Reviews

REVIEW | Samsung Galaxy J4 Plus pret in Romania, specificatii, diferente fata de Samsung Galaxy J4 si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Samsung Galaxy J4 Plus este unul dintre acele telefoane de la Samsung pentru care nu esti nevoit sa scoti foarte multi bani din buzunare, chiar daca esti multumit de ceea ce iti ofera. Asa cum ii sugereaza si numele („Plus”) device-ul este inca un release cu ecran mare al gigantului sud-coreean, dar poate fi considerat un fel de frate mai mic al lui Samsung Galaxy J6 Plus.

Stiu ca deja va incurcati in aceste denumiri pe care le da mai nou producatorul din Coreea de Sud, dar esentialul se invarte in jurul ofertei Samsung nu neaparat al numelui. Aruncam si noi o privire peste acest device, in cele ce urmeaza. Pentru inceput, iata care sunt specificatiile sale cheie:

Display de 6-inch cu rezolutie 1,480 x 720 (HD Plus)
Procesor Quad-core de 1.4GHz CPU
Dimensiuni: 161.4mm x 76.9mm x 7.9mm
Greutate: 178g
Sistem de operare: Android Oreo
Baterie de 3,300mAh
Memorie 2GB RAM
32GB pentru stocarea de date
5MP pe camera frontala
13MP pe camera principala

Diferente Samsung Galaxy J4 Plus vs Samsung Galaxy J6 Plus

Stiu ca esti curios sa afli ce diferente sunt intre Samsung Galaxy J4 Plus si Samsung Galaxy J6 Plus. Ei bine, inainte sa deschizi un nou tab si sa verifici Galaxy J6 Plus pe GSMArena sau pe alt site de profil, da-mi voie sa te lamuresc rapid.

Pe scurt, ca sa nu te plictisesc, Samsung Galaxy J4 Plus are 1GB in minus la nivel de memorie RAM (2GB vs 3GB) si o camera single pe spate de 13 megapixeli, prin urmare nu se bucura de modulul foto dual pe care il ofera fratele sau mai puternic.

Oh da, si sa nu uit asta: cele doua telefoane difera la capitolul culori. Da, suna putin ciudat ce iti scriu acum, dar Samsung a limitat modelul Samsung Galaxy J4 Plus la auriu, roz si negru. O oferta insa care pe hartie mie imi suna bine, pentru ca gasesc cele trei culori suficient de placute. Mergem mai departe. Hai sa vedem cati bani trebuie sa scoti din buzunar pentru a cumpara acest telefon.

Pret Samsung Galaxy J4 Plus in Romania

Primele informatii arata ca Samsung Galaxy J4 Plus costa undeva la 700 de lei in Romania. Spre exemplu, la Altex.ro il gasesti acum, la data redactarii acestui articol la pretul de 650 de lei, ceea ce pare sa fie cam cea mai buna oferta a momentului. Pe evoMAG, device-ul merge la 800 de lei

Diferente Samsung Galaxy J4 Plus vs Samsung Galaxy J4

Fata de modelul lansat la inceputu acestui an, Samsung aduce acum un terminal cu ecran mai mare. Avem 6-inch pe noul Samsung Galaxy J4 Plus, fata de 5.5-inch pe terminalul precedent. Rezolutia este de asemenea mai buna, iar Samsung Galaxy J4 Plus face trecerea la un format modern, renuntand la clasicul 16:9.

Samsung a pastrat acelasi procesor, aduce un plus de RAMi pe una dintre versiunile sale mai puternice, dar scoate in mod aproape inexplicabil slotul dedicat pentru carduri microSD. Noul device are aceleasi specificatii in sectorul foto, dar ruleaza o varianta mai noua de Oreo. Bateria, firesc, are o capacitate mai mare tinand cont de dimensiunile mai mari ale ecranului telefonului.

Pareri despre Samsung Galaxy J4 Plus

Arata bine, se misca bine si nu costa mult. Astea sunt cele mai importante trei detalii pe care le-am legat de modelul Samsung Galaxy J4 Plus. In mare, face cam tot ceea ce face si Galaxy J6 Plus. Noul J4 Plus este un telefon atractiv, iar o contributie mare la asta are ecranul curbat, care face atat de speciala parca familia Galaxy. Senzorul de amprente a fost mutat in lateralul handset-ului, ceea ce se va demonstra foarte confortabil pentru tine, atunci cand vrei sa tii telefonul cu o singura mana si sa-l deblochezi.

Ecranul este un TFT, ceea ce inseamna ca nu va avea contrastul si claritatea altor telefoane superioare de la Samsung. Dar ramane un ecran corect si eficient. La 6-inch diagonala vorbim deja despre un phablet, dar tinand cont de rezolutia sa, putem confirma ca nu vorbim despre o „bestie”. La pretul solicitat de magazinile din Romania, as spune insa ca este un ecran decent, care-si face treaba si te va mulutmi.

Citind printre randuri, trecem la capitolul performanta, acolo unde Samsung Galaxy J4 Plus se bazeaza pe 2GB RAM si pe un procesor quad-core. Ok, nu este cea mai buna prezentare, dar vorbim totusi despre un procesor Snapdragon 425, care la cei 1.4 Ghz viteza plus chipsetul grafic Adreno 308 ar trebui sa ofere terminalului rapiditate, putere si eficienta. Macar la un nivel sa-i zicem mediu.

Bateria are 3.300 de miliamperi, adica o capacitate putin mai mare decat formula standard a unui telefon performant. Sectorul foto nu este la acelasi nivel cu cel de pe J6 Plus, dar este bun. Dotarile nu mi se par de neglijat, mai ales ca stim pe ce se bazeaza Samsung. La bordul lui Samsung Galaxy J4 Plus avem o camera principala de 13 megapixeli buna, cu capacitat de filmare video la rezolutie Full HD si cu lentile wide, autofocus si flash LED. Selfie-uri vor fi efectuate cu o camera de 5 megapixeli, care de asemenea este echipata cu flash LED.

Sunetul telefonului trece prin tehnologia Dolby Atmos, al carui fan declarat raman, iar difuzorul este montat in lateralul telefonului. O idee buna, pentru ca nu il vei acoperi atat de usor si va permite un sunet cat se poate de clar. Pe Samsung Galaxy J4 Plus avem atat deblocare clasica, dar si deblocare faciala. In plus, Samsung ne pune la dispozitie optiunea Secure Folder, despre care am mai dsicutat pe blogul nostru si care permite utilizatorilor securizarea a diverse date si fisiere pe care el le considera importante.

Samsung Galaxy J4 Plus ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, are slot dedicat pentru carduri microSD si asigura conectivitate 4G LTE Cat 4. Nu lipseste mufa pentru casti si nici tehnologia GPS de ultima generatie. Ratia ecran corp ajunge la 73.6%, iar ramele mi se par suficient de inguste. Datorita diagonalei generoase si a finisajelor glossy de buna calitate, modelul arata foarte bine.

Credem noi ca acest terminal va beneficia de preturi bune de Black Friday, asa ca s-ar putea demonstra un cadou inspirat. Daca te gandesti la asta, nu uita sa verifici si oferta de huse Samsung Galaxy J4 Plus pentru a-l accesoriza si proteja corespunzator.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 9 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy J4 Plus
Price
RON 650