Reviews

REVIEW | Allview Soul X5 Mini pret in Romania, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Compania Allview a lansat oficial gama Soul din acest an, din care fac parte trei terminale importante. Despre primele doua v-am scris mai multe in ultimele saptamani si puteti citi detalii pe blogul nostru. Aveti la dispozitie un Allview Soul X5 Pro review inca din luna iunie a acestui an, iar recent ati putut citi detalii complete despre Allview Soul X5, modelul standard al gamei.

Astazi, a venit momentul sa aruncam o privire si peste modelul Allview Soul X5 Mini, versiunea cea mai accesibila din gama propusa de Allview si, totodata, telefonul mai mic dintre cei trei „frati” pe care brasovenii ii propun in acest an.

Allview Soul X5 Mini pret in Romania

Noul smartphone Allview Soul X5 Mini poate fi deja achizitionat de pe site-ul Allview.ro pentru suma de 699 lei. Un pret destul de decent pentru unul dintre primele telefoane produse in Romania care incorporeaza un asistent vocal in limba noastra. Cu siguranta, device-ul va fi inclus in oferta de abonament a catorva companii de la noi, astfel ca l-ati putea obtine si pentru un pret mai mic. Sa vedem ce ofera la acesti bani noul Allview Soul X5 Mini.

Allview Soul X5 Mini specificatii tehnice via Allview.ro


Smartphone 4G Dual SIM
Asistent vocal in limba romana
Display 5,67″ (720x1498px), IPS LCD, Touchscreen capacitiv multitouch 2,5D Full lamination, Protejat impotriva zgarieturilor
CPU: Cortex®-A53 quad-core 1,3GHz
GPU: IMG GE8100
Memorie RAM: 2 GB
Memorie Flash: 16 GB
Suporta card microSD de pana la 128 GB in mod single SIM
S.O.: Android™ 8.1, Oreo
Camera principala: Dual Camera 13MP AF + VGA FF, efect Bokeh
Camera secundara: 5MP FF
Senzor de amprenta
GPS
Senzori: accelerometru, proximitate, lumina
RoAlert
Conectivitate LTE-FDD si TDD, functie LTE Cat 4, LTE-FDD si TDD, GPS/AGPS/GLONASS, Radio FM, jack de 3.5mm, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, port MicroUSB 2.0
Baterie: 3050 mAh
Greutate: 156 grame
Grosime: 8.8 milimetri


Pareri Allview Soul X5 Mini: primele impresii

Noul telefon din gama Soul face si el, la fel ca si partenerii sai de gama, trecerea la ecranul de tip notch, sau iPhone X, cum vreti sa-i spuneti. Este vorba despre acel decupaj din partea superioara a ecranului, un decpaj care in cazul Soul X5 Mini are dimensiuni destul de maricele si incorporeaza cateva functii importante ale handset-ului printre care difuzorul si camera foto frontala.

Allview Soul X5 Mini (1)

Allview Soul X5 Mini asigura suport 4G Dual SIM si beneficiaza de asistent vocal in limba romana, ceea ce am intalnit de altfel si la modelele Soul X5 si Soul X5 Pro. Totodata, in ceea ce priveste conectivitatea, device-ul ne asigura si de suport LTE – FDD si TDD.

„Smartphone-ul accesibil care inglobeaza toate caracteristicile de care ai nevoie. Smartphone-ul care va fi mereu in ritm cu nevoile tale si iti va asculta toate cerintele. Smartphone-ul de care te vei indragosti, cu design atent studiat, potrivit oricarui stil”. Asa isi descrie pe site-ul sau oficial, compania brasoveana, noul smartphone mini din gama Soul. Pe undeva, sunt de acord cu aceasta descriere. Nu definitiv si nu intru totul, dar in mare da…putem spune ca Soul X5 Mini are un design atractiv si inglobeaza cam toate caracteristicile de care ai nevoie pe un telefon in acest an. Sau macar minimul de caracteristici de care ai avea nevoie cand esti dispus sa platesti pe un telefon undeva la 600-700 de lei.

Allview Soul X5 Mini (3)

Desigur insa, din pacate, sunt si capitole la care acest telefon sufera si am constatat cu surprindere ca la un pret destul de impunator, Allview solicita 699 de lei pe un telefon cu procesor quad-core de 1.3 Ghz. Pai la banii astia, piata din China iti ofera alternative mult mai performante, indiferent ca brandul iti suna super cunoscut (Xiaomi) sau mai putin cunoscut (Coolpad sau Leagoo) tie ca si cumparator. Sunt dezamagit ca Allview a inclus un procesor cu patru nuclee Cortex A53 in acest device. Cel putin, sunt dezamagit ca s-a apelat la un astfel de procesor si se cere o asemenea suma. Sunt convins ca Allview Soul X5 Mini se descurca in mare cu toate task-urile zilnice, dar mi se pare ca pentru o asemenea platforma, coroborata cu cei 2 GB RAM dedicati memoriei RAM si cu cei 16 GB dedicati memoriei native a telefonului pentru stocarea de date, producatorul solicita o suma mare.

