Stiri

Nokia G10 a ajuns in GeekBench. Ce specificatii tehnice are noul smartphone

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Asteptat deja de ceva timp pe piata, noul Nokia G10 a vizitat site-ul GeekBench si va fi probabil lansat oficial in scurt timp. Aruncam si noi o prima privire peste specificatiile sale tehnice, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice Nokia G10

HMD Global se pregateste sa „arunce” pe piata modelul Nokia G10, un device despre care s-a tot scris in ultima vreme in presa de specialitate.

Dincolo de zvonuri, putem vorbi in sfarsit despre ceva concret cand vine vorba despre acest handset. Asta pentru ca Nokia G10 a ajuns in baza de date a site-ului GeekBench, detaliu care ne permite sa luam un prim contact semi oficial cu produsul.

Potrivit listarii de pe site-ul de benchmarking, Nokia G10 va avea la bord un procesor de la MediaTek, asta in ciuda faptului ca anterior s-a vehiculat o alta varianta pentru acest smartphone. Vorbim despre chipset-ul Helio P22 de la MediaTek, un procesor cu viteza maxima de 2.0 Ghz. El va fi asociat cu o memorie RAM de 3GB, dar ne asteptam ca dispozitivul sa aiba mai multe versiuni de memorie.

Pentru software, telefonul rulează cel mai recent sistem de operare Android 11. În testele single-core și multi-core ale Geekbench, Nokia G10 a obținut 150 și, respectiv, 858 de puncte.

La evenimentul pe care HMD il anunta, în afară de modelul Nokia G10, se spune că producatorul va lansa pe piata si alte smartphone-uri, printre care Nokia X10 și Nokia X20 buget 5G.

Revenind la modelul Nokia G10, anterior aflasem deja ca device-ul va avea un ecran masiv de 6,4 inci cu rezolutie HD Plus. Acesta va fi alimentat de un chipset octa-core (despre care am amintit deja mai sus), chipset care va fi cuplat cu 3 GB RAM / 4 GB RAM și 32 GB / 64 GB stocare cu opțiunea de extindere prin microSD. G10 va conține o configurație cu patru camere realizată cu un senzor principal de 48 de megapixeli, un senzor de adâncime de 2 megapixeli, un ultrawide de 5 megapixeli și un macro de 2MP. Pentru partea din față, va exista o cameră selfie de 16 megapixeli, dar și un bliț LED pe partea din spate.

Se spune că telefonul rulează Android 11 din cutie și se pare că va fi sustinut o baterie de 4.000 mAh, care va avea și suport pentru încărcare rapidă de 10W. G10 va veni, de asemenea, cu suport dual SIM. Conform unor informatii ale celor de la NPU, Nokia G10 va avea un preț de 140 € pentru modelul de bază. Telefonul va fi disponibil în culori albastru și violet.

Pana ce acest smartphone va ajunge in Romania, arunca o privire si peste Xiaomi Mi 10 Lite 5G, unul dintre cele mai bine vandute terminale de la Xiaomi. Daca esti interesat sa achizitionezi acest handset, recomandarea mea merge spre eMag.  Asta pentru ca aici am gasit cel mai bun pret pentru acest terminal. Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.499 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei.

Etichete:

Nokia G10