Reviews

REVIEW | Lenovo Z6 pret, specificatii si pareri. Ce diferente sunt intre Lenovo Z6 si Z6 Pro

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Pe blog.catmobile.ro am discutat deja despre Lenovo Z6 Pro, un smartphone care impresioneaza si o face la un pret destul de decent. Faptul ca exista si o versiune de 12GB RAM cu 512 GB la un pret apropiat de restul flagship-urilor importante de pe piata, da producatorului speranta ca Z6 Pro va fi un model de succes. Dar acest model nu este singurul lansat in aceasta gama. Compania din China a oficializat si modelul standard, denumit Lenovo Z6. Acesta are procesor Snapdragon 730 la bord, camera tripla, senzor de amprente integrat in ecran si alte specificatii interesante. Discutam si noi despre el, in cele ce urmeaza. Pentru inceput, acestea sunt specificatiile oficiale ale terminalului, conform producatorului chinez:

6.39-inch (2340 x 1080 pixels) FHD+ OLED HDR10 Display with DCI-P3 Color Gamut
Octa Core (2.2GHz Dual + 1.8GHz Hexa) Snapdragon 730G Mobile Platform with Adreno 618 GPU
Android 9.0 (Pie) with ZUI 11
24MP rear camera with Sony IMX576 sensor, f/1.8 aperture, LED flash 8MP Telephoto lens for 2x loss-less zoom, 5MP depth of field lens
16MP front camera
In-display fingerprint sensor
7.79mm thick; Weight: 159g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz and 5GHz), Bluetooth 5 LE, GPS, USB Type-C
4000 mAh battery with fast charging

Pareri despre Lenovo Z6

Noul Z6 de la Lenovo este un model atractiv, care va avea un pret chiar si mai mic decat Z6 Pro. Device-ul aduna cateva specificatii foarte interesante, dar si un aspect placut, modern si atractiv.

Sub capota sa, troneaza procesorul Snapdragon 730 de la Qualcomm, un chipset cu opt nuclee la bord, care atinge o viteza maxima de 2.2 Ghz. Platforma este cuplata cu acceleratorul grafic Adreno 618 GPU. Ce inseamna insa asta? Teoretic, Lenovo Z6 va avea puterea de a rezolva orice situatie day-by-day pe care i-o „da” utilizatorul. Gaming-ul nu va fi o problema prea mare. Procesorul, placa video si memoria RAM ajuta device-ul sa ruleze cam orice joc din Magazin Play la intensitate maxima. Simpla operatiune de browsing este o formalitate, pentru ca vei observa ca Lenovo Z6 se misca foarte repede, iar paginile se incarca rapid. In ceea ce priveste multitasking-ul, putem conchide de asemenea (chiar si in lipsa primelor testari) ca Lenovo Z6 nu va intampina probleme si nu va ridica probleme utilizatorilor. Una peste alta, procesorul este unul bun. Provine din zona mid-range si mi se pare ca Lenovo a planificat o colaborare reusita.

Ecranul noului Lenovo Z6 are 6.39-inch in diagonala si o rezolutie Full HD+, adica 2340 x 1080 pixeli. Este vorba despre un display cu HDR 10, care in partea de sus are un decupaj de tip waterdrop (picatura). O modalitate destul de comuna pe piata din China, prin care companiile producatoare de telefoane maresc raportul dintre ecranul si corpul telefoanelor. Remarcabil mi se pare ca Lenovo a reusit sa includa scannerul de amprente in ecran si pe acest model.

Terminalul cantareste doar 159 de grame si are o grosime de 7.79 de milimetri. Asta inseamna ca poate fi usor controlabil si la fel de usor manevrabil. Sistemul de operare folosit de Lenovo este Android 9.0 Pie, peste care producatorul a aplicat interfata ZUI 11. Acum, nu sunt eu un fan al acestei interfate dezvoltate in-house de Lenovo, dar e demn de apreciat ca producatorul s-a „chinuit” cumva sa nu o mai incarce atat de mult. Sper ca acest lucru se va si vedea in performanta device-ului.