Allview Soul X5 Mini

Allview Soul X5 Mini

Imi place ecranul cu tehnologie IPS LCD, Full Lamination. Are protectie impotriva zgarieturilor si o diagonala de 5.67-inch cu rezolutie 1498 x 720 pixeli. Optimistii ar spune ca Allview a cautat sa pastreze o rezolutie apropiata de ceea ce aveam acum ceva timp pe iPhone 6, dar tehnologia joaca mult in defavoarea brasovenilor. Desigur, ecranul nu este tocmai un minus pentru acest telefon si, chiar daca era loc de mai bine, cred ca se incadreaza in peisajul gandit de producator. Rezolutia e buna, diagonala poate putin cam mare pentru un „mini”, iar aspectul pare placut. Marginea de jos a ecranului e groasa (chiar foarte groasa ar specula criticii), in timp ce marginile laterale sunt subtiri si aproape insesizabile. Una peste alta, display-ul acoperit de sticla curbata 2.5D pare destul de ok, cel putin in linii mari.

X5 Soul Mini

Telefonul suporta card microSD pana la 128 GB in mod single SIM, dar nu ma impresioneaza acest detaliu. Sa zicem ca vrei sa extinzi memoria standard de 16 GB cu un card de memorie de 128 GB. Asta inseamna ca vei adauga la pretul telefonului (699 lei) inca vreo 200 de lei. Nu e deloc convenabil! Un card de memorie bun de 16 GB, care sa te ajute sa extinzi memoria nativa a lui Allview Soul X5 Mini pana la 32 GB (adica, atat cat au majoritatea telefoanelor de buget din China minim) te costa undeva la 50 de lei, ceea ce iarasi nu mi se pare tocmai oportun. Tocmai ai crescut pretul si asa mare al telefonului!

Ma bucur ca Allview Soul X5 Mini ruleaza un Android 8.1 Oreo in versiune destul de curata, dar imi pastrez dubiile in privinta interfatei producatorului. Tocmai de aceea apreciez Allview A9 Plus, primul smartphone cu Android One de la Allview, telefon foarte accesibil ca pret, fara pretentii, dar lipsit de interfata Allview.

Allview Soul X5 Mini (2)

Nici sectorul foto nu as spune ca e impresionant, dar il acceptam ca atare. Avem dual camera cu 13 megapixeli, respectiv 0.3 megapixeli pe spate. O rezolutie VGA 640 x 480 pixeli aproape inutila, dar macar Allview Soul X5 Mini poate filma FULL HD si are autofocus si flash LED. Cred ca se va comporta bine acest modul dual, dar nu te-as sfatui sa-ti faci iluzii ca odata ce scade intensitatea luminii telefonul te va ajuta prea mult sa capturezi cele mai bune momente. Camera frontala are 5 megapixeli si prefer sa nu ma pronunt asupra ei. Cu siguranta selfie-urile vor fi minim decente pe timpul zilei. In rest, intervine gustul fiecarui utilizator in parte.

Verdict Allview Soul X5 Mini

Nu inteleg de ce Allview a pus un asemenea pret. In timp ce va scriam aceste prime consideratii am observat ca terminalul este deja disponibil si la eMag, unde, supriza…Soul X5 Mini costa 850 de lei!! Mi se pare o eroare inexplicabila din partea producatorului brasovean, cel putin pentru inceput. Poate ca pretul o sa mai scada, iar cei 700 de lei pe care Allview ii pretinde pe site-ul oficial inseamna doar pretul de debut al telefonului.

Ok, probabil brasovenii mizeaza pe includerea telefonului in oferta operatorilor de telefonie mobila de la noi, dar nu cred ca asta ii va ajuta foarte mult.

Allview Soul X5 Mini review

Allview Soul X5 Mini review

Spre exemplu, la o suma similara, chinezii iti ofera Xiaomi Redmi Note 5, care vine cu 3GB RAM, 32 GB ROM, baterie de 4.000 de miliamperi, ecran Full HD Plus de 6-inch si procesor mult, mult superior, Snapdragon 636. Nu spun ca Allview Soul X5 Mini arata sau sau se comporta rau, dar cu siguranta, suma solicitata la data redactarii acestui articol de producatorul din Brasov este exagerata.

Summary
product image
Aggregate Rating
3.5 based on 6 votes
Brand Name
Allview
Product Name
Allview Soul X5 Mini
Price
RON 699