Reviews, Stiri

Netflix Romania 2019 » tot ce trebuie sa stii despre cea mai importanta platforma de streaming video

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 5 ani

Ascensiunea statisticii in lumea moderna nu mai e de mult un simplu detaliu. Cifrele fac diferenta si citind despre maniera impozanta in care reteaua Netflix s-a impus la nivel mondial, curiozitatea a luat nastere aproape fara sa realizez. Este evident ca arheologia numerica a ajuns sa fie cauza si efect, punct de plecare si destinație. Pentru mine a fost un punct de plecare, menit sa-mi raspunda unor intrebari perfect logice.

Vezi aici —>  Top 20 seriale Netflix in 2020

Intr-adevar, cifrele platformei sunt incredibile in 2017, iar maniera rapida in care Netflix s-a raspandit la nivel mondial (si mai nou, national) starnesc, fara doar si poate, un val urias de interes.

In 2017, actiunile Netflix au sarit cu 16.2%, semn ca platforma se afla pe cel mai drum bun posibil. Abonatii platformei din intreaga lume au urmarit peste 150 de milioane de ore de seriale, filme, documentare si stand-up comedy pe zi.

Peste 1 miliard de ore aduna aceiasi abonati pe saptamana, ceea ce subliniaza cifra record de peste 5 miliarde de ore pe luna, respectiv 65-70 de miliarde de ore petrecute pe Netflix de utilizatorii din intreaga lume in 2017, dupa cum arata Wall Street Journal. Suna intrigant, ametitor si ilogic.

Dar este o statistica perfect reala. Din Romania aflam ca un roman a urmarit filmul War of the Worlds cu Tom Cruise, pe post de salvator universal, de nu mai putin de 179 de ori in 2017. Fabulos!

Netflix (2)

Ceea ce probabil a scapat insa in majoritatea analizelor efectuate de „statisticienii-profeti” dincolo de cifre, date si bani este calitatea schimbarilor pe care aceasta platforma de streaming o aduce.

Iar cea mai importanta se leaga de faptul ca Netflix reuseste cumva sa indeparteze pirateria, oferind in schimb, pentru un cost rezonabil, calitate, comoditate, diversitate si originalitate. Si da: no more ads! Numai pentru asta si as plati pe loc abonamentul!

Urmareste Netflix pe Televizor LED Smart LG, 123 cm, 49UM7100PLB, 4K Ultra HD si vei avea o experienta de neuitat.

O luna de zile am petrecut in compania Netflix si pot spune ca ma declar incantat. Ba chiar, entuziasmat! Este fix acea relatie care incepe cu indoielile de rigoare pentru ca nu-l cunosti prea bine pe cel de langa tine, dar se transforma, treptat, de la o zi la alta, intr-o iubire pasionala, cu accente profunde, ce tinde spre casatorie.

Platformei Netflix ajungi chiar sa-i simti lipsa cand nu esti „in preajma ei”, iar revederea este foarte placuta: cateva ore impreuna pe zi, par deja ceva natural. Si obligatoriu.

Cine este Netflix

Fondata in 1997 de catre Reed Hastings si Marc Randolph, Netlfix Inc se ocupa cu productia si distributia de filme. Sediul central al companiei este in California (Los Gatos, Winchester Circle), iar aria de distributie este una cu adevarat impresionanta. In acest moment, cu exceptia Federatiei Ruse, a Chinei, Siriei si Coreeei de Nord, Netflix este disponibil la nivel mondial. In 2016, compania a ajuns sa aiba nu mai putin de 3.500 de angajati, iar serviciile sale se adreseaza unui numar de aproape 190 de tari.

Netflix Romania 2018 (1)

 

La 10 ani de la infiintarea companiei, Netflix a reusit sa-si mute afacerea si pe o alta piata, mult mai tentanta si mult mai atractiva pentru acest sector de activitate: compania fondata de Hastings a trecut la streaming media. Patru ani mai tarziu, Netflix debuta pe piata de productie prin, deja celebrul serial, House of Cards, in care, unul dintre rolurile principale il are Kevin Spacey, unul dintre cei mai bine platiti actori americani ai momentului. Serialul a ajuns deja la sezonul 5, iar pentru productia sa, Netflix a apelat la mintea si imaginatia celebrului Beau Willimon.

Cele mai populare servicii streaming

Conform unor date ale New York Times, Netflix atinge in octombrie 2017 pragul de 109,24 milioane de subscriberi in intreaga lume, dintre care, aproape jumatate provin din Statele Unite ale Americii. Pe de alta parte, Financial Times, esustine ca forturile companiei de a produce diverse seriale de prima mana si de a-si asigura drepturile pentru altele dar si promovarea lor in aproape 190 de tari au crescut datoriile Netflix pana la 21.9 miliarde de dolari in septembrie 2017.

