Stiri

INCREDIBIL! Primul oraș din lume care a interzis folosirea telefoanelor în spațiile publice

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Japonezii au luat o decizie fără precedent! Un oraș japonez a decis sa aplice interdicția folosirii smartphone-urilor în spațiul public. „Telefoanele mobile nu trebuie folosite atunci când mergem pe stradă!” este mesajul din spatele campaniei demarate de orașul nipon Yamato.

Primul oraș din lume care a interzis folosirea telefoanelor mobile in spațiile publice

Daca nu ati auzit inca de Yamato, e bine să va notati acest nume. Este de fapt denumirea unui oras din Japonia, ale carui autoritati au luat o decizie fara precedent la nivel mondial: au interzis folosirea telefoanelor mobile in spatiile publice.

Și nu, nu e o gluma! Autoritatile au anuntat deja ca legea a intrat in vigoare, dar cunoscut fiind spiritul civic din aceasta tara, cetatenii orasului nu vor primi sanctiuni daca o vor incalca. Se merge pe inceredere si pe spirit civic, asa ca cel mai probabil, regula va fi respectata fara probleme.

„Telefoanele mobile nu ar trebui folosite atunci cand mergem pe strada” au anuntat oficialii orasului nipon, conform The Japan Times.

„Din pacate, vorbim despre dependenta. Oamenii nu mai sunt in stare sa ridice capul din telefonul mobile, nici macar atunci cand merg pe strada, sau cand traverseaza o intersectie. Au aceasta nevoie primara de a fi mereu conectati la tehnologie, ceea ce devine foarte grav. Noi nu vrem sa fim la fel” au mai anuntat autoritatile din Yamato.

Introducerea legii care a interzis folosirea telefoanelor nu s-a facut la intamplare. Oficialii orasului au efectuat un studiu si au observat comportamentul a peste 5000 de pietoni. Conform NTT Docomo, citat de Mediafax, pietonii pierd la nivel mondial 95% din campul vizual atunci cand isi folosesc telefonul mobil.

Yamato este o localitate care face parte din prefectura Kanagawa. Are o populatie de 234 de mii de locuitori, iar 104 mii dintre ei detine case in acest oras. Yamato se intinde pe aproape 28 de kilometri patrati, iar cel mai cunoscut oras din apropierea sa este Yokohama. Nici Tokyo nu este foarte departe de orasul care a interzis folosirea telefoanelor mobile in spatiile publice, ceea ce reprezinta o decizie fara precedent la nivel mondial, mai scrie The Japan Times.