Reviews

REVIEW | Panasonic Eluga X1 Pro pret in Romania, specificatii tehnice, imagini, pareri, verdict

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Pare ciudat sa auzi ca Panasonic, unul dintre cele mai mari branduri din lume la aceasta ora, a lansat un flagship in sectorul de telefoane mobile. Si nu pentru ca nu ar mai fi facut-o, ci pentru ca nu a mai facut-o de mult.

Cei de la Panasonic s-au multumit sa scoata pe piata telefoane modeste, de buget, care serveau unui anumit sector de piata din Asia. Gama Eluga este una dintre putinele cu care Panasonic reuseste sa mai iasa putin in evidenta, iar noul model, Panasonic Eluga X1 Pro, pare in sfarsit sa ne confirme statutul producatorului.

Avem detalii despre cel mai nou telefon lansat de compania Panasonic, in articolul de mai jos. Va recomandam si un gadget interesant al producatorului: handheld-ul rugged, Panasonic Toughbook FZ-T1

Panasonic Eluga X1 Pro pret si disponibilitate

Japonezii aduc incepand de vineri in gama Eluga, doua noi terminale interesante. Sau, mult mai interesante ca pana acum, as spune eu. Modelele Eluga X1 si Eluga X1 Pro sunt doua terminale mid-range, care vor fi disponibile in perioada urmatoare pe culori precum argintiu si gri inchis.

Pretul de la care pleaca aceste doua dispozitive este mai mare decat preturile cu care ne obisnuise producatorul. Ce e drept, preturi asimilate unor telefoane modeste.

Eluga X1 costa aproximativ 1.300 de lei, in timp ce partenerul sau de gama merge pana la 1.500 de lei. Aceasta este de fapt traducerea preturilor oficiale din India, tara unde cele doua handset-uri au fost prezentate. Daca vor ajunge in Europa (din pacate exista un mare „daca” aici), atat Eluga X1, cat si Panasonic Eluga X1 Pro vor costa probabil si mai mult, din pricina taxelor. Discutam si noi in continuare despre Panasonic Eluga X1 Pro, poate cel mai interesant smartphone lansat de producator in ultimul an.

Panasonic Eluga X1 Pro pareri, primele impresii, specificatii, configuratie

Noul Panasonic Eluga X1 Pro se remarca prin cateva detalii de ultima generatie, cu care nu mai eram obisnuiti la telefoanele Panasonic.

Noutatile cele mai importante si mai atractive pe care le aduce acest model nou de telefon, raportandu-ne la restul telefoanelor lansate de producator in ultima vreme sunt: incarcare de tip wireless, optiuni importante de inteligenta artificiala, constructie si design de calitate baza pe otel, ecrane mari cu rezolutii puternice.

Panasonic Eluga X1 Pro (1)

Panasonic Eluga X1 Pro

Panasonic Eluga X1 Pro are si senzor infrarosu pe partea din fata, ceea ce ne confirma faptul ca Panasonic a trecut si la optiunea de recunoastere faciala pentru deblocarea telefonului. Adica o metoda in plus fata de versiunea clasica.

Incarcarea de tip wireless este o alta mare noutate pentru Panasonic, dar e la fel de bine venita. Teoretic, Panasonic Eluga X1 Pro este cel mai accesibil telefon de pe piata cu o astfel de optiune. Mai mult decat atat, Panasonic iti pune la dispozitie un incarcator tipic pentru acest telefon, dar si o pereche de casti pentru modelul Eluga X1.

Design

Designul pare sa fie in sfarsit unul de flagship. Fata de alte telefoane din gama Eluga, producatorul a apelat acum la otel inoxidabil pe aecst device, iar aspectul este imbunatatit. Panasonic Eluga X1 Pro imprumuta categoric elemente de detaliu de la Apple iPhone X, dar nu mi se pare deloc deranjant. Ecranul primeste decupaj, iar camerele duale de pe spate sunt asezate in pozitie verticala.

Panasonic Eluga X1 Pro (3)

Pe partea dreapta avem butonul pentru volum si butonul power, iar in partea de jos este plasat portul de incarcare de tip USB C si difuzoarele grill. Slotul pentru carduri SIM este in partea stanga. Panasonic Eluga X1 Pro transmite senzatia de telefon premium si pare usor si confortabil de utilizat chiar si cu o singura mana.

Ecran

Ambele terminale lansate de Panasonic vineri au ecrane mari, cu diagonala de 6.18-inch si rezolutie Full HD Plus. Ecranul este foarte responsive, iar tehnologia pare sa fie un LCD de mai noua generatie.

