Stiri

Qualcomm Snapdragon 480 a fost anuntat oficial. Toate detaliile sunt aici

Home  »  Stiri

Dragos CatMobile

acum 3 ani

Procesorul Snapdragon 480 5G dispune de sistemul Snapdragon X51 5G Modem-RF pentru a suporta mmWave și Sub-6 GHz 5G. Noul model a fost anuntat oficial, iar noi va oferim primele detalii despre acesta.

Qualcomm Snapdragon 480 – specificatii tehnice

Qualcomm Technologies a anunțat platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 480 5G, prima platformă mobilă din seria 4 echipată cu 5G.

Procesorul fabricat pe o structura de 8 nm este așteptat să debuteze pe smartphone-uri accesibile de la Vivo, Oppo, Xiaomi, Motorola și Nokia la începutul anului.

Platforma mobilă Snapdragon 480 5G dispune de sistemul Snapdragon X51 5G Modem-RF pentru a suporta mmWave și Sub-6 GHz 5G; Moduri standalone (SA) și non-standalone (NSA); Duplexare prin diviziune de timp (TDD), duplexare prin diviziune de frecvență (FDD) și partajare dinamică a spectrului (DSS) pentru performanțe și conectivitate mobile superioare.

Snapdragon X51 permite conexiuni 5G multi-gigabit pentru încărcări și descărcări aproape instantanee și acceptă frecvențe multiple pentru flexibilitate și accesibilitate. Cu Qualcomm FastConnect 6200, Snapdragon 480 oferă și 2 × 2 Wi-Fi (antene Wi-Fi duale) cu un set de caracteristici cheie Wi-Fi 6, cum ar fi sunetul 8 × 8 cu MIMO multi-utilizator, pentru o gamă și performanță semnificative. îmbunătățiri, pe lângă Bluetooth 5.1 și capabilități audio wireless avansate. Snapdragon 480 dispune de tehnologii wireless suplimentare, precum suport pentru GPS cu frecvență duală și NavIC pentru o poziționare precisă a locației.

De asemenea, Snapdragon 480 permite utilizatorilor de smartphone-uri să rămână productivi mai mult timp și să-si încarce telefoanele mai repede. Platforma fabricata pe un proces tehnologic de 8 nm, dispune de procesorul Qualcomm Kryo 460 cu până la 2,0 GHz, GPU Qualcomm Adreno 619 și procesor Qualcomm Hexagon 686 pentru a oferi o îmbunătățire a performanței de până la 100% în CPU și GPU și până la 70% performanță AI îmbunătățire comparativ cu generația anterioară. Snapdragon 480 acceptă, de asemenea, tehnologia Qualcomm Quick Charge 4+, prima dintr-o serie 4.

Chipset-ul include ISP Qualcomm Spectra 345, primul ISP triplu dintr-o serie 4. Captura foto triplă de 13MP poate furniza imagini de la camera ultra-largă, largă și teleobiectivă dintr-o dată sau poate captura simultan videoclipuri la rezolutie 720p. Snapdragon 480 modernizează experiențele utilizatorilor de streaming și jocuri. Suportul pentru afișaj FHD + de 120 fps oferă o claritate incredibilă a conținutului și o redare grafică rapidă și netedă. Platforma oferă divertisment complet captivant cu audio Qualcomm aptX, experiențe de joc optimizate pe titluri populare, streaming fără probleme pentru conținut HD și timpi de încărcare a aplicațiilor mai rapide.