Reviews

REVIEW | Panasonic Eluga Ray 600 pareri, pret, specificatii tehnice si imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Dupa Panasonic Eluga X1 Pro, compania nipona a oficializat in aceste zile si un al doilea terminal din gama Eluga. Este vorba despre Panasonic Eluga Ray 600, un device despre care va oferim si noi detalii in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice si pareri despre Panasonic Eluga Ray 600

Noul smartphone din gama Eluga beneficiaza de o constructie mult mai apropiata de ceea ce se cauta in acest moment pe piata. Asta spre deosebire de telefoanele din gama Eluga lansate anul trecut, care pareau usor invechite si departe de trendul care ne domina deja de ceva timp.

Constructia este una de buna calitate, iar aspectul pare imbunatatit, in special pe spatele device-ului. Tot pe spate, Panasonic Eluga Ray 600 primeste un senzor de amprente destul de rapid, asezat undeva la mijloc, deasupra logo-ului Eluga si sub modulul foto.

Ecranul are format modern (18:9) si este imbracat in sticla curbata 2.5D. Diagonala sa este mare, asa cum e pana la urma firesc, tinand cont de concurenta pe care o are Panasonic din partea producatorilor chinezi. Acestia, in cea mai mare parte a lor, propun telefoane bune, la preturi mici, cu ecrane din ce in ce mai mari. Asta face si Panasonic pe noul Panasonic Eluga Ray 600, care vine echipat cu un ecran de 5.99-inch si rezolutie 1440 x 720 pixeli. Asta s-ar traduce intr-un HD plus destul de eficient.

Panasonic Eluga Ray 600

Panasonic Eluga Ray 600

Din pacate, procesorul noului Panasonic Eluga Ray 600 nu este impresionant. Avem un quad-core de la MediaTek, cu viteza maxima de 1.3 Ghz. Chiar daca este construit pe 64-biti, acest procesor nu ma impresioneaza si nu este „salvat” nici macar de placa video de mai noua generatie, Power VR Rogue GE8100 GPU.

Memoria este suficienta din punctul meu de vedere. Panasonic a pus 3 GB RAM pe Eluga Ray 600 si 32 GB i-a rezervat pentru stocarea de date. Mai mult, avem slot pentru carduri de tip microSD, prin care utilizatorul va putea extinde memoria nativa a device-ului la 128 GB.

Panasonic Eluga Ray 600 (!)

Panasonic Eluga Ray 600 ruleaza Android 8.1 Oreo (ceea ce e bine) si este dual SIM (si asta e bine). Modulul foto nu iese insa din peisajul prezentat anul trecut de producator. Avem 13 megapixeli pe spate, cu LED Flash si apertura f/2.0. Frontal, Panasonic Eluga Ray 600 este pregatit cu 8 megapixeli si aceeasi apertura, plus utilul LED flash.

Panasonic Eluga Ray 600 (2)

Pentru cele 158 de grame ale sale, grosimea de 7.9 milimetri pare excelenta, mai ales daca luam in calcul ecranul mare al telefonului si baterie de 4.000 de miliamperi. Eluga Ray 600 se bazeaza pe tehnologii bluetooth si GPS de noua generatie si asigura suport pentru conectivitate de tip 4G VoLTE.

Pret si disponibilitate Panasonic Eluga Ray 600

Telefonul va putea fi achizitiona in exclusivitate de pe site-ul Flipkart. Asta cel putin in perioada de inceput. Culorile la care s-a gandit Panasonic pentru acest model sunt negru, albastru si auriu. Telefonul costa undeva la 400-450 de lei cu taxe cu tot, ceea ce as zice ca nu ar fi deloc un pret rau, daca Panasonic decidea sa puna totusi un procesor mai bun. Altfel, cumparandu-l, vei avea un telefon decent, cu aspect placut, dar pe care platesti cam mult daca iti doresti sa beneficiezi si de ceva performanta in multitasking sau gaming.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Panasonic
Product Name
Panasonic Eluga Ray 600