Reviews

REVIEW | Samsung Galaxy J6 Plus pret in Romania, detalii, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

La scurt timp dupa ce a lansat oficial smartphone-ul Samsung Galaxy J6, gigantul sud-coreean a completat seria cu modelul Samsung Galaxy J6 Plus. Un telefon cu un pret foarte bun, dar care are dincolo de cateva specificatii foarte bune si un design placut, lipsurile sale.

Lumea Samsung Galaxy nu se invarte doar un jurul modelelor de top cum ar fi Samsung Galaxy S9 sau S10. Dimpotriva! Samsung are o cota extraordinara si datorita terminalelor din gamele J si A. Noile Samsung Galaxy J6 si J6 Plus au patruns in acest final pe piata si sunt doar doua dintre exemplele de device-uri cu preturi bune si specificatii atractive ale producatorului sud-coreean.

Daca ai pus deja mana pe modelul Samsung Galaxy J6 Plus sau daca intentionezi sa o faci, nu uita sa verifici oferta noastra de huse Samsung Galaxy J6 Plus. Iti vom explica mai jos de ce este utila o husa Samsung Galaxy J6 Plus pentru telefonul tau. Aruncam impreuna o privire peste plusurile si minusurile acestui device, in cele ce urmeaza. Pentru inceput, mai jos ai specificatiile sale cheie:

6in 1,480 x 720 HD+ display
procesor Quad-core 1.4GHz CPU
161.4mm x 76.9mm x 7.9mm
178g
Android Oreo
baterie de 3,300mAh
memorie 3GB RAM
32GB stocare de date
8MP camera frontala
13MP si 5MP camera principala (spate)

Acum ca ai aflat in mare ceea ce-ti ofera noul model din seria Galaxy J de la Samsung, hai sa vedem si la ce pret il poti achizitiona in Romania.

Pret Samsung Galaxy J6 Plus Romania

Am gasit o oferta buna pentru acest model de telefon pe site-ul eMag.ro, acolo unde Samsung Galaxy J6 Plus costa 1.069 lei. Cam acesta ar fi pretul cel mai echilibrat pentru acest telefon, iar cu mici diferente, in plus sau in minus, il vei gasi si pe alte magazine online de profil.

Cei de la Altex spre exemplu iti ofera o reducere tentanta in aceasta perioada, iar din magazinul lor iti poti procura noul model Samsung Galaxy J6 Plus cu doar 999 de lei.

EvoMag in schimb mi se pare ca are cel mai bun pret la acelasi model. Il gasesti la 899 de lei si beneficiezi de transport gratuit. Preturi asadar, bune si atractive, pentru un telefon interesant, solid si decent la nivel de performanta. Care in plus, are si un aspect pe care eu personal, il salut.

Samsung Galaxy J6 Plus design, caracteristici cheie, primele pareri

De la Samsung S6 Edge, liniile curbate care caracterizeaza telefoanele din seria Galaxy au devenit o constanta. Aproape instantaneu ai senzatia ca oricare dintre produsele acestei companii au trasaturi de flagship-uri, chiar daca odata ce le-ai luat in mana realizezi, fara sa ai nevoie de prea multa experienta, ca e doar o impresie.

samsung galaxy j6 plus

Noul model Samsung Galaxy J6 Plus are un design placut si atractiv, asa cum intuiesti. Nu are buton HOME, iar senzorul de amprente a fost mutat undeva spre lateral. Am mai vazut asta la telefoanele celor de la Sony si din proprie experienta iti pot confirma ca este o metoda ok si confortabila de deblocare a telefonului.

In schimb este unul dintre motivele pentru care eu cred ca e bine sa-ti cumperi si o husa Samsung Galaxy J6 Plus, pentru ca acest senzor rapid de deblocare, are nevoie de protectie. Praful sau riscul zgarieturilor par amenintari serioase. O carcasa potrivita iti asigura protectia de care telefonul tau are nevoie.

