Reviews

REVIEW | Ulefone S1, telefon cu Android Go, recunoastere faciala si pret fantastic de achizitie

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

De pe site-ul Ulefone.com aflam ca producatorul chinez este pregatit sa lanseze pe piata un nou model de telefon de buget. Ulefone S1 aduna deja peste 72 de mii de subscriberi interesati de achizitionarea sa si va rula din cate se pare sistemul de operare Android Go Edition.

Specificatii tehnice Ulefone S1

Smartphone-ul Ulefone S1 nu este in aceste conditii un telefon care poate impresiona profund prin configuratia sa, ci mai degraba un device dedicat unei anumite niste.

Teoretic, din informatiile culese de pe site-ul oficial al producatorului, putem intelege ca noul model este dedicat pietei entry level si tuturor doritorilor de terminale fara pretentii, care nu sunt dispusi sa aloce sume foarte mari pentru achizitionarea unui terminal, de la care nu-si doresc un anumit nivel de performanta, ci mai degraba detalii basic.

Iar Ulefone S1 ofera asta, dublandu-si impactul printr-un pret foarte accesibil.

Prin urmare, device-ul nu are o configuratie puternica. Este suficient sa aruncam o privire peste nivelul de memorie pe care il asigura modelul S1 by Ulefone: 1GB dedicati memoriei RAM si 8GB dedicati capacitatii de stocare a datelor. In plus, procesorul este un MediaTek tactat la frecventa de 1.3Ghz, model MT6580 quad-core. Ceea ce pe hartie inseamna ca Ulefone S1 nu va avea suport pentru conectivitate 4G LTE. Cel putin asa credem noi.

Ulefone S1

Ulefone S1

Plusul device-ului este pretul de achizitie, sistemul de operare care fluidizeaza experienta, fiind bine optimizat, dar si ecranul plus cele cateva optiuni interesante. Intre acestea as enumera tehnologia de deblocare faciala si baterie de 3.000 de miliamperi, plus un procesor audio independent, foarte util si menit sa-i asigure lui Ulefone S1 un avantaj la nivel de sunet. Ecranul este curbat, are un aspect modern 18:9, diagonala 5.5 inch si conform Ulefone.com, raportul dintre el si corpul telefonului este de 90.1%. Mi-e greu sa cred acest procent, dar pentru moment sa mergem pe mana producatorului.

Mentionam mai sus bateria telefonului Ulefone S1 care are o capacitate de 3.000 de miliamperi. Daca este sa acordam credit informatiilor oferite de producator, asta se traduce prin 250 de ore de autonomie standby, pana la 23 de ore de auditie audio si, nu in ultimul rand, pana la 11 ore de autonomie in convorbiri. Foarte important: bateria telefonului Ulefone S1 este detasabila!

La capitolul conectivitate, nu avem confirmarea dar intuim ca device-ul este dual SLIM, are slot pentru carduri microSD (probabil pana la 64 GB), beneficiaza de mufa audio de 3.5mm si de port microUSB 2.0, iar tehnologia bluetooth nu depaseste generatia 4.0.

Camerele foto sunt destul de interesante, in sensul ca modulul de pe spate e dual si ascunde o combinatie de senzori de 8Mp+5Mp, iar cel de pe fata, pentru selfie-uri si video-calling, are un senzor de 5 megapixeli si functia beauty mode. Atat pe fata, cat si pe spate, Ulefone S1 beneficiaza de expuneri ale camerelor destul de bune, f/2.2.

Pret Ulefone S1

Producatorul asigura un discount la precomanda, dar pe Aliexpress aflam ca Ulefone S1 costa undeva la 60 de dolari. Categoric un pret bun pentru cei care nu vor sa risipeasca bani pe achizitionare unui telefon, fara a fi prea preocupati de calitatea lui in ceea ce priveste performanta si prioritizand functiile basic ale unui smartphone.

Ulefone S1 (1)

Modelul Ulefone S1 cantareste 183 de grame si are 9.55 milimetri grosime. Din pacate, absenta 4G LTE ne ameninta putin concluzia pozitiva despre acest device, dar chiar si-asa, credem ca la acesti bani, S1 de la Ulefone nu e deloc un telefon de neglijat, repet, daca nu-ti doresti cine stie ce performanta de la viitorul tau smartphone.

Iti reamintesc ca Ulefone a mai lansat cateva telefoane interesante in ultima vreme. Pe blogul nostru ai detalii despre Ulefone S9 Pro si Ulefone Armor 5, telefoane pe care producatorul le-a anuntat oficial luna trecuta. Tot pe blogul nostru gasesti si 5 motive pentru care merita sa cumperi Ulefone Power 3S, dar si un review Ulefone Armor X, primul smartphone rugged cu incarcare wireless.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 15 votes
Brand Name
Ulefone
Product Name
Ulefone S1
Price
$ 60