Reviews

REVIEW | Google Pixel 3 pret in Romania, specificatii tehnice, pareri si imagini

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 5 ani

Gigantul din Mountain View a lansat marti, ceea ce se doreste a fi competitia pentru iPhone Xs, Galaxy Note 9 sau Huawei Mate 20 Pro. Google Pixel 3 si Google Pixel 3 XL au prins viata, in cadrul unui eveniment de amploare care nu a adus insa prea multe surprize. Nici nu avea cum, pentru ca despre Google Pixel 3 se stia cam totul.

Noile varfuri de gama de la Google seamana, ba chiar as spune ca sunt similare. Evident, exista o diferenta clara la nivel de diagonala. Google Pixel 3 este telefonul cu diagonala mai mica, in timp ce Google Pixel 3 XL, asa cum ii spune si numele, este telefonul cu diagonala mai mare. Vestea si mai interesanta este legata de faptul ca doar Google Pixel 3 XL are in partea sa de sus, decupaj in stil iPhone X. Din fericire (in cazul meu) sau din pacate (in cazul altora), pe versiunea standard, producatorul a pastrat un ecran simplu, cu rama normala.

In rest, detaliile apropie cele doua device-uri foarte mult. De precizat faptul ca noile Google Pixel 3 si Google Pixel 3 XL sunt primele telefoane din colectia Google care suporta incarcarea de tip wireless, prin intermediul standardului QI. Pentru asta, in sprijinul viitorilor clienti, Google vine cu oferta suplimentara, denumita Pixel Stand, un dock dedicat care merge pana acolo incat poate fi considerat un fel de boxa inteligenta, care se mai foloseste si de Google Assistant pe deasupra.

Am ales sa discutam pentru inceput despre modelul ceva mai mic, noul Google Pixel 3, subiectul principal al discutiei noastre din acest articol. Il analizam, va prezentam atuurile si minusurile sale, si aruncam o privire peste felul in care arata acest device. Asa ca, sa-i dam drumul!

Google Pixel 3: cat costa in Romania; (pret in Romania Pixel 3)

Google a anuntat ca noul Pixel 3 incepe de la suma de 799 de dolari, respectiv 899 de dolari, pentru versiunile de 64 GB si 128 GB. Pe de alta parte, Pixel 3 XL, asa cum ne asteptam, costa mai mult: 899 de dolari, respectiv 999 de dolari.

In Romania, Pixel 3 va ajunge probabil undeva la 4000 de lei pentru cel mai scump dintre modele. Versiunea cea mai accesibila va costa insa cu aproximativ 500 de lei mai putin si, la prima vedere, as spune ca merita.

Google Pixel 3- design

Trendul „decupajelor” a facut un tur de forta la nivel mondial si a ajuns si la usa celor de la Google. A batut incet la usa si i s-a deschis, iar gigantul din Mountain View a decis sa imprumute notiunea de „notch” si sa o aseze confortabil pe al sau Google Pixel 3 XL.

Versiunea cu diagonala mai mica a flagshipului nu are insa decupaj. Primeste in schimb aceeasi constructie eleganta si rafinata. La prima atingere Pixel 3 te face sa intelegi din start ca e un telefon premium si foarte confortabil.

Aici ai cele mai bune huse Google

Gripul este excepional gandit, iar manevrabilitatea, o simpla formalitate. Partea din dreapta a telefonului gazduieste butonul power, iar portul USB de tip C este amplasat in partea ed jos. Telefonul suporta si USB-PD pentru incarcare rapida. Ecranul este la fel de bine gandit ca pe Pixel 3 XL, doar ca diagonala sa este mai mica, lipseste notch-ul, iar rezolutia este adaptata pentru cei 5.5-inch ai panelului.

Google-Pixel-3

Partea din spate a telefonului continua design-ul de tip dual-tone, unul pe care Google l-a promovat inca de pe prima generatie de telefoane Pixel.In timp ce prima si a doua generatie au combinat sticla si metalul, Google Pixel 3 trece la o contructie all-glass, adica in integralitate din sticla. Doar 148 de grame cantareste modelul clasic (standard), ceea ce confirma si aspectul cu care am inceput aceasta descriere: Pixel 3 este usor manevrabil si foarte confortabil la prinderea in mana.N-as vrea sa uit sa mentionez sticla Corning Gorilla Glass 5 pentru protectia ecranului. Care ecran foloseste by the way o tehnologie P-OLED de cea mai buna calitate. Si da, chiar si fara breton, raportul dintre corp si ecran este foarte bun, undeva spre 80% (mai exact 77.2%)

Google Pixel 3 – ce ascunde sub capota

Asa cum ne asteptam, atat Google Pixel 3 cat si Google Pixel 3 XL se bazeaza la nivel de performanta pe Snapdragon 845, cel mai puternic procesor pentru telefoanele Android.

Este un chipset construit pe un proces de 10 nanometri, cu patru nuclee Kryo Gold de 2.5 Ghz si alte patru nuclee Kryo Silver de 1.6 Hhz. Excelent eficientizat si bine optimizat, acest procesor este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 630, cel care aduce un plus veritabil la nivel de grafica si imbunatateste vizibil experienta utilizatorului.

Google Pixel 3 (2)

La nivel de memorie, Google Pixel 3 este pregatit cu 4GB RAM si variante de 64 GB respectiv 128 GB pentru stocarea de date.

