Reviews

OFICIAL | Samsung Galaxy M10 pret in Romania, specificatii tehnice, detalii, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Doua noi telefoane intra in portofoliul companiei Samsung incepand de luni. Samsung Galaxy M10 si Galaxy M20 isi fac aparitia in noua serie „M” a producatorului. Vorbim despre pretul in Romania, specificatiile tehnice si primele impresii legate de Samsung Galaxy M10 in cele ce urmeaza.

Pret in Romania Samsung Galaxy M10

Noul Samsung Galaxy M10 nu va costa probabil sunt 500 de lei in Romania, cel putin in perioada de inceput. Device-ul are ca pret de pornire in India suma de 7990 de rupii indiene, echivalentul a 470 de lei pentru versiunea de 2GB RAM si suma de 8990 de rupii indiene, echivalentul a 530 de lei pentru versiunea de 3GB RAM. Asta inseamna ca in Romania, M10 de la Samsung seria Galaxy M va costa probabil intre 550 si 650 de lei in perioada imediat urmatoare. Ulterior, pretul device-ului ar putea fi ceva mai mic.

Specificatii tehnice Samsung Galaxy M10

-6.22-inch (1520 × 720 pixels) HD+ 19.5:9 TFT display
-Octa-Core Exynos 7870 14nm processor with Mali-G71 GPU
-2GB RAM with 16GB storage / 3GB RAM with 32GB Storage, expandable up to 512GB via micro SD card
-Android 8.1 (Oreo) with Samsung Experience 9.5
-Dual SIM
-13MP rear camera with LED flash, f/1.9 aperture, 5MP ultra-wide angle camera with f/2.2 aperture
-5MP front camera with f/2.0 aperture
-Face Unlock
-3.5mm audio jack, FM Radio
-Dimension:156.4 x 74.5 x8.8mm
-Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5, GPS + GLONASS
-3430mAh battery

Pareri si impresii despre Samsung Galaxy M10

La prima vedere, Samsung Galaxy M10 atrage indiscutabil prin faptul ca ne propune o configuratie destul de solida pe segmentul entry-level. In speta, procesorul Exynos 7870, fabricat pe un proces de 14 nanometri si memoria care oscileaza in functie de versiune intre 2GB RAM si 3GB RAM plus 16 GB sau 32 GB pentru stocarea de date.

Samsung Galaxy M10 (2)

Samsung Galaxy M10

Pe scurt, pe langa un procesor octa-core promitator, avem o memorie decenta si o placa video bunica, asa cum este Mali G71 GPU. Asta inseamna ca Samsung Galaxy M10 va putea rula cea mai mare parte a jocurilor din Magazin Play, dar si ca va realiza cu usurinta majoritatea sarcinilor zilnice la care se poate gandi un utilizator.

Stocarea de date este mica in versiunea de 2GB RAM si medie in versiunea de 3GB RAM, dar ambele versiuni ale telefonului primesc slot dedicat pentru carduri de memorie microSD, prin care utilizatorul poate mari capacitatea nativa de stocare a datelor la 512 GB.

Din punct de vedere software, desigur ca absenta unui sistem de operare nou cum este Android 9.0 Pie este un minus. Dar, pe undeva, tinand cont de configuratia device-ului (una tipica zonei entry level) este mult mai bine ca telefonul ruleaza Android Oreo din fabrica. Peste acest sistem de operare, Samsung a apelat evident la aplicarea interfatei Samsung Experience 9.5.

Display-ul lui Samsung Galaxy M10 este un TFT cu aspect 19.5:9 si diagonala de 6.22-inch. O diagonala maricica, asezata pe un aspect cat se poate de modern care face ca device-ul sa nu para un phablet gigantic. Dimpotriva, Samsung Galaxy M10 arata bine si va fi confortabil in mainile utilizatorilor. Rezolutia ecranului HD+ nu este surprinzatoare, si nici nu incanta teribil, dar credem noi ca pentru acest segment si tinand cont de pretul telefonului, lucrurile se prezinta bine.

Samsung Galaxy M10 este dual SIM. Beneficiaza de tehnologie de deblocare faciala, are 8.8 milimetri grosime si vine cu o camera foto principala duala, cu senzori de imagine de 13 megapixeli (cu LED Flash) si 5 megapixeli (unghiuri largi de vizualizare). Apertura cea mai buna de pe camera principala este f/1.9, ceea ce suna destul de promitator. Camera frontala, pentru selfie-uri si video calling are 5 megapixeli si o apertura f/2.2.

Pe noul Samsung Galaxy M10 veti gasi mufa audio pentru casti de 3.5 milimetri, dar si functia Radio FM de care cei care iubesc muzica se vor bucura cu siguranta. Samsung Galaxy M10 este nu doar un telefon dual SIM ci si dual 4G VoLTE, beneficiaza de Wi-Fi 802.11 b/g/n si de bluetooth de cea mai noua generatie. Bateria sa are o capacitate de 3.430 de miliamperi si credem noi ca se va demonstra suficient de mare pentru o autonomie decenta.

Concluzie Samsung Galaxy M10

Noul entry-level din seria Galaxy M de la Samsung pare sa fie o provocare reala pe care producatorul o face rivalilor din zona China. Un pret destul de maricel pentru inceput, dar suntem convinsi ca device-ul va beneficia de un pret mai bun pentru viitor. Configuratia e buna, aspectul telefonului e atractiv, iar constructia de buna calitate. Mi se pare interesant sa vad un device de la Samsung cu decupaj, dar ne asteptam ca si asta sa se intample si nu cred neaparat ca este un lucru rau. O bila alba pentru noul procesor octa-core, dar preferam sa nu existe versiunea de 2GB RAM pe care o consider aproape inutila pentru ceea ce se cere mai nou pe piata. Totusi, ea nu poate fi neglijata si cred ca poate fi considerata utila. Una peste alta, primul Samsung din seria Galaxy M arata bine si suna promitator pe hartie. Vom vedea de aici incolo cum ca raspunde piata la noua provocare a companiei sud-coreene pe zona entry – level.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy M10
Price
RON (aprox) 500