Este destul de clar ca poti gasi destul de multe modele de telefon care sa se incadreze in acest pret de piata, pentru ca oferta producatorilor in general pare sa fie din ce in ce mai variata, de la o luna la alta. Chiar Xiaomi si-a dat licenta pe acest segment, anul trecut, cand a lansat senzationalul Redmi Note 8T. Concurenta, Honor, Motorola, Huawei, Samsung samd iti ofera de asemenea telefoane decente pentru o suma aproximativ egala, sau ceva mai mare.

Tinand cont de experientele mele anterioare cu telefoanele Xiaomi, ceva m-a facut sa cred ca modelul Redmi Note 9 isi merita banii, raportandu-ne le celelalte preturi de pe piata, si la raportul pret-calitate, cu care producatorul din China ne-a obisnuit deja de ceva timp. Asa a luat nastere aceste review Xiaomi Redmi Note 9 care sper sa te ajute.

review Xiaomi Redmi Note 9

💰💰💰 Apropos de pret, am cautat si am gasit si cel mai bun pret pentru tine pentru acest model de telefon. Poti achizitiona acest Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 9, Dual SIM, 64GB, 4G, Polar White (superba aceasta culoare, good job Xiaomi!) la numai 899 de lei prin intermediul eMag. Versiunea testata de noi este doar putin mai scumpa. Tot pe eMag gasesti Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 9, Dual SIM, 128GB, 4G, Polar White la 999 de lei.

Te las in continuare sa descoperi ce m-a atras cel mai mult la noul telefon Xiaomi. Asadar, incepem acest review Xiaomi Redmi Note 9

💠 Review Xiaomi Redmi Note 9 – cutie, design, ecran, audio

Incepem review Xiaomi Redmi Note 9! Asa cum ne-a obisnuit, Xiaomi nu face rabat de la o prezentare cat se poate de atractiva a telefoanelor sale.

Cutia in care vine noul model Redmi Note 9 include cam tot ceea ce ai nevoie, iar prezentarea overall mi se pare excelenta. Uite-i specificatiile tehnice mai jos:

📢 Specificații
👉Display: 6,53”, FHD+ (2.340 x 1.080 pixeli)
👉Procesor: MediaTek Helio G85 @ 2,0 GHz (octa-core, 12nm)
👉RAM: 3/4 GB
👉Stocare: 64/128 GB
👉Cameră: 48 MP f/1.8 wide + 8 MP f/2.2 ultra-wide + 2 MP macro + 2 MP adâncime
👉Cameră frontală: 13 MP f/2.25
👉Card: da, microSD până la 512 GB
👉Baterie: 5.020 mAh, încărcare rapidă la 18 W
👉Dimensiuni: 162,3 x 77,2 x 8,9 mm
👉Greutate: 199 g
👉Altele: dual-SIM, amprentă pe spate, jack 3,5 mm, port IR

Cred ca prima concluzie pe care o poti trage dupa ce ai deschis cutia in care se afla acest telefon este una favorabila. Iar primul gand care iti trece prin cap este o usoara asemanare in materie de design intre Redmi Note 9 si cunoscutul Mate 20 de la Huawei. Si, ca sa pastram legatura comparatiilor, vei observa imediat ca Redmi Note 9 are un ecran mai mare decat iPhone 11 Pro Max, unul dintre cele mai apreciate telefoane de pe piata in acest moment. La 6.53 inch, ecranul de pe Redmi Note 9 pare exact ce trebuie! Finisajele premium din plastic sunt excelente pentru acest pret de piata, iar impresia generala este ca telefonul arata foarte bine!

Portul USB-C din partea de jos este inconjurat de un difuzor mono și o mufă pentru căști. Toate butoanele sunt pe partea dreaptă și există un blaster IR în partea de sus, ceva ce rar vezi la acest preț. Atunci cand il iei in mana, telefonul nu pare atat de mare pe cat o arata dimensiunile sale.

Spatele sau curbat il face destul de confortabil la tinut in mana, iar greutatea sa mi se pare una optima. Scanerul de amprente din jurul spatelui este bine poziționat și usor de deblocat rapid. În timp ce ecranul sau este protejat atât de Gorilla Glass 5, cât și de un protector de ecran pre-montat, spatele device-ului este din plastic; Fara discutie, vorbim despre un material care crapa mai putin decat sticla, ceea ce e bine, dar care se poate zgaria in acelasi timp, mai usor. mai puțin crăpabil decât sticla, dar mai zgârietor. Din fericire, Xiaomi livrează o carcasă cu Redmi Note 9, dar te poti uita si peste oferta de huse Xiaomi Redmi Note 9 de pe CatMobile, unde sunt convins ca vei gasi ceea ce ai nevoie. În ceea ce privește ecranul, la 6,53 inci și cu o rezoluție de 1080p largă, Redmi Note 9 impresioneaza si depaseste in opinia mea modelul Motorola Moto G8 si al sau ecran dominat de tehnologia LCD.