Aici, cred eu, Google Pixel 3 nu se apropie valoric de Apple si noile sale iPhone-uri. Si asta pentru ca noul procesor de la Apple, A12 Bionic, este mai puternic si mai bun decat Snapdragon 845. Probabil daca noile flagship-uri prindeau Snapdragon 855 dupa lansare, lucrurile ar fi fost mult mai echilibrate. Asa insa, Apple beats Google. Cel putin asa ar suna concluzia in engleza americanilor. In traduce libera: Apple castiga duelul cu Google. Cel putin la acest capitol, care, e drept, pare sa fie unul din ce in ce mai important.

Google Pixel 3 – dotarile foto

Google nu-si diferentiaza prea mult cele doua device-uri nici in ceea ce priveste compartimentul foto. Ambele telefoane folosesc un senzor principal de 12.2 megapixeli, cu stabilizare optica si o apertura f/1.8. Vestea si mai buna este ca prin acest modul foto veti putea filma la rezolutie Ultra HD (4K) cu 30 de cadre pe secunda.

Zona selfie-urilor este acoperita de un modul foto dual cu doua camere de 8 megapixeli si campuri largi de vizualizare.

Celebrul nucleu Pixel Visual este separat, fiind considerat un chip dedicat, care ofera camerei factorul „wow”. Vei evita cu ajutorul lui neclaritatea din spatele unei imagini, care va avea un aspect destul de natural. Apertura f/1.8 de pe spate nu poate fi considerata „record-breaking”, dar cu siguranta te va ajuta sa capturezi imagini foarte bune chiar si pe timpul noptii. La evenimentul de lansare, Google a demonstrat cum poate bate la capitolul foto telefoanele de la Apple, atunci cand vine vorba de cadre surprinse in conditii de iluminare scazuta. Sa vedem insa daca acest lucru se va transpune si in realitate.

Imi place ideea fotografiilor selfie in grup, pentru ca pare una dintre ideile cele mai inovatoare la acest capitol. Google profita si o introduce pe modulul selfie al noului Google Pixel 3. La capitolul selfie-camera, aperturile telefonului difera. Avem f/2.2 , respectiv f/1.8, cea de-a doua cu lentile normale de captura.

Google Pixel 3 – Sistem de operare si alte optiuni

Previzibil si, usor de anticipat, Google Pixel 3 ruleaza din fabrica noul Android 9.0 Pie. O versiune curata si pre-instalata de Android, excelent optimizata, care va asigura o experienta software de cea mai buna calitate.

In alta ordine de idei, Google Assistant se anunta mai bun ca niciodata, urmand a avea inclusiv capacitatea de a blocat apelurile de tip spam. Mufa de casti lipseste de pe marginea telefonului Google Pixel 3, iar vestea ca noile telefoane suporta incarcare de tip wireless (prin standardul QI) mi se pare demna de semnalat din nou.

Totodata, la nivel de sunet, Google sustine ca noile sale difuzoare de pe Google Pixel 3 sunt cu 40% mai puternice decat cele de pe generatiile anterioare de telefoane Pixel. Ah, da, si sa nu uitam, Pixel 3 beneficiaza de certificare IP68, un rating care il protejeaza conform „hartiei” de praful puternic sau la contactul cu apa.

Google Pixel 3 – primul verdict

La o prima strigare, Google Pixel 3 ofera intr-adevar destul de multe. Are difuzoare duale mai nou, o camera principala promitatoare cu diverse optiuni AI utile, un display mult mai bun in opinia mea decat cel de anul trecut si o constructie care pare sa fie impecabila. Costa mai putin decat iPhone XS si ruleaza Android 9.0 Pie intr-o versiune curata vecina cu perfectiunea. Pare sa ofere pe scurt o calitate buna pentru cat costa, insa haideti sa asteptam sa vedem cum se comporta bateria si modulul foto la nivel general, in urmatoarea perioada.

Mai jos, vei gasi lista de specificatii complete a noului Google Pixel 3

Ecran de 5.5-inch (1080 x 2160 pixels) FHD Plus, tehnologie OLED 18:9, 443 PPI, HDR support, Corning Gorilla Glass 5
Procesor Octa-Core Qualcomm Snapdragon 845 Mobile Platform
Placa video Adreno 630 GPU
Memorie 4GB DDR4X RAM, 64GB / 128GB stocare de date
Android 9.0 (Pie)
Camera princiapa de 12.2MP cu LED flash, 1.4μm pixel size, ƒ/1.8 apertura, 76° FOV, Dual PD auto focus, OIS, EIS, 4K la 30 fps, 720p , Spectral si flicker sensor
Camera selfie: un senzor de 8MP auto focus front camera cu f/1.8 apertura, 75° FOV, respectiv al doilea senzori de 8MP fixed focus camera cu f/2.2 apertura , 97° FOV, 1080p video recording pana la 30 fps
Senzor de amprente
Active Edge
Certificare(IP68)
difuzoare stereo, 3 microphones
Dimensiuni: 145.6 x 68.2 x 7.9mm;
Greutate: 148g
Conectivitate: 4G VoLTE, WiFi 802.11ac 2x2MIMO (2.4/5 GHz), Bluetooth 5 LE, GPS, USB Type-C Gen 1 , NFC
Standard 4G: LTE band 1(2100), 2(1900), 3(1800), 4(1700/2100), 5(850), 7(2600), 8(900), 12(700), 13(700), 17(700), 18(800), 19(800), 20(800), 25(1900), 26(850), 28(700), 29(700), 32(1500), 38(2600), 40(2300), 41(2500), 66(1700/2100), 71(600)
Baterie: 2915 mAh (Pixel 3) cu fast charging, wireless charging

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 19 votes
Brand Name
Google
Product Name
Google Pixel 3
Price
$ 799