Reviews

REVIEW | Infinix Note 5 Android One, specificatii excelente, pret avantajos, aspect foarte placut

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Android One este la mare moda. Iar Google nu oboseste la acest capitol. Chiar astazi v-am anuntat lansarea oficiala a noului sistem de operare dedicat telefoanelor entry-level, Android 9 Pie Go Edition.

Telefoanele cu Android One sunt insa diferite, iar programul se bucura de un succes extraordinar in special in zona asiatica. Foarte multi producatori aduc telefoane cu sisteme de operare aproape de varianta stock, pe o nisa care devine din ce in ce mai putin incapatoare.

Inifnix Mobility este o companie care a castigat destul de mult teren pe sectorul entry level in ultimul an, iar cifrele sale s-au imbunatatit vizibil. Bucuria este cu atat mai mare cu cat intelegem ca sunt sanse bune ca producatorul sa inceapa in curand sa exporte si in Europa, ceea ce nu suna deloc rau. Noul Infinix Note 5 Android One, telefon lansat miercuri de producator, se anunta un device interesant, care insa momentan va putea fi achizitionat doar prin intermediul magazinului online Flipkart.

Infinix Note 5 Android One specificatii tehnice si disponibilitate: telefon mid-range cu pret de buget

In teorie, Infinix Note 5 Android One este succesorul modelului de anul trecut, denumit Infinix Note 4. Imbunatarile aduse de producator sunt evidente, iar un prim plus esential il observam la nivel estetic. Vine de la un producator modest, dar Infinix Note 5 Android One arata foarte bine. In ciuda marginilor de sus si de jos care sunt neasteptat de groase, telefonul nu-si compromite aspectul, care in opinia mea este unul reusit. O bila alba pentru producator care a refuzat practic sa adopte designul atat de popular „iphonesque” si a mers pe o varianta traditionala.

Infinix Note 5 Android One (3)

Infinix Note 5 Android One

Infinix Note 5 Android One este un dual SIM care ruleaza Android 8.1 Oreo din fabrica, un sistem de operare care ofera o experienta excelenta, tinand cont ca este aproape pur. Incadrat in programul Android One by Google, Infinix Note 5 surprinde foarte mult prin pretul sau de achizitie. Device-ul atinge echivalentul a 550 de lei, fara eventualele taxe de transport.

La acesti bani, viitorul utilizator al Infinix Note 5 Android One primeste un telefon atractiv (imbracat in sticla pe ambele parti), cu specificatii bune si o excelenta experienta Android.

Infinix Note 5 Android One (2)

Prin ce se remarca Infinix Note 5 Android One in afara de experienta sa aproape stock din punct de vedere software? In primul rand prin faptul ca device-ul are promise update-urile la Android 9.0 Pie si probabil la Android 10. Plus update-urile de securitate, foarte importante daca ma intrebati pe mine pentru un telefon din aceasta zona.

Apoi, Infinix Note 5 Android One se remarca prin ecranul mare (diagonala de 5.99-inch) cu rezolutie buna (Full HD+ 2160 x 1080px) si format modern (18:9). In plus, device-ul beneficiaza de aportul unui procesor octa-core neasteptat de puternic! La 550 de lei primesti un telefon cu procesor Helio P23, un procesor construit pe o tehnologie de 16 nanometri cu viteza maxima 2.5 Ghz plus accelerator grafic de calitate, Mali G71 MP2 GPU. Deloc rau!

Infinix Note 5 Android One este disponibil in variante de 3GB RAM si de 4 GB RAM, cuplate cu 32 GB respectiv 64 GB pentru stocarea de date. Memoria nativa poate fi oricum extinsa pana la 128 GB via microSD.

Infinix Note 5 Android One

Dotarile foto surprind de asemenea suficient de tare. Evident, nu te poti astepta la performante impresionante si nici nu cred ca te gandesti ca un telefon de 550 de lei iti poate oferi asta din punct de vedere foto. Totusi, la acesti bani primeste un model Infinix Note 5 Android One cu 12 megapixeli pe spate (Dual LED Flash si apertura f/2.0) si 16 megapixeli pe fata (apertura f/2.0).

Telefonul are senzor clasic de amprente pe spate, dar poate fi deblocat si prin deblocare faciala, beneficiaza de suport 4G VoLTE si port USB OTG, iar bateria sa de 4.500 de miliamperi are tehnologie de incarcare rapida!

Infinix Note 5 Android One primeste culori precum negru, argintiu si albastru, iar cea mai scumpa versiunea a sa se apropie de 700 de lei. Iti las specificatiile in detaliu mai jos si te astept cu impresiile tale despre acest device cu specificatii mid-range si pret de entry level.

Infinix Note 5 Android One (4)

Pe Flipkart te poti intregistra acum cu adresa ta de e-mail, iar magazinul te anunta cand device-ul devine disponibil si daca poate fi livrat in Romania.

Ecran ISP de 5.99-inch (2160×1080 pixels) FHD+ format 18:9
Procesor de 2.5GHz Octa-Core MediaTek Helio P23 16nm
Placa video de 800MHz ARM Mali G71 MP2 GPU
Memorie: 3GB RAM cu 32GB stocare / 4GB RAM cu 64GB stocare, extensibila pana 128GB via microSD
Android 8.1 (Oreo)
Dual SIM (nano + nano + microSD)
12MP pe camera principala spate cu Dual LED flash, 1.25μm pixel size. f/2.0 apertura
16MP pe camera secundara fata cu f/2.0 apertura
Senzor de amprente pe spate
Optiuni conectivitate: Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS, USB OTG
Baterie de 4.500 mAh cu incarcare rapida

Summary
Aggregate Rating
4.5 based on 7 votes
Brand Name
Infinix
Product Name
Infinix Note 5 Android One