Reviews

Google a anuntat oficial Android 9 Pie Go Edition – detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Sistemul de operare Android produs de gigantul american Google a fost din totdeauna unu mai exigent decat altele, avand nevoie de caracateristici ceva mai puternice din partea telefoanelor pe care rula. Pentru a depasi astfel de limitari, Google a creat o varianta de Android care solicita mult mai putine resurse.

Android 9 Pie Go Edition

Android 9 Pie Go Edition

Anul trecut a fost primul pentru Android Go Edition, iar in acest an, dupa lansarea oficiala a Android 9.0 Pie, Google introduce si noul Android 9 Pie Go Edition.

Android 9 Pie Go Edition anuntat oficial

Pentru a contracara realitatea care confirma faptul ca sistemul sau de operare Android necesita resurse puternice din partea telefoanelor pe care ruleaza, Google a gasit solutia cea mai potrivita si a creat Android Go Edition.

Android 9 Pie Go Edition (3)

Anul trecut, aceasta versiune a debutat dupa Android 8.0 Oreo, iar in acest an, Google tocmai ce a anuntat Android 9 Pie Go Edition. Unul dintre telefoanele excelente de anul trecut cu Oreo Go Edition la bord a fost Nokia 1.

Pe scurt, acest Android 9 Pie Go Edition aduce experienta noului sistem de operare Android de la Google din 2018 si pe telefoanele care in mod normal, nu si-ar permite luxul unui asemenea sistem. Pentru ca nu au resursele necesare sa aspire la Android 9.0 Pie, aceste telefoane vor primi o varianta mai blanda, denumita Android 9 Pie Go Edition.

Citeste si: Allview A9 Plus primul smartphone cu Android Oreo Go Edition din Romania

Va fi, la fel ca si versiunea precedenta, o versiune a sistemului de operare Android (v9.0 de aceasta data) pe care producatorii din China si India in special o vor intampina cu bucurie. In aceste tari se produc inca telefoane super low-end, care vor primi un veritabil plus prin prezenta acestui sistem de operare.

Versiunile standard de Android sunt fie prea greoaie fie mult prea solicitante, astfel ca solutia pe care Google a gasit-o pentru pietele emergente s-a bucurat de un impact extraordinar in primul an. Sute de modele de telefon din China si India se bucura deja de Android 8.0 Oreo Go Edition, iar altele o vor face de acum inainte cu noul Android 9 Pie Go Edition

Android 9 Pie Go Edition detalii tehnice

Google a adus imbunatatiri pe noul Android 9 Pie Go Edition, ceea ce este un lucru bun, pentru ca versiunea de anul trecut merita imbunatatita.

Spre exemplu, in timp ce o versiune standard Android ocupa undeva la 5.5-6GB, Android 9 Pie Go Edition va ocupa undeva 2.5GB, adica mai putin chiar si decat Android 8 Oreo Go Eidtion (3GB). O taiere importanta, fara a compromite integritatea si functionalitatile de baza ale acestui sistem de operare. Pe un telefon modest cu 8 GB la bord, iti raman cam 5.5 GB la dispozitie fara sistemul de operare. Ceea ce suna foarte bine si iti va ajuta device-ul sa ruleze mult mai rapid.

Android 9 Pie Go Edition (2)

Aplicatiile personalizate pentru Google (Google Go), YouTube (YouTube Go), Google Assistant (Google Assistant Go) sau Google Maps (Maps Go) raman disponibile. YouTube Go iti permite mai nou sa descarci clipuri video atunci cand esti conectat la internet pentru a le putea vizualiza sau asculta atunci cand esti offline. Iar asistentul vocal suporta mai multe limbi de circulatie internationala si poate asgigura comenzi pentru camera foto, lanterna, remindere sau bluetooth.

Noul Android 9 Pie Go Edition se anunta promitator, iar noi asteptam cu mare interes primele telefoane entry level care vor rula acest sistem de operare din fabrica.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 9 votes
Brand Name
Google
Product Name
Android 9 Pie Go Edition