Cu aproape cinci miliarde in plus fata de anul trecut. Cu toate acestea, aceeasi sursa crede ca in maxim cinci ani, Netflix va avea un profit extraordinar de pe urma investiilor facute in aceasta perioada pe piata. Un profit de pana la 115% dupa cum noteaza Ryan McNamee editor sef si analist la prestigioasa publicatie.

Ce ofera Netflix Romania si ce avantaje ai in 2019

65-70 de miliarde de ore au petrecut pe Netflix, utilizatorii din intreaga lume in 2017
Nu exista nicio urma de indoiala ca pirateria in tara noastra a atins cote ametitoare. Aproape jumatate din populatia Romaniei detine un computer, laptop sau o tableta acasa. Un procent ce sare de 70% dintre aceste dispozitive folosesc programe piratate. Asta in mod oficial, conform BSA si IDC. Neoficial, procentul este foarte posibil sa fie unul mult mai mare.

Foarte multe site-uri de torrente si alte descarcari ilegale au fost inchise la nivel mondial sau banate in diverse tari (chiar si in Romania), dar aproape ca nimic nu-i impiedica pe oameni sa-si descarce jocurile preferate, filmele cele mai noi sau muzica de cea mai buna calitate. Este o placere vinovata, greu de invins, pentru ca probabil a devenit o adevarata dependenta. Prin urmare, pagubele produse de piraterie sunt destul de mari, chiar si la nivel intern.

Exista insa si foarte multi oameni care cauta sa urmareasca serialele preferate fara a face efortul de a le descarca de pe internet si fara a propaga pirateria voit sau tacit, ori fara a fi intrerupti de diverse reclame iritante. Acestia au dus lipsa unor site-uri de tipul Netflix Romania, in special dupa disparitia celebrul vPlay.ro.

In general, acestia sunt genul de oameni care nu sunt nicio secunda deranjati de ideea de a plati, pentru a primi continut de calitate si o imagine excelenta. Oameni care refuza ideea pirateriei din principiu, poate din comoditate sau poate pur si simplu pentru ca doresc o calitate foarte buna, de la produsul pentru care sunt dispusi sa plateasca.

Netflix este un serviciu online, care le permite clientilor sa vizioneze o larga varietate de titluri premiate, seriale TV, stand-up comedy , filme, emisiuni, documentare si multe altele, pe mii de dispozitive conectate la internet. Compania propune abonamente cu preturi rezonabile, asigurandu-si subscriberii de calitate, seriale si filme de top, show-uri de prima mana de peste Ocean si multe altele, astfel ca lucrurile tind sa devina cat se poate de simple. Fenomenul pare chiar contagios, pentru ca din ce in ce mai multi romani sunt atrasi de serviciile pe care le ofera americanii.

Incepand din luna ianuarie, Netflix, cel mai mare serviciu online de streaming din lume, a patruns in Romania cu servicii complete, de cel mai inalt nivel. Compania n-a schimbat tarifele disponibile in Uniunea Europeana nici pentru romani, astfel ca orice roman interesat sa se aboneze la Netflix va plati intre 7.99 si 11.99 euro.

Acesta este tariful standard pentru zona Uniunii Europene si aceasta inseamna evident, ca romanul care plateste in ianuarie 37 de lei pentru abonamentul minim, poate plati o luna mai tarziu 38 sau 39 de lei. Totul depinde de cursul valutar, iar variatiile leu-euro pot influenta pretul abonamentului lunar. Nu cu mult, dar pot!

Netflix abonament: cum iti faci cont pe Neflix si ce sume trebuie sa platesti

Orice utilizator din tara noastra are dreptul la o luna gratuita pe Netflix Romania. Nimeni nu te obliga sa platesti nimic si poti renunta oricand in aceasta perioada la fenomenul Netflix Romania. Asa cum se poate observa, serviciul este disponibil sub trei forme: minim, standard si premium.

Netflix Romania

Care este diferenta dintre ele? Ei bine, nu una foarte mare. Adica, la 7.99 de euro poti beneficia cam de tot. Cu exceptia formatelor HD si Ultra HD (4K) sau a vizualizarii simultane pe mai multe ecrane. Continutul 4K este disponibil doar la abonamentul Premium de 11,99 euro, la fel ca in oricare alta tara.

Trebuie sa stiti ca un astfel de continut 4K este conditionat de serviciile de internet si de performantele dispozitivului dumneavoastra. Acelasi abonament va ofera posibilitatea de a viziona simultan serialele preferate pe 4 ecrane, in timp ce abonamentul Standard va ofera aceeasi posibilitate, dar numai pe doua ecrane.

Pentru 7.99 Euro, abonatul roman poate viziona filme, documentare, desene animate si seriale TV nelimitate si o poate face pe orice dispozitiv (laptop, televizor, tableta sau smartphone). In plus, in oricare tip de abonament, abonatul poate anula oricand legatura cu Netflix.