Ecranul este luminos si colorat (sau, bine colorat, daca vrei). Personal, as opta pentru modelul pe culoarea rosie a telefonului care mi se pare foarte catchy.

samsung galaxy j6 plus (5)

Ecranul in sine nu-ti ofera experienta unui telefon puternic din seria Galaxy, dar nici nu te va dezamagi. Mie imi place si chiar daca simt ca era loc de mai bine, inteleg criteriile dupa care a fost conceput si gandit. Si cred ca Samsung nu a procedat gresit.

samsung galaxy j6 plus (2)

6.0-inch in diagonala pe un format 18.5:9 cu rezolutie 1480 x 720 (se putea mai bine) la o densitate a pixelilor de 274 ppi. Nu e rau! Specialistii au calculat deja si raportul dintre ecran si corp, iar procentul de 73.94% nu este ceva wow, dar mi se pare suficient. Sub capota, ai un procesor bun de la Snapdragon, modelul MSM8917 adica Snapdragon 425.

Este un quad-core de 1.4Ghz cu placa video Adreno 308 si cu o memorie RAM de 3GB. Este de fapt acelasi chipset pe care il vei gasi si pe noul Moto E5 de la Motorola. Si pare destul de decent. Experienta in gaming nu are nivel TOP, dar este buna si telefonul isi face treaba. Nu vei intampina urme accentuate de lag la niciun joc, cu toate ca acele jocuri mai solicitante din Magazin Play nu vor putea fi jucate la un nivel optim. Multitasking-ul pare bun, iar tot ceea ce tine de Social Media si browsing se desfasoara la cote excelente.

samsung galaxy j6 plus (3)

Sectorul foto este controlat daca vrei de camera principala care este duala si are doi senzori de 13 si 5 megapixeli la bord. Ar trebui sa te multumeasca pentru ca ofera o calitate optima si vine cu cateva efecte artistice bokeh care sa te ajute sa capturezi momente de calitate de neuitat. Camera pentru selfie-uri are 8 megapixeli (apertura f/1.9) si cred ca o vei gasi ca fiind decenta.

In rest, telefonul este dominat de un Android Oreo v8.1 destul de curat si de bine optimizat. Terminalul vine cu o memorie nativa de 32 GB, care poate fi extinsa pana la 512 GB si cu o baterie de 3.300 de miliamperi care asigura pana la 23 de ore de autonomie in convorbiri.

Samsung Galaxy J6 vs Samsung Galaxy J6 Plus: diferente si asemanari

Chiar daca au destule capitole la care seamana, Samsung Galaxy J6 Plus si Galaxy J6 propun si cateva diferente evidente. Inainte de toate, asa cum probabil anticipati la simpla citire a denumirilor celor doua telefoane, Samsung Galaxy J6 Plus are un „plus” la nivel de ecran. Si ne referim indiscutabil la diagonala mai mare a ecranului care ajunge la 6-inch, fata de 5.6-inch cat are modelul clasic.

O a doua diferenta semnficativa este la nivel de procesor. Samsung a optat pentru un procesor intern pe modelul standard, adica pe Exynos Octa 7870. Pe modelul Samsung Galaxy J6 Plus compania a acceptat includerea unui procesor Snapdragon 425.

samsung galaxy j6 plus (6)

Avem un mic plus la nivel de sistem de operare pe modelul mai mare de telefon, pentru ca Samsung Galaxy J6 Plus ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, versiunea mai noua a lui Android 8.0 Oreo.

Evident, daca tinem cont de ecranul mai mare al modelului Plus, trebuie sa luam in calcul si o baterie mai mare pe acest telefon. Ceea ce este perfect adevarat: Samsung Galaxy J6 Plus are o baterie de 3.300 de miliamperi, putin mai mare decat cea standard de 3.000 de miliamperi de pe smartphone-ul clasic.

In ciuda unui ecran mai mare, Samsung Galaxy J6 Plus este telefonul mai subtire si mai ingust, datorita formatului modern care il avantajeaza. Este insa putin mai greu din cauza bateriei in primul rand. Nu cum mult, dar este.

Cele doua telefoane fac selfie-uri cu camere foto similare (acealasi senzor de 8 megapixeli). Samsung Galaxy J6 Plus vine insa cu un modul foto dual pe spate.

Cam acestea ar fi principalele diferente dintre cele doua dispozitive. Te asteptam in rubrica de comentarii cu parerea ta despre acest smartphone.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 9 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy J6 Plus
Price
RON 899