Camera tripla de pe spatele lui Lenovo Z6 este unul dintre argumentele cele mai importante ale terminalului. Avem o rezolutie de 24 de megapixeli pe senzorul Sony IMX576 cu apertura f/1.8 si rezolutii de 8 megapixeli si 5 megapixeli pe ceilalti doi senzori. Camera de pe spate are LED Flash si 2x loss-less zoom. Pe de alta parte, pentru selfie-uri si eventualele sesiuni de video calling, Lenovo ne-a pregatit un modul foto de 16 megapixeli pe fata.

Noul Lenovo Z6 este echipat cu tehnologii de conectivitate moderne. Avem tehnologie Dual 4G VoLTE la bord, Wi-Fi 802.11, tehnologie bluetooth 5 LE, GPS si port de incarcare USB de tip C. Apropos de „incarcare” trebuie mentionat ca bateria acestui terminal are o capacitate mare. Cei 4.000 de miliamperi ar trebui sa fie suficienti ca device-ul sa asigure o autonomie de o zi dupa o incarcare rapida de 20-30 de minute. Cel putin, asta sustine producatorul.

Ce diferente sunt intre Lenovo Z6 si Lenovo Z6 Pro

Asa cum va scriam inca de la inceput, Lenovo Z6 este varianta standard a acestei game. Dar nu este deloc un telefon rau, mai ales ca va avea se pare un pret si mai accesibil. Exista, firesc, cateva diferente intre cele doua device-uri, iar noi le vom sublinia in cele ce urmeaza.

Ecranul celor doua terminale este unul similar, dar Lenovo Z6 este telefonul mult mai usor. La nivel de design, de asemenea remarcam o asemanare oarecum fireasca, in timp ce pe partea de software, cele doua terminale ruleaza ambele Android 9.0 Pie cu ZUI 11 deasupra.

Cea mai mare si mai importanta diferenta o reprezinta procesorul. In timp ce Lenovo Z6 foloseste Snapdragon 730 (care repet, nu este deloc un procesor rau), Lenovo Z6 Pro, varful de gama, vine cu Snapdragon 855, adica cel mai puternic chipset pentru telefoanele Android. Viteza de executie, rapiditate, performanta overall sunt mai bune pe Z6 Pro, aici nu incape nicio indoiala. Dar, Z6 este un telefon bun, care nu dezamageste.

La nivel de memorie, remarcam faptul ca Lenovo Z6 vine cu variante de 6 GB RAM si 8 GB RAM la care se adauga o memorie ROM de 128 sau 256 GB. Evident, Lenovo Z6 Pro sta mult mai bine pe versiunea cea mai puternica, dar atentie pentru ca acea varianta cu 12GB RAM si 512 GB ROM este si mult mai scumpa. Sigur insa, face banii!

Si in departamentul foto Lenovo Z6 Pro este telefonul la care aspira oricine. Device-ul este pregatit cu senzori mult mai buni (patru la numar) si ofera multe optiuni interesante printre care si stabilizare optica si o camera video dedicata sau celebra TOF 3D Camera. Selfie-uri? Ei bine Z6 Pro exceleaza, datorita camerei de 32 de megapixeli cu apertura f/2.0. Partenerul sau de gama nu lasa o impresie tocmai rea, dar cei 16 megapixeli nu sunt la fel de impresionanti. Bateria celor doua terminale este similara, dar cu mentiunea ca cea de pe Lenovo Z6 Pro se incarca rapid la 18W, fata de numai 15W la Z6. Si, mai ramane in discutie pretul. Care firesc, in cazul Lenovo Z6 Pro este mai mare (aproximativ 400 de euro). Daca nu iti permiti insa sa achizitionezi modelul Z6 Pro (care are un pret foarte bun pentru ceea ce ofera) cred ca varianta Lenovo Z6 va fi una foarte potrivita. Este un telefon care nu te va lasa la greu, care nu te va dezamagi si care, in opinia mea, arata destul de bine.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo Z6