Panasonic Eluga X1 Pro (4)

Atat in spatii inchise cat si in aer liber, Panasonic Eluga X1 Pro va functiona mult mai bine ca orice alt telefon de la Panasonic. Ecranul edge-to-edge lasa din nou impresia unui iPhone X, in timp ce sticla de protectie este Corning Gorilla Glass 3.

Motor AI de la Panasonic

Unul dintre detalii care merita mentionate pe noul Panasonic Eluga X1 Pro este motorul AI -Arbo Hub- de la Panasonic. Acesta perite accesul mai multor aplicatii sau servicii pe aceeasi platforma. Invata preferintele utilizatorului si face recomandari din diverse zone de interes.

Hardware si software

Atat Eluga X1 cat si Panasonic Eluga X1 Pro au procesoare de la Mediatek. Producatorul a ales chipsetul Helio P60, care nu mi se pare deloc rau. Sigur, e usor underpowered daca il compari cu ceea ce propune in aceeasi gama Qualcomm, dar eu cred ca nu putem critica de aceasta data Panasonic pentru alegerea facute.

Partea proasta e ca Vivo sau OPPO propun procesoare mai rapide si mai puternice la acelasi pret. Mai ales Xiaomi, care vine in Europa cu noul Xiaomi Pocophone F1 echipat cu Snapdragon 845, cel mai puternic procesor pentru Android, pentru un pret aproape la fel de mic.

Panasonic Eluga X1 Pro (2)

Panasonic Eluga X1 Pro are 6GB RAM la bord si 128 GB pentru stocarea de date, ceea ce pentru un telefon al producatorului pare aproape ireal. X1 Pro suporta si extinderea memoriei pana la 256 GB via microSD, asa ca puteti sta si mai linistiti: telefonul poate stoca aproape orice si oricat.

Avem Android 8.1 Oreo la bord care este un Android UI aproape stock in cazul lui X1 Pro. Bateria este destul de ok, dar parca asteptam o capacitate mai mare. Daca ne raportam la competitie, Panasonic pierde din nou. Daca ne raportam la ceea ce a scos pana acum producatorul este foarte ok. 3.000 de miliamperi si fast charging, nu suna rau pentru aceste doua modele.

Dotari foto bazate si pe inteligenta artificiala

Partea foto este asigurata de senzori sau combinatii de senzori impresionanti pentru producatorul japonez.

Panasonic pare sa-si fi dat seama ca acest sector conteaza foarte mult la publicul tinta si a ales sa-si echipeze noul Panasonic Eluga X1 Pro cu specificatii bune.

Panasonic Eluga X1 Pro

Panasonic Eluga X1 Pro

Modulul dual de pe spate are senzori de 16 si 5 megapixeli, in timp ce camera pentru selfie-uri este una de 16 megapixeli. Avem tehnologie de recunoastere a scenei la dispozitie si multiple moduri de noua generatie precum Face Beauty, efect Bokeh, Live Photos, efect Backlight, Timelapse, Pro Mode sau chiar optiunea de selfie in grupuri.

Concluzia noastra despre noul Panasonic Eluga X1 Pro

Noua serie Eluga de la Panasonic este indiscutabil cea mai buna a producatorul japonez. Atat Eluga X1 cat si Eluga X1 Pro sunt telefoane mult mai bune si mai atractive decat terminalele cu care japonezii ne-au obisnuit in ultima vreme. Preturile sunt putin cam mari, dar ne asteptam sa scada dupa trecerea hype-ului. La acest pret, asa cum am scris si mai sus, va recomandam alte dispozitive mult mai bune. Daca ajung insa in Europa si o fac la preturi decente (sa zicem 1000 sau sub 1000 de lei), cele doua terminale devin cu adevarat si mai interesante.

Specificatii cheie

Dimensiuni: 155 x 75.5 x 7.9 mm
Greutate: 195 g
Ecran: PS LCD capacitive touchscreen, 16M culori, 6.18 inch, 96.2 cm2, aspect 18.7:9, breton, protectie Corning Gorilla Glass 3
Sistem de operare: Android 8.1 (Oreo)
Procesor: MediaTek MT6771 Helio P60 Octa-core (4×2.0 GHz Cortex-A73 & 4×2.0 GHz Cortex-A53)
Placa video: Mali G72 MP3
Memorie: 6GB RAM, 128GB ROM
Foto: camera duala de 16 si 5 megapixeli, camera frontala de 16 megapixeli, filmeaza full hd pe ambele parti
Baterie: 3.000 miliamperi cu fast charging

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Panasonic
Product Name
Panasonic Eluga X1 Pro
Price
RON (aprox) 1500