Reviews

Xiaomi Redmi Go pret in Romania, specificatii tehnice, pareri, disponibilitate si alte detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Xiaomi Redmi Go este cel mai ieftin smartphone cu Android lansat pana acum de producatorul chinez. Totodata, device-ul este primul handset al companiei incadrat in programul Android Go. Majoritatea specificatiilor telefonului sunt identice cu ceea ce era anuntat in perioada de pre lansare, cand foarte multe zvonuri anuntat terminalul cu Android Go la bord al companiei Xiaomi.

Noul Xiaomi Redmi Go arata aproape la fel ca Xiaomi Redmi 5A. Avem si noi detalii despre el, mai jos.

Pret in Romania Xiaomi Redmi Go

Xiaomi Redmi Go va fi disponibil la nivel global incepand cu luna februarie. Compania a anuntat ca smartphone-ul sau cu Android Go va avea ca pret de plecare suma de 80 de euro, un pret la care primesti versiunea cu 8GB pentru stocarea de date. Evident, vorbim de un smartphone destul de modest la nivel de performanta, dar care beneficiaza si de cateva atuuri care merita remarcate. Printre ele si pretul de achizitie, care in Romania nu va depasi probabil cu mult suma de 400 de roni.

Specificatii tehnice Xiaomi Redmi Go (caracteristici Xiaomi Redmi Go)

– Ecran de 5-inch cu rezolutie HD+ (1280 x 720 pixeli), aspect 16:9
– Procesor Qualcomm Snapdragon 425 de tip quad-core, ARM Cortex A53 (1.4 Ghz) cu placa video Adreno 308 si 1 GB destinat memoriei RAM
– 8 GB pentru stocarea de date
– Android 8.1 Oreo Go Edition ca sistem de operare
– Conectivitate 4G si dual SIM
– Camera principala de 8 megapixeli cu f/2.2 si LED Flash
– Camera frontala de 5 megapixeli
– 137 de grame greutate
– microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, GLONASS, BDS, Radio FM, Wi-Fi, bluetooth 4.1
– Baterie de 3.000 mAh

Pareri despre Xiaomi Redmi Go la prima vedere

Chiar daca Xiaomi Redmi Go este un terminal modest, asa cum spuneam si mai sus, device-ul are si cateva atuuri de partea sa. Printre ele, bateria de 3.000 de miliamperi, precum si suita de aplicatii Android Go. La toate acestea se adauga pretul de achizitie (care este bun) precum si conectivitatea de tip 4G (TDD+FDD). Telefonul seamana foarte mult ca aspect cu Xiaomi Redmi 5A, cantareste 137 de grame si are 8.35 milimetri grosime. Este un device compact si usor de controlat din toate punctele de vedere.

Xiaomi Redmi Go (1)

As mai spune ca nici ecranul nu este tocmai rau. Chiar daca are un design „aproape preistoric”, iar aspectul este unul invechit (16:9) acest ecran are o rezolutie buna (HD+ adica 1280 x 720 pixeli) si o rata de contrast excelenta pentru acest nivel, 1000:1. Diagonala ecranului are 5-inch, iar luminozitatea ajunge la 380 de nits. Marginile telefonului sunt evidente, in special in partea de sus si de jos a ecranului.

La bordul sau avem Android 8.1 Oreo Go Edition, un sistem de operare curat, care vine cu toata suita de aplicatii Android Go.

Terminalul beneficiaza de conectivitate de tip 4G , dar si de mufa audio de 3.5 mm pentru casti, port microUSB, Wi-Fi in standardele b/g/n si bluetooth 4.1. Procesorul ales de Xiaomi este un quad-core din zona entry level de la Qualcomm, Snapdragon 425, bazat pe patru nuclee de tip ARM Cortex A-53 la viteza de 1.4 Ghz. Alaturi de el, functioneaza o memorie RAM de 1 GB si placa video Adreno 308. Din punct de vedere al performantelor, raportat la ceea ce numit astazi modern, device-ul are specificatii modeste, dar cine il cumpara trebuie sa stie la ce sa se astepte. Fructificandu-i cele cateva atuuri, Xiaomi Redmi Go se poate transforma intr-un aliat de incredere.

Smartphone-ul vine cu o camera foto principala de 8 megapixeli si cu o camera frontala, pentru selfie-uri si eventualele sesiuni de video calling de 5 megapixeli. Autonomia cade pe seama bateriei de 3.000 de miliamperi si se prea poate sa fie una medie, sau poate chiar superioara.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi Go