Stiri

INCREDIBIL! Huawei ar putea folosi Aurora OS, un sistem de operare din Rusia, menit sa inlocuiasca Android

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 5 ani

Stim cu totii deja ca luna trecuta, gigantul nord-american Google, precum si alte cateva companii din Statele Unite au primit „interzis” la colaborarea cu cea mai mare companie de telecomunicatii din China, Huawei.

Din ordinul direct al presedintelui american, Donald Trump, companiile din Statele Unite au intrerupt colaborarea cu Huawei, indiferent ca vorbim de solutii software sau hardware.

Acum, dupa ce a pierdut si sprijinul Google si automat sprijinul Android pe telefoanele sale, gigantul din China cauta alternative care sa functioneze pe smartphone-urile sale. Ultimele informatii sustin ca Huawei ar fi gasit solutia potrivita…in Rusia. Pare surprinzator, mai ales ca relatiile ruso-chineze nu au fost mereu cele mai bune, dar iata ca Huawei arata disperare si cauta cu insistenta solutii accesibile si de buna calitate.

Huawei ar putea folosi un sistem de operare din Rusia. Este vorba despre Aurora OS

Aflam din presa chineza ca Huawei se gandeste serios la aceasta alternativa.

Trump a interzis companiilor americane sa ofere solutii tech-based dar si materiale tehnologie gigantului din China. Putin in schimb, priveste cu ochi buni o astfel de colaborare. Cel putin asta sustine presa de la Beijing.

Conform acestor informatii, Huawei cauta deja de cateva saptamani un inlocuitor viabil pentru Android. L-ar fi gasit in Aurora OS, un sistem de operare care suna ciudat, dar care pare sa fie destul de ok. Huawei a evitat sa ofere un raspuns la aceasta intrebare, ridicata deja de presa chineza. Si totusi, informatiile curg cu repeziciune.

Liderul Huawe, Guo Ping ar fi discutat deja cu Ministrul rus al Dezvoltarii Digitale si Comunicatiilor, domnul Konstantin Noskov, in cadrul Forumului Electronic International de la Sankt Petersburg (Rusia). Oficialul chinez a declarat el insusi ca „intr-adevar, testam mai multe dispozitive cu mai multe sisteme de operare, printre care si Aurora”. Subiectul ar fi fost discutat si intr-un cadru mai larg, intre presedintele Rusiei, Vladimir Putin si presedintele Chinez, Xi Jingping. Acestia ar fi pus la cale colaborarea dintre Huawei si Aurora OS, cel care ar urma sa devina noul sistem de operare de pe telefoanele gigantului din China.

Ce este Aurora OS, viitorul sistem de operare de pe telefoanele Huawei

Ei bine, pentru cine nu stie, sistemul de operare „rusesc” Aurora OS este de fapt bazat pe Sailfish OS, un sistem de operare dezvoltat de compania finlandeza Jolla.

Acum, Aurora OS este dezolvat de compania telecom de stat, Rostelcom, dupa ce Rusia a achizitionat 75% din platforma pe care era baza.

Initial, Aurora OS nu ar fi fost optimizat decat in limba rusa, deci ar fi fost un sistem de operare fara prea mari ambitii globale. Iata insa ca schimbarile de la Huawei si interdictia din SUA (iOS si Android va reamintim ca sunt sisteme de operare din Statele Unite) pot aduce Aurora OS in prim plan. Huawei a devenit al doilea mare producator de telefoane din lume ca vanzari si este de departe numarul 1 in China. Se spune ca propunerea ca telefoanele Huawei sa aiba la bord Aurora OS nu ar fi venit de la chinezi ci chiar de la Guvernul rus.

Etichete:

Aurora OS huawei