Top list

Din Algeria, pana in Emirate si Coreea de Nord. Top branduri de telefoane in functie de tara

Home  »  Top list

catmobile

acum 5 ani

Branduri de telefoane la nivel global in functie de fiecare tara » Telefoanele mobile inteligente sunt o clasa de telefoane speciale, multifunctionale si din ce in ce mai cautate pe piata. Ele se diferentiaza de alte telefoane prin functiile lor performante si sistemele de operare extinse si foarte bine customizate, care le faciliteaza atat performanta cat si randamentul din punct de vedere software. Aceste terminale inclus senzori speciali (magnetometru, senzori de proximitate, barometru, giroscop, accelerometru samd), accepta protocoale de comunicatii chiar si fara fir si au dotari foto impresionante.

Am facut aceasta scurta introducere pentru ca, ati ghicit, si acest articol este tot despre telefoane mobile. Mai exact, despre smartphone-uri si raspandirea lor incredibila din ultimii 5 ani. Ei bine, discutam pe scurt despre cele mai importante branduri de telefoane din fiecare tara. Pentru ca, va vine sa credeti sau nu, aproape fiecare tara care conteaza cu adevarat produce telefoane mobile inteligente. Si nu, nu sunt putine!

Numarul utilizatorilor de smartphone-uri din intreaga lume trecea de 3 miliarde in 2018. Mai mult de jumatate dintre ei provin din zona Asia Pacific! Se estimeaza ca cifra va creste cu inca un miliard in urmatorii ani.

De remarcat ca din cele 92 de miliarde de dolari cheltuite pe aplicatii mobile, un procent de 76% sau 69.9 miliarde de dolari sunt cheltuite de producatori pe jocurile de pe telefoanele mobile. 39% din populatia lumii foloseste un telefon mobil in acest moment, dar procentul va creste spre 50%. Sunt cifre realiste, studiate intens de cei de la Venturebeat care le-au si pus la dispozitia publicului in 2019. De aici si interesul nostru de a explica in ce tari se fabrica in acest moment telefoane mobile si, mai ales, ce branduri de telefoane sunt produse in fiecare din aceste zone care conteaza.

Top branduri de telefoane in functie de tara

Stiati ca in Algeria si Bangladesh exista macar cate un producator de telefoane mobile? Condor Electronics este cel mai important brand de telefoane produse in Algeria, in timp ce in Bangladesh domina brandul Walton.

Brazilia ofera si ea o piata importanta, dar producatorii locali nu fac fata pe aceasta piata. Dar, ei exista: Gradiente, Multilaser si Positivo sunt cele mai importante nume din aceasta tara.

Numele Blackberry este super cunoscut si probabil unul dintre cele mai importante branduri de telefoane din lume. Provine din Canada, dar drepturile asupra sa au fost cumparate de chinezi. In Canada mai exista un brand important de telefoane mobile inteligente: DataWind.

Nu exista tara mai importanta pe piata telefoanelor in acest moment decat China. Aici probabil ca trebuie sa facem cateva articole separat. Dar ne vom multumi sa amintim cele mai importante branduri din aceasta tara. Vei gasi oricum pe site-ul nostru un Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019 pe care ti-l recomandam cu caldura.

Desigur insa, in China exista multe nume importante care joaca pe aceasta piata, incepand cu Huawei (cel mai mare producator din aceasta tara), continuand cu Xiaomi, BBK Electronics (include Oppo si Vivo), Coolpad, Cubot, Gfive, HAier, Hisense, Konka, LeEco, Lenovo, Meizu, Ningbo Bird, OnePlus, Smartisan, Honor, TCL Corporation, Technology Happy Life, Tecno Mobile, Vivo, Vsun, Wasam. ZTE, ZUK Mobile sau 10.or.

Ajungem pentru prima data in Europa si va amintim ca in Cehia exista doua branduri de telefoane importante: Jablotron si Verzo. In Egipt, brandul cel mai important este SICO Technology, in timp ce in Finlanda nu e loc decat pentru Nokia (controlata de HMD Global). Jolla este un alt brand din aceasta tara, dar aproape ca nu conteaza. Avem patru producatori importanti in Franta: Archos, Groupe Bull, Wiko si MobilWire (fostul Sagem) in timp ce Germania raspunde prin Gigaset, Tiptel, Technisat si Medion (subsidiara a chinezilor de la Lenovo).

