Reviews

Allview Soul X5 – pret in Romania, detalii complete, motive de achizitie

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Brandul romanesc Allview a lansat un noul terminat din gama Soul. Dupa Allview Soul X5 Pro este randul noului Allview Soul X5 sa iasa la suprafata. Handsetul beneficiaza de funcii de inteligenta artificiala, integrate intr-un design futurist, la un pret foarte avantajos. Avem detalii, in cele ce urmeaza.

Allview Soul X5 pret in Romania

Noul model Allview Soul X5 este disponibil deja la precomanda pe site-ul Allview.ro, incepand cu joi, 6 septembrie 2018. Allview Romania anunta ca device-ul costa 1099 de lei, iar in cazul in care doresti sa efectuezi deja o precomanda vei primi o surpriza din partea companiei brasovene: un smartwatch Allwatch V cadou. Sigur, pretul este putin mai mare decat ne asteptam in aceasta perioada, dar ne putem in acelasi timp astepta ca el sa scada in urmatoarele luni, astfel ca Allview Soul X5 ar putea deveni un telefon si mai interesant.

Pareri despre noul Allview Soul X5, la prima vedere

Pentru o suma decenta pentru un smartphone modern, gandit si construit in Romania, Allview Soul X5 ofera cateva specificatii foarte atractive, precum si un pret de achizitie bun.

Allview Soul X5 (2)

Noul model este echipat cu un display IPS de 5.86-inch, cu aspect 19:9 si decupaj in stil iPhone X. Rezolutia device-ului este 1520 x 720 pixeli, iar protectia sa este asigurata de sticla Corning Gorilla Glass 3 de tip 2.5D.

Oferta huse Allview originale

Sub capota, brandul romanesc a apelat la un procesor nou de la MediaTek, model Helio P22. Este vorba despre un procesor rapid si eficient, de tip octa-core cu patru nuclee ARM Cortex A53 de 2.0 Ghz si alte patru nuclee Cortex A54 de 1.5 Ghz. Acest procesor este dezvoltat pe un proces de litografiere in 12 nanometri si incorporeaza tehnologii de inteligenta artificiala.

Allview Soul X5 Procesor

4GB memorie RAM pune la dispozitie Allview pe noul model Allview Soul X5, dar 32 GB pentru stocarea de date. Placa video este si ea una noua si foarte utila pentru o experienta gaming de buna calitate (Power VR GE8320).

Allview Soul X5 ruleaza Android 8.1 Oreo si asigura 4G pe ambele cartele in mod simultan, ceea ce sunt mai mult decat atractiv. Producatorul din Romania aduce din nou mufa jack de 3.5 mm pentru casti pe noul dispoztivi, dar si functia de recunoastere faciala.

Allview Soul X5 Camera

Modelul iese in evidenta si prin optiunea Live Photo, care este similara cu ceea ce gasim pe telefoanele iPhone, dar si aplicatia care a debutat deja pe Allview X5 Soul PRO, Fun Emoji. Adica maniera emoji in care mimica si vocea utilizatorului se transpune intr-un personaj haios de tip emoji, in acelasi stil cu ceea ce ofera aceleasi telefoane iPhone.

Allview Soul X5 FunEmoji

Nu in ultimul rand, de pe noul Allview Soul X5 nu lipeste noul asistent vocal AVI, primul si singurul asistent vocal in limba romana.

Allview Soul X5 are o baterie de 3.000 de miliamperi si o greutate optima de 185 de grame. Terminalul beneficiaza de camera foto duala pe spate, care ne ofera o combinatie de senzori de 16Mp+5Mp, cu autofocus si capacitate de filmare la rezolutie 1080p. Camera frontala are 16 megapixeli de tip fixed focus si apertura f/2.0. Si aceasta camera poate filma la rezolutie 1080p.

Specificatii tehnice complete Allview Soul X5 via Allview Romania

Smartphone 4G+ Dual SIM
Asistent vocal in limba romana
Display 19:9, 5.86″ (1520*720) Notch, IPS LCD, HD+, 2.5D, INCELL, Full lamination , Protejat impotriva zgarieturilor
CPU: Mediatek Helio P22 Octa-core, 2.0GHz ,12 nm, AI Computing Power by NeuroPilot tehnologies
GPU: Power VR GE8320
Memorie RAM: 4 GB
Memorie Flash: 32 GB
Suporta card microSD de pana la 256 GB in mod single SIM
Camera principala: Dual Camera 16MP AF,PDAF,f/2.0 + 5MP, efect Bokeh, Live Photo, stabilizator de imagine electronic optimizat, recunoastere scene cu AI
Camera secundara: 16 MP f/2.0, efect Bokeh cu AI
FunEmoji
Face ID
Senzor rapid de amprenta
Conectivitate LTE-FDD si TDD, Cat 7 DL Cat 13 UP, 4G+ simultan SIM1 si SIM 2
Baterie: 3000 mAh
S.O.: Android™ 8.1, Oreo
Visual UI 3.0 Swipe

Top 3 motive de achizitie Allview Soul X5

  1. Noul device al companiei Allview are un design atractiv. Desigur, asta nu e o noutate pentru ca Allview ne-a obisnuit sa produca telefoane care din punct de vedere estetic arata foarte bine, indiferent ca sunt mid-range-uri sau flagship-uri. Noul Soul X5 are decupaj in stil iPhone X, un decupaj destul de mare dar nu deranjant (in plus el poate fi ascuns prin functia Swipe), care incorporeaza printre altele camera foto frontala. Marginile sunt aproape inexistente, iar raportul ecran corp, foarte bun. Doar marginea de jos pare ceva mai groasa, dar daca nu va deranjeaza pe Huawei P20 Lite, nu vad de ce v-ar deranja pe noul Soul X5. Camerele de pe spate sunt dispuse in mod vertical, iar constructia pare premium cu detalii de foarte buna calitate.

Allview Soul X5 review

  1. Terminalul are noul asistent vocal AVI, care dincolo de avantajele clasice pe care le ofera un asisten de acest tip, ofera si alte cateva functii inedite care iti lasa o impresie placuta si iti imbunatasec experienta cu Allview Soul X5. In plus, optimizarea consumului de date si energie nu poate fi usor trecuta cu vederea. Procesorul este unul decent, de buna calitate pentru acest sector, iar acceleratorul grafic o prezenta constanta pe telefoanele mid-range lansate in ultima vreme in India si China. Doar ca de aceasta data il gasesti intr-un telefon romanesc, atractiv, decent ca pret si cu asistent vocal romanesc.

  2. Ne place curajul Allview care lanseaza si pe acest terminal cateva functii interesante si atractive. Avem FunEmoji despre care scriam si mai sus, dar si Live Photo si o serie de aplicatii AI care permit telefonului sa invete si sa se adapteze la nevoile celui care il foloseste. Pe partea de fotografie, dincolo de specificatiile bune pe care le au camerele, Allview Soul X5 beneficiaza de sistem electronic de stabilizare a imaginii plus efecte de profunzime similare cu ceea ce ar oferi un DSLR, evident, pastrand proportiile.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 9 votes
Brand Name
Allview
Product Name
Allview Soul X5
Price
RON 1099