Luminozitatea maximă nu putem spune ca se apropie de nivelul unui ecran de pe un flagship, asa ca in conditiile in care luminozitatea este foarte puternica, s-ar putea sa te chinui putin la nivel de vizibilitate. Tinand insa cont de pret, comparativ cu un flagship, Redmi Note 9 nu se descurca deloc rau, ba chiar unghiurile de vizualizare si experienta overall la nivel de ecran mi se pare respectabile. Ma bucur foarte mult ca Xiaomi a reusit sa se desprinda putin de peisaj si a renuntat la ideea de decupaj waterdrop și la alinierea verticala a camerelor din spate, constante care devin in mod clar, o estetica mult prea familiara pentru piata din Asia.

Si pentru ca merita sa va vorbesc putin despre ecranul device-ului, asa cum se poate observa mai sus, vorbim despre un IPS cu rezolutie Full HD Plus si diagonala 6.53-inch. Raportul dintre ecran si corp ajunge la 83.5% ceea ce nu e deloc rau, iar luminozitatea merge spre 450 de niti. Mi se pare mai mult decat decent pentru acest segment de piata. Ah, da: calitatea audio a smartphone-ului are o performanță adecvată, ceea ce nu ar trebui să fie o surpriză pentru un difuzor plasat in partea de jos. Dacă te bazezi pe telefonul tău pentru a reda muzică în timp ce faci un duș sau dacă te afli într-o cameră de dimensiuni medii, Redmi Note 9 ar trebui să fie mai mult decât suficient.

💠 Review Xiaomi Redmi Note 9 – performanta si software

Modelul are la bord procesorul Helio G85 de la MediaTek. Noi am primit la teste versiunea de 4GB RAM si 128GB pentru stocare de date, iar rezultatele sunt putin peste asteptari.

In testul Geekbench 5 multi-core, Redmi Note 9 a bifat un scor de 1320 puncte, adica s-ar apropia de nivelul unui telefon de tip flagship din 2017, ceea ce nu mi se pare rau. Interesant mi se pare faptul ca modelul Note 8T de anul trecut a performat ceva mai bine in GeekBench, ceea ce inseamna ca Redmi Note 9 nu este neaparat un „speed bump”, daca asta este ceea ce cauti. Totusi, raman la parerea ca Note 9 ofera o performanta respectabila, daca ne raportam la pretul de piata.

Din experienta mea, la un astfel de device ma asteptam la ceva mai multe probleme atunci cand treci spre zona de gaming. Chiar daca jocurile ultra solicitante ii ridica ceva probleme, Redmi Note 9 se descurca admirabil, chiar si in cazul unor jocuri precum Valkyrie, Asphalt 9 sau Disney Arena.

In general, device-ul se misca relativ rapid si chiar foarte rapid atunci cand vorbim despre „day-to-day tasks”. Daca esti pasionat de gaming si vei seta telefonul la cel mai inalt nivel grafic, atunci s-ar putea sa ti se incalzeasca destul de mult la utilizare, dar asta mi se pare cumva normal. Iata cateva dintre scorurile bifate de Redmi Note 9:

• AnTuTu V8 – 205.711
• Geekbench 5 – 357 (single-core) 1.320 (multi-core)
• Marcaj PC – 8.329 (Performanță 2.0 de lucru)
• Marcaj 3D – 1.368 (OpenGL) 1.384 (Vulcan)
• AndroBench – 317,12 MB / s

In ceea ce priveste zona software, raman la parerea ca putem vorbi despre un nou compromis. In ciuda faptului ca totul este stabil, iar suportul pentru aplicatii este excelent datorita accesului la Google Play Store, apar anumite probleme ocazionale. Spre exemplu, atunci cand instalezi o aplicatie, MIUI (interfata device-ului) o scaneaza pentru viruși, dar iti arunca si o reclama, ceea ce sincer, nu mi-a placut. Partea buna este ca poti dezactiva acest amanunt. La fel de neplacuta mi se pare si incarcarea cu bloatware, dar cred ca deja m-am obisnuit cu astfel de aplicatii pe care multa lume le considera inutile.