Grecia are MLS, iar Hong Kong vine cu X-tigi Mobile. Si ajunge in India, o alta piata vitala pe piata de telefonie mobile. Piata de telefoane din India atrage toti marii producatori de telefonie mobila din lume. Gigantii Samsung Electronics si Apple Inc se bat pentru suprematie intr-o tara care s-a transformat in a treia piata din lume pentru telefoanele mobile inteligente. Conform unui raport al celor de la Statista, pana in 2019, India va depasi Statele Unite ca importanta pe piata smartphone. Este si normal, pentru ca exista doi factori decisivi care actioneaza asupra importantei Indiei la nivel mondial pentru producatorii de telefoane mobile: populatia de peste 1 miliard de cetateni si interesul deosebit al acestora pentru telefoane cu raport calitate-pret echilibrat. Piata smartphone din India este astazi dominata de telefoane ale celor mai puternice companii de pe piata, dar la nivel intern, companiile nationale produc si produc foarte mult! Iti recomand acest Top 5 producatori smartphone din India pentru a afla mai multe detalii. Vei gasi acolo informatiile necesare despre producatorii din aceasta tara.

Indonesia are trei branduri de telefoane importante: Nexian, Evercoss si MITO. Mai exista insa si Polytron, dar si Advan. Stiai ca si Italia sta binisor? Dar stiai care sunt cele mai importante branduri de telefoane din Italia? Iti spunem noi: Brondi, New Generation Mobile, Olivetti si Onda Mobile Communication.

Japonia, care alta data era o forta pe aceasta piata, are inca unele atuuri. Sony este numarul 1 in aceasta tara, urmat de Panasonic. Alte branduri de telefoane din Japonia sunt Fujitsu, NEC Casio, Sansui si Sharp. In Letonia, cel mai important nume este Just5, iar in Malayesia functioneaza M Dot si Ninetology.

Trei branduri importante gasim si in Mexic: Lanix, Kyoto Electronics si Zonda. Tot trei si in Olanda: Fairphone, John’s Phone si Philips. Am mai scris pe blogul nostru, dar in ciuda regimului autoritar de acolo, exista un brand important si in Coreea de Nord: Koryolink. Pakistan raspunde cu Qmobile si Voice Mobile, iar Philippine cu Cherry Mobile, Starmobile, MyPhone si Torque.

Polonezii au si ei trei branduri mari de telefoane: Manta Multimedia, Kruger&Matz si myPhone. Stim ca te intereseaza si Romania, dar probabil ca ai aflat deja ca Allview este cel mai mare brand de telefoane din tara noastra. Exista pe piata de la noi si telefoane produse in granitele tarii, altele decat Allview. Ma refer aici la Evolio, E-Boda, Myria si Utok. In Rusia avem 10 companii importante care dezvolta astfel de terminale. Gresso, Beeline, Explay, Highscreen, MTS, Rover PC, teXet, Sitronics si Yotaphone (cel mai important) sunt brandurile de telefoane rusesti.

Coreea de Sud nu mai are nevoie de nicio prezentare. O zona importanta la nivel global, aceasta tara ofera cel mai mare producator de telefoane din lume: Samsung Electronics. Nu este totusi singurul! Avem in Coreea de Sud branduri tari precum LG, KT Tech sau Pantech.

Spania se remarca prin GeeksPhone si BQ, in timp ce Suedia raspunde prin Doro. In Taiwan, HTC este brandul cel mai valoros de telefoane mobile, dar exista si altele cu greutate. Asus, Acer, BenQ, DB Tel, Foxconn, Gigabyte Techonology si Dopod. Ajungem si in Tunisia, de unde vine Evertek Tunisie, dar si in Thailanda, de unde provin brandurile AIS, DTAC, True, Wellcom sau I-Mobile.

Emiratele Arabe Unite detin brandul Thuraya, iar Marea Britanie are Binatone, Bulitt Group, Kazam, Marshall Amplification, Wileyfox si, evident, Vodafone. Telefoane mobile inteligente se fabrica chiar si in Zimbabwe. Compania care le face se cheama Gtel. Incheiem aceasta incursiune in lumea brandurilor de telefoane din lume cu Statele Unite. Acolo e clar: Apple e numarul 1 si asa va ramane.

Telefoane mobile in SUA mai fac insa si cei de la Caterpillar (telefoane rezistente in special), cei de la BLU Products, Essential, Garming, Firefly, HP, InFocus, Obi sau Motorola. Si da, desigur, mai nou si Google.

Asadar, sperand ca nu te-am plictisit, acestea sunt cele mai importante branduri de telefoane in functie de tara. Daca mai stii si altele, te rog scrie-ne in rubrica de comentarii.