Reviews

OFICIAL | HONOR Play 8 preț, specificații tehnice, pareri și disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Brandul Honor, care aparține de compania Huawei a lansat oficial modelul de telefon HONOR Play 8. Este al doilea terminal din această gamă după HONOR Play 8A care fusese lansat ceva mai devreme în acest an. Noul HONOR Play 8 are un ecran de 5.71 inch, suportă tehnologie 4G VoLTE și rulează din fabrică Android 9.0 Pie.

Avem și lista completă de specificații tehnice, mai jos:

5.71-inch (1520 × 720 pixels) HD+ 19:9 IPS LCD screen, 294PPI
2.0GHz Quad-Core (ARM Cortex A53) MediaTek Helio A22 12nm Processor with IMG PowerVR GE8300 GPU
2GB RAM, 32GB storage, expandable memory up to 512GB with microSD
Android 9.0 (Pie) with EMUI 9.0
Dual SIM (nano + nano + microSD)
13MP rear camera with LED flash, f/1.8 aperture
5MP front-facing camera with f/2.2 aperture
Weight 146g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.0, GPS + GLONASS
3020mAh (Typical) / 2920mAh (Minimum) battery

Preț HONOR Play 8

HONOR a anunțat deja prețurile noului dispozitiv. El va fi disponibil pe culori precum negru (magic night black) și albastr (aurora blue) și va costa doar 87 de dolari. Momentan, el va fi disponibil doar în China.

Păreri despre HONOR Play 8

Terminalul lansat de Honor în această săptămână este unul de buget, care se poate demonstra o achiziție inspirată dacă nu vrei să investești prea mulți bani într-un telefon. Să aruncăm totuși o privire peste ceea ce oferă.

Ecran/Display:
Diagonală de 5.71-inch pe o rezoluție HD + cu tehnologie IPS LCD în spate. Nu sună tocmai rău, dar am fi tare curioși să vedem cum funcționează terminalul (spre exemplu) în soare puternic. Aspectul său este unul modern, iar în partea de sus, HONOR Play 8 are un decupaj de tip ”waterdrop” (picătura). O veste destul de bună o reprezintă densitatea pixelilor. Honor anunță că modelul Play 8 are 294 pixeli per inch.

Procesor:
Chipsetul Helio A22 de la MediaTek este un procesor destul de modest. Sau, să-i spunem mai elegant, dedicat sectorului de buget. Chiar dacă nu foarte performant, putem spune că Helio A22 este foarte bine optimizat pentru a economisi energia device-ului. Avem patru nuclee la bord (ARM Cortex A53) și o viteză de 2.0 Ghz. Acest procesor este cuplat cu acceleratorul grafic IMG Power VR GE8300 GPU.

Memorie:
HONOR Play 8 se bazează pe doar 2GB RAM și pe 32 GB pentru stocarea de date. Este o configurație destul de modestă, însă dacă ne raportăm la suma solicitată de producător, aș crede că vorbim despre o configurație bună. Memoria nativă este mică. Dar, 32GB sunt totuși utili. Poți afla de pe blogul nostru, ce poți stoca pe un telefon cu 32GB capacitate de stocare date. De precizat că memoria nativă poate fi extinsă până la 512 GB via microSD.

Sistem de operare/conectivitate/dimensiuni
HONOR Play 8 rulează din fabrică Android Pie, peste care producătorul a pus interfața EMUI 9.0 de la Huawei. Credem că această interfață este una bună pentru un astfel de terminal. În ceea ce privește conectivitate, Play 8 este dual SIM și beneficiază de dual 4G VoLTE. Acest telefon propune tehnologia bluetooth de ultimă generație (v5.0), dar și GPS cu GLONASS pentru o localizare cât mai exactă. Device-ul cântărește 146 de grame.

Dotări foto
Modelul HONOR Play 8 este echipat destul de simplu în sectorul foto. Pe spate, avem o cameră foto de 13 megapixeli, cu LED flash și apertură f/1.8. Îmi place acest detaliu, care mă surprinde plăcut. Honor a evitat să facă o cameră duală și a evitat să pună un al doilea senzor de 2 sau de 5 megapixeli. Camera sa de pe spate are în schimb o apertură bună care îl va ajuta să facă poze de bună calitate, chiar și în lumină mai puțin puternică. Frontal, HONOR Play 8 se bazează pe o cameră de 5 megapixeli cu apertură f/2.2. Selfie-urile nu vor fi extraordinare, dar cred că nimeni nu-și propune până la urma asta pe un terminal de buget

Baterie/autonomie
Modelul se bazează pe un acumulator de 3.020 de miliamperi. Producătorul susține că autonomia acestuia este bună și n-ar trebui să ai emoții cu bateria device-ului dacă nu ești un utilizator hardcore.