Stiri

Huawei anunță că sistemul de operare HongMeng OS va fi mai rapid decât Android

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei a vorbit în premieră despre HongMeng OS, sistemul de operare pe care îl pregătește gigantul din China. Conform acestuia, sunt șanse destul de mari ca HongMeng OS ”să fie mai rapid” decât Android, ceea ce va reduce dependența Huawei de Google. CEO-ul Huawei a mai spus că proiectul companiei sale include printre altele și posibilitatea ca HongMeng OS să fie măcar la fel de bun precum Apple iOS atunci când vine vorba despre protecția datelor utilizatorilor săi.

CEO Huawei anunță: ”HongMeng OS mai rapid decât Android!”. Ce spune seful companiei despre acuzatiile americanilor

Se pare ca ambitia producatorului numarul 1 din China este sa aiba propriul sistem de operare, astfel ca spre finalul anului am putea avea primele telefoane Huawei cu HongMeng OS, noul sistem de operare pe care il dezvolta gigantul chinez. De fapt, Huawei il avea de mult timp in plan, doar ca acum a accelerat dezvoltarea sa. Iar asta nu este deloc un lucru rau.

Intentia Huawei este sa transforme HongMeng OS intr-o alternativa serioasa la iOS si Android, astfel ca smartphone-urile care vor rula acest sistem de operare de aici incolo vor fi disponibile la nivel global.

Vezi aici –> Pareri despre HongMeng OS

Necesitatea Huawei de a lansa mai rapid acest sistem de operare a venit după deciziile administrației americane de a pune câteva interdicții importante companiei din China. Printre care și imposibilitatea Huawei de a mai miza pe Android de la Google. Chiar dacă lucrurile se pare că s-au mai rezolvat între timp, CEO-ul Huawei a confirmat că HongMeng OS va fi lansat pe piață.

Într-un interviu acordat revistei Le Point, Ren Zhengfei a explicat că HongMeng OS are menirea de a reduce dependența Huawei de Google. Mai mult, acesta a subliniat că sistemul de operare dezvoltat de Huawei va fi cu 60% mai rapid decât Android.

Vezi aici –> Ce telefoane Huawei vor primi update la Android Q

De asemenea, Zhengfei a subliniat că unul dintre obiectivele Huawei cu privire la HongMeng OS este acela de a asigura măcar același nivel de securitate pe care Apple îl asigură utilizatorilor săi prin iOS. Cu privire la zvonurile care acuzau Huawei de spionaj în Statele Unite ale Americii, Zhengfei a explicat: ”Nu am făcut niciodată așa ceva. Este o acuzație foarte gravă, care niciodată nu se va putea demonstra pentru că este falsă. Dacă făceam așa ceva, Statele Unite aveau toate pârghiile la dispoziție pentru a răspândi vestea în întreaga lume și a ne pune la zid. Dar nu au cum să facă asta, pentru că este o invenție. Dacă ar fi așa, cele 170 de țări și regiuni în care Huawei există și unde produsele noastre se vând, ne-ar bloca. Datele sunt deținute de consumatorii noștri nu de către noi. Operatorii locali își urmăresc fiecare client, niciun apel telefonic nu se face pentru că așa vrea Huawei. Este de datoria acestor operatori să monitorizeze datele utilizatorilor. Noi, în calitate de companie care asigură echipamente nu monitorizăm date. Deci nu se pune problema să facem ceea ce s-a scris” a reacționat Zhengfei, unul dintre cei mai influenți oameni din lume la această oră.

Etichete:

android HongMeng OS
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
HongMeng OS