💠 Review Xiaomi Redmi Note 9 – camera foto

La acest capitol, Redmi Note 9 impresioneaza printr-o combinatie extrem de interesanta. Avem practic acelasi setup ca și pe Redmi Note 8T, dar lucrurile sunt foarte placute. In locul camerei telephoto pe care o vezi pe telefoanele highend, aici avem un senzor macro si unul de adancime care completeaza bine peisajul.

Camera primara are 48 de megapixeli si un unghi larg f/1.8. Camera de 8 megapixeli ultra-wide are un camp de vedere de 118 grade si un obiectiv f/2.2. Lucrurile nu se prezinta deloc rau, iar telefonul este capabil sa obtina capturi clare, sa surprinda imagini bune, care arata bine in special in conditii de iluminat optim.

Includerea unui mod nocturn înseamnă ca și fotografiile realizate în lumină intermediară pot arăta decent. De asemenea, camera principală surprinde video la rezoluție 1080p – inferioară videoclipului 4K capturat de Note 8T de anul trecut – dar materialul este bine stabilizat și pare curat atunci când lumina este corectă.

În ceea ce privește camera macro, as putea spune ca aceasta are câteva probleme in a echilibra albul. În alta ordine de idei, camera selfie de 13MP face o muncă perfect decentă pentru preț, chiar și în condiții de iluminat scazut. Am facut cateva capturi pentru tine, sper sa-ti placa si sa te ajute:

IMG_20200702_183553
15939344336768106
15939344336768106 (1)
IMG_20200703_075042
IMG_20200703_075038
IMG_20200702_194217
IMG_20200702_194210
IMG_20200702_190301

💠 Review Xiaomi Redmi Note 9 – autonomie, capitolul unde noul model straluceste

Probabil ca acest review Xiaomi Redmi Note 9 ar fi trebuit sa inceapa cu acest capitol, pentru ca acesta este capitolul unde intr-adevar, Note 9 straluceste.

Cu bateria sa imensa de 5.020 miliamperi, nu este deloc surprinzator ca Note 9 m-a tinut o zi intreaga fara probleme. In ciuda ecranului sau foarte mare, performantele la acest capitol sunt mai mult decat notabile, chiar impresionante daca tinem cont de pretul telefonului. Zece minute de video streaming au scazut bateria cu un procent de doar 3% ceea ce mi se pare wow!

Folosind incarcatorul device-ului, a trebuit sa astept aproape patru ore pentru o incarcare la 100%, ceea ce pare destul de mult in comparatie cu alte device-uri de pe piata. Partea buna e ca odata incarcat, Note 9 nu se joaca, iar stabilitatea sa pe parte de autonomie este cu adevarat un mare avantaj, mai ales daca tinem cont de faptul ca device-ul nu este unul foarte scump. Asadar, la acest capitol, credem noi ca Xiaomi a facut o treaba aproape de superlativ.

✅ Review Xiaomi Redmi Note 9 – Concluzie personala si verdict

Am ajuns la finalul acestui review Xiaomi Redmi Note 9. M-a bucurat saptamana de teste cu Redmi Note 9, semn ca experienta nu mi-a facut deloc rau. Device-ul imi place ca aspect, are un design atractiv si as spune ca se foloseste de cele cateva capitole la care impresioneaza sa poata fi considerat un investitie buna pentru suma cu care este comercializat.

Calitatea camerei sale foto este peste medie, ecranul este bun pentru acest segment de piata, iar autonomia bateriei este un punct extrem de important daca vei lua in calcul achizitionarea acestui dispozitiv.

Sigur, device-ul nu este o „bestie” in materie de hardware si pastreaza cateva din problemele obisnuite pe partea de software, dar daca tinem cont de concurenta de pe piata, de pretul cu care se vinde Xiaomi Redmi Note 9 si de ceea ce ofera el overall, cred ca in finalul acestui review Xiaomi Redmi Note 9 putem conchide ca device-ul merita achizitionat.

PRO
– pret foarte bun
– design elegant si constructie buna
– camera competitiva
– ecran mare, luminos, imagini clare
– sunet audio bun
– baterie excelenta cu o autonomie formidabila pentru acesti bani

CONTRA
– nu are senzor telephoto
– mici probleme la utilizarea MIUI

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi Note 9