Reviews

Ce trebuie sa stii despre noul Oppo Reno 4 Pro. Pareri, specificatii tehnice, pret

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Aici ai tot ceea ce trebuie sa stii despre noul Oppo Reno 4 Pro. Device-ul care va fi lansat in curand pe piata va putea fi achizitionat prin platformele online Amazon si Flipkart. Este vorba despre cea mai noua prezenta in zona mid-range a producatorului din China. Va remintim ca Oppo a lansat deja oficial pe piata modelul Oppo Reno 4. Mergem insa mai departe si discutam astazi despre noul model Oppo Reno 4 Pro.

Cat va costa Oppo Reno 4 Pro

Model dedicat sectorului mid-range, Oppo Reno 4 Pro poate fi achizitionat in mai multe versiuni, in functie de memoria sa. Astfel, varianta de 8GB RAM si 128GB stocare date este evaluata la 3.799 de yuani, ceea ce inseamna aproximativ 2200 de lei.

Va exista pe piata si intr-o versiune mai puternica, si evident, mai scumpa. Modelul Oppo Reno 4 Pro cu 12 GB RAM la bord si 256 GB pentru stocarea de date va costa 4299 de yuani, adica aproximativ 2.500 de lei.

Oppo Reno 4 Pro design

Oppo Reno 4 Pro este probabil unul dintre cele mai bine concepute smartphone-uri de la Oppo.

Compania a încercat să adauge elemente noi smartphone-ului, pentru a-l face cat mai vizibil si cat mai placut ochiului liber al clientilor. De exemplu, panoul este dotat cu trei lentile așezate pe o placă metalică, care oferă un aspect și o senzație premium.

Partea frontală vine cu un design de asemenea modern, care include deja celebrul „punch hole”, iar afișajul este ușor curbat pentru un raport ecran-corp mai bun. Oppo Reno 4 Pro este disponibil în diferite opțiuni de culoare, inclusiv albastru diamant, roșu diamant, negru oglindă, blană de titan și sclipici verzi.

Oppo Reno 4 Pro display

Conform producatorului, Oppo Reno 4 Pro are un ecran de 6.5-inch in diagonala. Este vorba despre un AMOLED cu rezolutie Full HD Plus, adica 2.400 x 1.080 pixeli. De asemenea, displayul acestui model beneficiaza de o rata de refresh de 90 Hz, ceea ce este indiscutabil un lucru bun.

Producatorul ne avertizeaza ca device-ul va beneficia si de protectie Corning Gorilla Glass, versiunea 5. Din nou, un detaliu de calitate!

Oppo Reno 4 Pro Hardware si Software

Modelul Oppo Reno 4 Pro este propulsat spre performanta de un chipset 5G de la Quacomm. Si nu este vorba despre orice chipset, ci despre unul dintre cele mai noi: Snapdragon 765 5G. De remarcat ca Snapdragon 765 este teoretic primul chipset al celor de la Qualcomm care beneficiază de un modem 5G integrat. El este cuplat cu placa video Adreno 620 GPU.

La nivel de memorie, asa cum va marturiseam si mai sus, noul model are versiuni de 8GB RAM sau 12 GB RAM, dar si versiuni de stocare a datelor de 128GB sau 256 GB. Modelul Oppo Reno 4 Pro beneficiaza de scanner de amprente integrat in ecran, cu optiunie de deblocare.

Pe partea de software, Reno 4 Pro de la Oppo ruleaza Android 10, cu interfata Color OS7 deasupra. Device-ul este alimentat de o baterie de 4.000 de miliamperi cu incarcare rapida la 64W Super Flash Charge (Super VOOC 2.0). Este vorba despre aceeasi tehnologie de incarcare rapida pe care o gasim si pe super smartphone-ul Realme X50 Pro.

Oppo Reno 4 Pro dotari foto

Modulul foto principal al telefonului este prevăzut cu o configurație cu triplă cameră, cu o combinație de lentile primare de 48 de megapixeli cu senzor Sony IMX586, deschidere f / 1,7, OIS, bliț LED, o cameră ultra-lată de 12 megapixeli 120 ° cu Sony IMX708 senzor cu deschidere f / 2.2 și teleobiectiv de 13 megapixeli cu deschidere f / 2.4, zoom hibrid de 5x, zoom digital 20x, autofocus cu laser. Pentru partea din față, există un selfie shooter de 32 de megapixeli cu deschidere f / 2.4. Acesta din urma este excelent pentru sesiunile de videocalling si cele de selfie-uri, preferatele doamnelor si domnisoarelor.

Mai jos, ai lista de specificatii tehnice complete a produsului:

Display: 6.5 inch, OLED, 90Hz, FHD+, HDR10+, Gorilla Glass 5
Procesor: Snapdragon 765G
Configurații: 8 GB RAM + 128 GB stocare / 12 GB RAM + 256 GB stocare
Cameră selfie: 32 mpx
Cameră spate: 48 mpx + 12 mpx (ultra-wide) + 13 mpx (telephoto) + telemetru laser
Conectivitate: 5G SA/NSA, 4G LTE, Wi-Fi dual-band, USB-C, dual-SIM, NFC
Baterie: 4000 mAh, încărcare la 65W
Altele: scanner de amprente în display, difuzoare stereo
Dimensiuni: 159.6 x 72.5 x 7.6 mm / greutate 172 grame
Software: Android 10 + ColorOS 7.2

Verdict
Oppo Reno 4 Pro este fara doar si poate un telefon foarte interesant. Din pacate, politica producatorului este greu de inteles. Pretul se poate justifica, dar raman la parerea ca este unul foarte piperat. Un mid-range (e drept, cu 5G la bord) care sa coste 2500 de lei mi se pare un mid-range scump. Telefonul are valente premium, dar chiar si-asa, pretul pentru mine este unul exagerat. Nu as vedea sensul pentru care sa dai o asemenea suma pentru un mid-range depasit de alte telefoane de pe piata. Spre exemplu, mai poti pune ceva banuti, si daca vrei un super telefon poti cumpara noul OnePlus 8. Modelul poate fi comandat in Romania prin intermediul eMag. Poti profita de o oferta excelenta si poti pune mana pe un smartphone de top, la un pret foarte bun. Acum, in Romania, ai telefon mobil OnePlus 8, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 5G, Onyx Black la numai 3.299 lei. Voi ce spuneti? Astept opiniile voastre in rubrica de comentarii de mai jos.