Reviews

REVIEW | Cubot P20, pret in Romania, specificatii, imagini, detalii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Cubot a lansat oficial pe piata noul device Cubot P20, un smartphone de buget cu Android Oreo in versiune stock la bord si cateva specificatii foarte interesante. Despre acest device v-am scris si noi in urma cu cateva luni, anuntandu-va lansarea sa oficiala.

Intre timp, Cubot a oficializat produsul, care ajunge in magazine la un pret foarte bun. Cubot P20 poate fi achizitionat pentru suma de 129.99 dolari, adica putin peste 500 de lei. Gasiti momentan acest telefon pe site-ul Gearbest.

Cubot P20 detalii tehnice, specificatii, pareri, imagini

Noul model Cubot P20 are in mod evident, ca sursa de inspiratie, iPhone X. Bineinteles ca din punct de vedere al dotarilor, modelul nu se apropie de smartphone-ul de top al companiei Apple, dar pentru sectorul buget este un terminal mai mult decat interesant.

La Cubot P20 descoperi inainte de toate un aspect placut. Estetic, noul telefon al producatorul chinez impresioneaza si rareori iti trece prin minte faptul ca acest device este unul de buget, cu pret putin peste 500 de lei.

Cubot P20

Cubot P20 arata foarte bine, iar acesta este unul dintre avantajele sale

Nici configuratia sa nu este deloc una rea, tinand cont de pretul final de achizitie. Indraznesc sa spun ca este una dintre cele mai reusite copii de iPhone X din China si, totodata, una dintre cele mai atractive cand vine vorba de raportul calitate pret.

Avem un aspect 19:9 pe panelul IPS cu diagonala de 6.18-inch. Asadar, Cubot P20 este un phablet, dedicat celor care iubesc diagonalele mari. Nu va asteptat la un telefon imens, pentur ca noul Cubot P20 nu este atat de mare pe cat credeti. Aspectul 19:9 il face intr-adevar inalt, dar device-ul este ingust si foarte slim. Doar 8.5 milimetri grosime masoara acest telefon, in timp ce greutatea sa de 167 de grame il face usor manevrabil si controlabil.

Cubot P20 baterie

Bateria de pe Cubot P20 are 4.000 de miliamperi. Deloc rau!

Sub capota, producatorul chinez s-a oprit asa cum era de asteptat la un procesor de la MediaTek. Firesc, pentru ca acest chipset poate oferi un nivel bun de performanta si, mai ales, un nivel optim de consum al energiei. Tinand cont de diagonala ecranului, credem ca producatorul a ales bine. La fel si daca ne raportam la rezolutie (2246 x 1080 pixeli) si la bateria de 4.000 de miliamperi.

Procesorul MediaTek MT6750T este un octa core care are o viteza maxima de 1.5Ghz. In configuratia sa gasim patru nuclee Cortex A53 de 1.5 Ghz si alte patru nuclee Cortex A53 de 1.0 Ghz. Acestei platforme, producatorul i-a alaturat o memorie RAM de 4GB si o placa video potenta, ARM Mali T860 MP2 GPU.

Cubot P20 (2)

Prin urmare, Cubot P20 poate rula toate jocurile din Magazin Play, dar va avea probleme cu jocuri ceva mai solicitante precum Asphalt 8. Cu toate acestea, experienta in gaming credem ca va fi una placuta si suntem convinsi ca modelul Cubot P20 are suficiente argumente in favoarea sa si la acest capitol.

Daca sunteti ingrijorati de capacitatea de stocare a datelor, ei bine aflat ca modelul Cubot P20 are 64 GB in versiunea sa nativa, dar si slot dedicat pentru carduri microSD, prin care telefonul poate ajunge la o capacitate maxima de 256 GB.

Un plus incontestabil este versiunea stock de Android 8.0 Oreo, detaliu remarcabil pe un telefon de buget.

Cubot P20 este dual sim si dual band, are suport 4G VoLTE si port micro USB de Tip C. Cu adevarata impresionanta aceasta insirurie pentru un device al carui pret il consideram in continuare unul mic.

Foarte placuta si „componenta” departamentului foto.

Asta pentru ca P20 de la Cubt are o camera foto de 13 megapixeli pe fata, utila pentru selfie-urile pe care ti le-ai dorit si sesiunile intense de video – calling. Pe spate, device-ul beneficiaza de un modul foto dual. Avem o camera cu doi senzori de imagine, unul de 20 de megapixeli si un al doilea de 2 megapixeli. Camera are autofocus si blitz integrat, dar si o apertura buna f/2.0.

Cubot P20 camera

Nu lipseste din configuratia device-ului senzorul de amprente.

Bateria sa are o capacitate de 4.000 de miliamperi, ceea ce suna foarte atractiv si inpsirat din partea producatorului din China.

Concluzie la prima vedere pentru Cubot P20

Concurenta pentru modelul Cubot P20 este uriasa. Un sector de buget dominat de telefoanele Xiaomi in acest moment, astfel ca producatorul chinez va trebui sa se multumeasca pe undeva cu tinte ceva mai joase.

Telefonul arata bine, ofera cateva detalii atractive, printre care ecranul, bateria, sistemul de operare in versiune stock si mai ales aspectul care, desi nu anuleaza faptul ca device-ul este o copie dupa iPhone X, ii confera o personalitate aparte.

Cubot P20 (1)

Procesorul nu este unul potent, dar pare firesc pe undeva ca producatorul sa incerce sa echilibreze cumva balanta, tinand cont ca terminalul are un pret mic de achizitie. Chipsetul este unul ceva mai vechi, construit pe un proces de 28 nanometri si lansat undeva in al doilea trimestru al lui 2016. Cu siguranta acestui terminal i-ar fi stat ceva mai bine cu un Helio P20 la bord, dar la fel de siguri suntem ca si pretul de achizitie ar fi fost mult mai mare.

Una peste alta, Cubot P20 se adreseaza unei nise bine alese de producator si credem ca se va bucura de un impact pozitiv la utilizatorii din Asia. In Europa nu cred ca P20 de la Cubot va avea un succes prea mare. Asta, desigur, daca ajunge in cele din urma si pe Batranul Continent.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 10 votes
Brand Name
Cubot
Product Name
Cubot P20 review
Price
$ 129