Reviews

Oppo Reno5 Z 5G a fost anuntat oficial. Ce specificatii tehnice are si cum arata

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Unul dintre cei mai activi producatori de pe piata chineza, Oppo a anuntat varianta 5G a modelului Oppo Reno5 Z. Noul smartphone are procesor de la MediaTek la bord si vine cu un sistem foto interesant. Avem mai multe detalii despre Oppo Reno5 Z 5G in cele ce urmeaza.

Oppo Reno5 Z 5G specificatii tehnice, primele pareri si imagini

Oppo si-a facut un obicei din a lansa telefoane departe de China. Este si cazul versiunii 5G a modelului Oppo Reno5 Z, care a fost anuntat oficial in Emiraele Arabe Unite si Singapore. In materie de specificatii tehnice si design, noul smartphone seamana foarte mult cu Oppo F19 Pro varianta 5G, un device care a primit „unda verde” in India.

Potrivit presei internationale, Oppo Reno5 Z 5G va costa 529 de dolari in Singapore si va fi disponibil pentru achizitie prin intermediul retailerilor online, Lazada si Shopee. Se pare ca disponibilitatea sa in materie de culori este negru (fluid black) si albastru (cosmo blue).

Sa trecem insa rapid in revista principalele sale avantaje. Asadar, in materie de specificatii tehnice, noul Oppo Reno5 Z 5G are cateva detalii de calitate si ofera un plus la nivel de aspect.

Pe noul handset avem un ecran super AMOLED cu diagonala de 6.43 inci, pe o rezolutie Full HD Plus si un aspect modern, 20:9. Producatorul sustine ca ratia ajunge la 90.8 procente, ceea ce suna oarecum impresionant. De mentionat ca acest ecran de pe Oppo Reno5 Z 5G este acoperit de sticla de protectie Corning Gorilla Glass 5 si are o rata de refresh de 60Hz. Nu are decupaj clasic de tip „waterdrop” ci vine cu deja cunoscuta „punch hole” plasata undeva in partea din stanga sus frontal.

Pe spate, se pot observa camerele dispuse vertical. Partea de jos a ecranului (barbia telefonului) este singurul element de design vizibil in zona frontala, dar dimensiunile sale nu sunt deloc atat de mari.

Sub capota, Oppo Reno5 Z 5G ascunde un procesor eficient de la MediaTek. Este vorba despre Dimensity 800 SoC, un chiset rapid si performant, cuplat cu 8GB RAM si 128GB dedicati stocarii de date. Nivelul de stocare date poate fi extins pana la 256GB, cu ajutorul unui card de memorie de tip microSD. Modelul Oppo Reno5 Z 5G vine cu un sistem quad camera, care ascunde o combinatie de senzori interesanta. Avem 48 de megapixeli pe senzorul principal, cu deschidere f/1.7. Ceilalti trei senzori au urmatoarele rezolutii: un al doilea senzor de 8 megapixeli de tip ultra wide angle, un al treilea de 2 megapixeli pentru portret si inca unul de 2 megapixeli de tip macro shooter. In zona de selfie-uri si videocalling, modelul are un senzor de imagine de 16 megapixeli cu apertura f/2.4. Deschiderea sa ne face sa credem ca device-ul va avea probleme in a efectua selfie-uri de calitate pe timp de noapte sau in conditii de iluminat scazut.

Oppo Reno5 Z 5G vine cu o baterie de 4.310 miliamperi, cu incarcare rapida de 50W. Device-ul ruleaza din fabrica Android 11 proaspat scos din cutie, cu interfata ColorOS 11.1. De asemenea, device-ul are un scanner de amprente intgrat in display, dar si optiunea deblocare faciala.

In plus, in zona de conectivitate, asa dupa cum intuiti, Oppo Reno5 Z are suport pentru tehnologie 5G, dar si pentru dual 4G VoLTE. Telefonul vine cu Wi-Fi 802.11 ac, tehnologie bluetooth 5.1, NFC, GPS cu GLONASS si Beidou, port USB de tip C si mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti. Cu alte informatii despre Oppo Reno5 Z 5G vom reveni si noi, in articolele noastre viitoare. Pana ce acest smartphone va ajunge in Romania, arunca o privire si peste Xiaomi Mi 10 Lite 5G, unul dintre cele mai bine vandute terminale de la Xiaomi. Daca esti interesat sa achizitionezi acest handset, recomandarea mea merge spre eMag.  Asta pentru ca aici am gasit cel mai bun pret pentru acest terminal. Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.499 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei.