Reviews

REVIEW | Allview A10 Lite, pret in Romania, specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Allview A10 Lite, pret in Romania, specificatii tehnice si pareri » Allview A9 Plus a fost primul smartphone cu Android Oreo Go Edition lansat de compania din Brasov. Intre timp, Allview a scos pe piata o serie de telefoane din gama X5 care au furat toata atentia. Despre Allview Soul X5 Pro , Allview Soul X5 Mini si Allview Soul X5 Style gasiti detalii pe blogul nostru.

Lansarea acestor telefoane din gama X5 a trecut oarecum in umbra debutul smartphone-ului Allview A10 Lite, un alt telefon cu Android Oreo Go Edition dedicat celor cu buget limitat. Avem detalii si despre el, in cele ce urmeaza. Sa aruncam pentru inceput o privire peste specificatiile sale, asa cum sunt ele prezentate de Allview.ro:

Display 5,34″, raport 18:9, 480x960px, Touchscreen capacitiv multitouch, 2,5D
CPU: Cortex®-A7 Quad-core 1,3GHz
GPU: Mali 400MP2
Memorie RAM: 1GB
Memorie Flash: 8GB
Suportă card microSD de până la 128GB
Android™ Oreo™ (Go edition)
Aplicații optimizate: YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome şi Files Go
Cameră principală: 8MP FF
Cameră frontală: 2MP
Baterie: 2150 mAh (Stand By pana la 215 ore, convorbire pana la 530 minute)
Dimensiuni: 145,5×71.8×9.9 mm
Greutate: 152 grame

Pachetul contine:

  • – Cutie
  • – Telefon
  • – Manual
  • – Certificat Garantie
  • – Alimentator
  • – cablu microUSB

Pret Allview A10 Lite in Romania

Pe site-ul oficial al companiei brasovene, noul model Allview A10 Lite costa 349 de lei, unul dintre cele mai mici preturi de pe piata pentru un telefon disponibil deja in Romania.

Pareri Allview A10 Lite

Asa cum se poate observa din lista de specificatii de mai sus, Allview A10 Lite este un smartphone entry level, cel mai nou din portofoliul companiei. Totodata, modelul este al treilea telefon al brandului care beneficiaza de sistemul de operare Android Oreo Go Edition. Ce inseamna asta? In principiu el va consuma mult mai putine resurse si permite utilizatorului accesul la un sistem de operare (echivalent) cu Android Oreo pe un telefon fara posibilitati reale de a rula OS-ul lansat anul trecut de Google.

Allview A10 Lite

Allview A10 Lite

Pe Allview A10 Lite vei avea aplicatii bine optimizate precum Gmail Go, Files Go, Google Play, YouTube Go sau Google Maps Go, adica versiuni special gandite si concepute pentru aplicatiile mari disponibile pe Android Oreo. Din nefericire, Allview A10 Lite este un smartphone limitat la conectivitatea de tip 3G.

Indiferent din ce unghi privesti device-ul este clar ca vorbim despre un telefon modest. El vine cu un ecran de 5.3-inch cu rezolutie modesta (960 x 480 px) si sticla curbata 2.5D. Formatul ecranului este unul modern, 18:9. Avem insa margini destul de evidente, atat in lateral, cat mai ales in partile de sus si de jos. Allview A10 Lite este dominat de plastic si sticla (pe partea din fata), iar constructia lasa destul de mult de dorit pentru ceea ce ar trebui sa aduca un device in 2018.

Allview A10 Lite (1)

Procesorul ales de Allview este un quad-core de 1.3 Ghz cu patru nuclee Cortex A7 la bord. Avem 1 GB RAM dedicat si 8 GB pentru stocarea de date. Desigur, Allview A10 Lite beneficiaza de slot pentru carduri de tip microSD, care permit extinderea memoriei native pana la 128 GB.

In sectorul foto, device-ul are o camera principala de 8 megapixeli pe spate si o camera frontala, dedicata cel putin teoretic, selfie-urilor, cu rezolutie de 2 megapixeli. Allview A10 Lite poate filma la rezolutie HD, atat cu camera sa principala cat si cu cea frontala. Bateria are o capacitate de 2.150 de miliamperi si asigura pana la 215 ore de autonomie in standby.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Allview
Product Name
Allview A10 Lite