Reviews

REVIEW | Xiaomi Black Shark Helo pret, specificatii tehnice, detalii oficiale, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Xiaomi scoate pe piata un nou telefon de gaming, de aceasta data unul care vine cu incredibila memorie de 10GB RAM. Xiaomi Black Shark Helo devine al doilea telefon produs de compania chineza in parteneriat cu firma Black Shark si ii succede pe piata lui Xiaomi Black Shark, primul model de gaming din istoria producatorului, telefon cu vanzari foarte bune dupa lansarea sa oficiala.

Din pacate, nu vorbim despre un telefon autentic nou ci mai degraba despre o versiune de upgrade a telefonului lansat initiat in urma cu cateva luni. Cea mai importanta noutate este indiscutabil memoria extinsa de catre Xiaomi la 10 GB RAM, dar pe piata vor exista in continuare versiuni si de 6GB RAM si de 8 GB RAM. Avem mai jos lista de specificatii completa a noului terminal de la Xiaomi si Black Shark

6.1-inch 18:9 AMOLED display @ 1080 x 2160 px, 401ppi, HDR10,
2.8GHz Octa-Core Qualcomm Snapdragon 845
Adreno 630 GPU
6GB, 8GB, 10GB RAM
128GB, 256GB stocare de date
camera principala duala cu senzori de: primul de 12MP, f/1.8, 1.25µm, dual pixel PDAF si al doilea senzor 20MP, f/1.8, 1.0µm, AF, 2x optical zoom cu Dual LED Flash
camera frontala de 20MP f/2.2
4G LTE
Dual SIM, Dual Standby
Dual-band Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0
GPS, A-GPS, GLONASS, BDS
senzor de amprente
difuzoare stereo frontale
Vapor Cooling System
Xiaomi MIUI 10 (Android 8.0 Oreo)
baterie 4000mAh (non-removable)
dimensiuni 160 x 75.2 x 8.7 mm
greutate 190 g

Pret Xiaomi Black Shark Helo

Chinezii anunta ca noul smartphone al companiilor Xiaomi si Black Shark va costa 3.200 de yuani pentru versiunea de 6GB RAM, adica cea mai accesibila dintre optiuni. Cea mai potenta si mai scumpa ajunge la 4.200 de yuani. Asta inseamna ca, Xiaomi Black Shark Helo va costa intre 1800 si 2500 de lei, echivalentul romanesc al sumelor de bani anuntate in China.

Citeste si –> Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic: ce alegem?

Teoretic, am putea cumpara un telefon cu memorie de 10GB RAM la un pret de (aproximativ) 2.500 de lei cu procesor Snapdragon 845 la bord. Ceea ce trebuie sa recunoastem, nu suna tocmai rau. Din pacate, probabil ca atunci cand va ajunge in Romania, Xiaomi Black Shark Helo va fi ceva mai scump. Sau cel putin asa cred eu la data redactarii acestui articol.

Pareri despre Xiaomi Black Shark Helo

Noul Xiaomi Black Shark Helo este livrat impreuna cu doua controllere, ceea ce reprezinta o diferenta fata de editia precedenta, care avea un singur controller pentru partea stanga. Modelul lansat acum cateva zile de Xiaomi are doua astfel de accesorii, iar cel din dreapta include chiar si un touchpad circular plus o serie noua de butoane. Designul este spectacol si daca ii adaugam controllere ne ducem usor cu gandul spre contollerele detasabile de tipul Nintendo Switch.

In ceea ce priveste strict smartphone-ul, noul Xiaomi Black Shark Helo cu 10 GB RAM la bord nu are decupaj. Ceea ce pentru unii e o veste buna, dar poate ca pentru altii e o veste proasta. Cert este ca Xiaomi si Black Shark nu urmeaza trendul. Avem un panel IPS LCD cu tehnologie Super AMOLED si HDR 10, gata sa va ofere o imagine perfect realista si bogata in culoare. In plus, display-ul intra in gama spectrului de culoare DCI-P3, genul de spectru folosit in studiourile de film care acopera foarte multe nuante de culoare. Gamerii vor savura cu siguranta asta.

Afisajul de tip AMOLED de pe ecran primeste o diagonala de 6.01 inch pe un format 18:9 cu rezolutie Full HD Plus adica 2160 x 1080 pixeli. Rata de contrast este de 60 de mii la 1, rata de refresh a ecranului de 60 Hhz (mai mica decat la telefoanele Razer pentru gaming), iar densitatea pixelilor de 402 ppi. Anyway, o experienta solida la nivelul ecranului pentru acest telefon, la care se adauga si alte plusuri in ceea ce priveste configuratia interna a lui Xiaomi Black Shark Helo.

Sub capota, producatorul vine cu un procesor Snapdragon 845, care asa cum stim este unul de top. Impresionant mi se pare faptul ca pe langa un chipset cu viteza maxima de 2.8 Ghz, cuplat cu o placa video Adreno 630 (foarte buna), putem cumpara la o suma echilibrata un telefon cu 10 GB RAM la bord si 256 GB stocare de date. Evident, vom avea si optiuni de 6GB RAM cu 128 GB sau de 8 GB RAM cu 128 GB ROM. Precizam ca memoria RAM este de tip LPDDR4X si stocarea de mare vitexa UFS 2.1

La aceasta „forta” de nedescris, Xiaomi vine cu un mare plus pentru gameri. Asta pentru ca sistemul de racire al telefonului isi intra in rol, odata ce temperatura procesorului depaseste o anumita borna. Sistemul raceste terminalul cu pana la 12 grade, ceea ce face ca Xiaomi Black Shark Helo sa fie intr-adevar un telefon de gaming excelent gandit. In plus, credem noi ca autonomia pentru acest model va fi una excelenta. Bateria de 4.000 de miliamperi va avea grija de acest detaliu. Ea vine echipata si cu tehnologie Quick Charge 3.0 cu alimentare prin port USB de tip C.

Constructia telefonului este una solida, iar Xiaomi si-a impodobit device-ul cu iluminare de tip RGB, care lasa utilizatorului posibilitatea de a alege orice culoare. Led-urile de tio neon de pe ambele parti si logo-ul Black Chark sunt de asemenea vizibile. Partea din fata a telefonului este acoperita cu sticla de protectie (Xiaomi sustine ca este foarte rezistenta), telefonul nu are slot pentru carduri micro SD(sincer nici nu pare sa aiba nevoie) si nici slot pentru casti (adaptor USB tip C) dar vine in schimb cu toti senzorii importanti (amprenta, giroscop, proximitate, accelerometru, lumina).

Avem inclusiv un capitol foto, care merita un capitol special. Camera principala a lui Xiaomi Black Shark Helo are senzori de 12 si 20 megapixeli, cu tehnologie de inteligenta artificiala, capacitate de filmare video in format ultra hd si video in slow motion la rezolutie full hd (120 fps) plus focalizare PDAF si diverse moduri precum portret sau panoramic. Camera frontala, utila pentru selfie-uri, are 20 de megapixeli, diafragma f/2.2, si functii precum Portret si infrumusetare inteligenta.

Xiaomi Black Shark Helo are 190 de grame si o grosime de 8.7 milimetri.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Black Shark Helo