Reviews

Pareri despre telefonul Samsung Galaxy M01s. Specificatii tehnice, detalii oficiale si pret

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Samsung Electronics isi extinde seria Galaxy M si lanseaza noul terminal Samsung Galaxy M01s. Device-ul are un ecran mare, scanner de amprente si multe altele. Discutam si noi despre el, pe scurt, in cele ce urmeaza.

Pareri despre telefonul Samsung Galaxy M01s

Noul model Samsung Galaxy M01s costa 565 de lei si va fi disponibil intr-o singura varianta care include o memorie RAM de 3GB si una de stocare nativa de 32GB.

Asa cum probabil ca intuiti, este vorba despre un smartphone din zona entry level, fara prea mari pretentii sa impresioneze din punct de vedere estetic sau din punct de vedere al configuratiei sale.

Cu toate acestea, Samsung Galaxy M01s are cateva detalii de calitate pe care le vom enumera mai jos.

Sa incepem cu ecranul noului model, unul care are o diagonala de 6.2-inch si rezolutie HD Plus. Vorbim despre un ecran de tip TFT LCD Infinity-V, care vine cu o rezolutie 1520 x 720 pixeli. Este un ecran decent, menit sa acopere o gama variata de culori si sa ofere imagini de calitate buna. In partea sa de sus avem decupaj de tip waterdrop, unul dintre cele mai comune si mai intalnite in acest moment pe piata. Marginile laterale ale ecranului sunt destul de subtiri, iar in partea de jos gasesti o „barbie” destul de vizibila, dar care nu deranjeaza vizual. Fara doar si poate, display-ul de pe Samsung Galaxy M01s este un factor de echilibru pentru ceea ce inseamna aspectul acestui terminal.

Trecand peste acest capitol, sa facem cativa pasi rapid spre zona de performanta. Noul Samsung Galaxy M01s este unul dintre putinele modele de la Samsung care se bucura de experienta unui procesor economicos precum sunt cele de la MediaTek. Avem un chipset P22 (MT6762) la bord, productie taiwaneza, fabricata pe un proces de 12 nanometri.

Placa video este model IMG Power VR GE8320 GPU de 650 de Mhz, iar chipsetul este un octa core cuplat cu 3GB RAM si cu 32 GB pentru stocarea de date. De altfel, aceasta memorie nativa a telefonului poate fi extinsa pana la 512 GB cu ajutorul unui slot microSD pentru carduri de memorie.

Samsung Galaxy M01s ruleaza Android 9.0 Pie din fabrica, un sistem de operare peste care veti descoperi interfata One UI Core 1.1 de la Samsung. Device-ul este dual SIM (nano, nano, microSD) si este gata echipat cu mufa audio de 3.5 mm pentru casti si cu functia Radio FM. Pe partea de sunet, avem o veste buna pentru cei care iubesc muzica. Ei bine, experienta va fi cu siguranta una interesanta, tinand cont ca acest device se bucura de prezenta Dolby Atmos. Pariem pe un sunet de calitate si credem ca este unul dintre capitolele la care veti fi foarte multumiti de Samsung Galaxy M01s.

Mergem spre sectorul foto, acolo unde nu trebuie sa aveti mari asteptari de la Samsung Galaxy M01s . Chiar si-asa, device-ul are doi senzori pe modulul principal. Primul dintre ei are 13 megapixeli si o apertura buna (f/1.8), iar al doilea senzor are 2 megapixeli si apertura f/2.4. Sigur, cea de-a doua apertura nu este la fel de buna, dar pentru prima, consideram ca device-ul merita atentia dumneavoastra, chiar si la acest capitol. Samsung Galaxy M01s este unul dintre putinele terminale entry level care se bucura de o asemenea „deschidere” iar asta ne bucura. Pe partea din fata, in interiorul decupajului, modelul Samsung Galaxy M01s are un senzor de 8 megapixeli cu apertura f/2.0, pentru sesiuni de video calling si pentru selfie-uri.

Noul model de la Samsung pentru segmentul entry level cantareste 168 de grame si are o grosime de 7.8 milimetri. Inaltimea sa ajunge la 156.9 milimetri, iar latimea la 75.8 milimetri. Pe partea de conectivitate, device-ul asigura suport pentru dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth 4.2, GPS si GLONASS. Avem o baterie de 4.000 de miliamperi la bord, menita sa asigura o autonomie buna acestui telefon. Din primele informatii, Samsung Galaxy M01s va fi disponibil pe culori precum gri si albastru deschis.

Mai jos, lista de specificatii complete a lui Samsung Galaxy M01s

Display: 6.2-inch (1520 × 720 pixels) HD+ PLS TFT LCD Infinity-V display
SoC: Octa-Core MediaTek Helio P22 (MT6762) 12nm processor with 650MHz IMG PowerVR GE8320 GPU
RAM: 3GB
ROM: 32GB; expandable up to 512GB via micro SD card
OS: Android 9.0 (Pie) with One UI Core 1.1
Dual SIM (nano + nano + microSD)
Cameras: Rear –13MP (primary with f/1.8 aperture) + 2MP (depth with f/2.4 aperture)
Front — 8MP with f/2.0 aperture
Rear mounted fingerprint sensor
3.5mm audio jack, FM Radio, Dolby Atmos
Dimensions: 156.9 x 75.8 x 7.8mm; Weight: 168g
Connectivity: Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS
4000mAh (typical) battery
Colors: Gray and Light Blue

Verdict
Noul model Samsung Galaxy M01s este in mod indiscutabil un telefon din zona entry level. O confirma si ca aspect, dar si la nivel de configuratie. Nu trebuie sa ai asteptari foarte mari de la el, dar aproape sigur isi va face treaba cam pe orice zona, in limita posibilitatilor.

Device-ul are un procesor economicos, un ecran mare si, sa-i zicem, „decent”, vine cu conectivitate 4G VoLTE la bord si cu o baterie de 4.000 de miliamperi, care-i va asigura o autonomie buna. Cantareste putin, este usor manevrabil si are un design destul de modern si placut. Nu impresioneaza prea tare la celelalte capitole, dar iti poti face treaba cu el. Daca nu vrei sa investesti multi bani intr-un telefon si cauti un device decent, entry level, cu autonomie buna, s-ar putea ca Samsung Galaxy M01s sa fie o solutie pentru tine. In alta situatia, nu ti-l recomand.

Pentru un telefon mai performant, iti recomand in schimb sa arunci un ochi peste oferta eMag. Ai telefon mobil Samsung Galaxy A30s, Dual SIM, 64GB, 4G, Black la eMag la numai 844 de lei. Si mi se pare clar un telefon mai bun, din majoritatea punctelor de vedere, in special al stabilitatii si felului in care iti vei gestiona performantele zilnice.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy M01s