Netflix Romania (2)

Dupa ce ai optat pentru unul dintre aceste tipuri de abonamente, tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti creezi contul. Vei utilza adresa ta de e-mail si iti vei crea o parola. Prin acestea, te vei putea loga si vizualiza Netflix de pe orice dispozitiv, in orice moment.

Netflix este gratuit in prima luna! Vezi Netflix metode de plata, mai jos

Pentru utilizatorii din Romania, platforma este gratuita in prima luna in cazul in care esti abonat nou. Factura se va emite o data pe luna, la data inregistrarii initiale. Schimbarea abonamentului de la Standard la Premium (spre exemplu) se poate face oricand din sectiunea dedicata contului dumneavoastra personalizat.

Incasarea de catre companie a retributiei lunare se face prin metoda de plata, la inceputul perioadei de facutare, dar nu este exclus ca in contul dumneavoastra sa apara cu o intarizere de cateva zile. Atentie! Serviciul de streaming percepe numai contravaloarea abonamentului lunar. Eventualele taxe suplimentare (daca vor exista) sunt aplicate de bancile cu care dumneavoastra sunteti in colaborare.

Ai posibilitatea sa descarci serialele tale preferate

Nu doar ca poti urmari online si fara reclame, intr-un format excelent, oricare dintre serialele tale preferate, dar ai posibilitatea sa le si descarci pe unul dintre dispozitivele tale.

Aceasta metoda pe care americanii abonati la Netflix o apreciaza foarte mult va ofera sansa sa vizualizati episoadele preferate chiar si daca nu beneficiezi de conexiune la internet. O poti face spre exemplu intr-o calatorie lunga cu trenul, iar ideea de binging va deveni si mai populara in mintea ta.

Netflix este subtitrat in limba romana. Tentant, nu-i asa?

Un roman a vazut pe Netflix de 179 de ori in 2017, filmul „War of the Worlds” cu Tom Cruise in rolul principal
La aproape un an de cand a intrat pe piata din Romania, compania a decis sa ofere si acest serviciu. In acest moment, peste 400 de seriale, show-uri si filme beneficiaza de subtitrare in limba romana.

Intre acestea celebrele Orange is The New Black, Black Mirror, Hannibal, Pretty Little Liars, How to get away with murder, The Good Wife, Wikings, Vampire Diaries sau Gossip Girl. Dar lista este cu adevarat impresionanta si va lasam sa o descoperiti in detaliu.

Subtitrarile pot fi stabilite automat pentru limba romana, pentru a nu fi obligat de fiecare data sa bifezi optiunea cand rulezi serialul. Din sectiunea „browse” , optezi pentru „Audio & Subtitles” si sa selectezi „romanian”.

Netflix lista seriale 2019 – cele mai vizionate seriale ale acestui an

  1. Breaking Bad

  2. Lucifer

  3. La Casa de Papel

  4. Black Mirror

  5. Jessica Jones

  6. Suits

  7. Sherlock Holmes

  8. Grace and Frankie

9. The Rain

10. The Walking Dead

Exista insa si alte seriale, deja foarte urmarite in Romania. Intre acestea sunt Big Mouth, Neo Yokio, The Crown, Friends from College, White Gold 6, Disjointed, You Me Her, Frontier, Dear White People, The Flash, Supergirl, Designated Survivor, Narcos, House of Cards, Jigsaw, Vikings, The Witcher, Harry Potter, The Blacklist sau The Walking Dead.

👉 Citeste si: Top 10 seriale Netflix in 2019

Detalii cu care Netflix Romania te va surprinde: optiuni excelente si avantaje mici, dar remarcabile

  • – Unul dintre cele mai placute detalii, de care nu poti beneficia in mod normal, este optiunea „skip intro”. Ce presupune ea? Atunci cand rulezi un serial, daca debutul filmului iti ofera o recapitulare a evenimentelor petrecute in episoadele precedente, poti apasa „skip intro” si vei trece direct la episod in sine, fara introducerea de rigoare
  • – Posibilitatea de a conecta Netflix pe un Smart TV este un detaliu spectaculos fata de rivalii de pe piata
  • – Daca urmaresti un serial sau orice alt titlu prin aplicatia disponibila pentru telefoane sau tablete si la un moment dat doresti schimbarea intensitatii luminii, serialul nu va rula in continuare ci se va opri pana cand iti vei rezolva problema. Apoi il poti relua exact din acelasi loc.
  • – Sincronizarea excelenta intre toate dispozitivele pe care urmaresti Netflix este un detaliu minor, dar foarte util. Si bine venit, as adauga eu.
  • – Continutul poate fi vizualizat la super calitate pe tableta, laptop, smart tv, sau smartphone. Optiunea de conectare si vizualizare in acelasi timp pe mai multe device-uri este totusi disponibila doar la abonamentul premium
  • – Din prima clipa in care ai intrat in aplicatia mobila si te vei conecta la contul tau, vei primi sansa sa descarci episodul din serialul urmarit, pentru a-l putea urmari (mai tarziu) chiar daca nu vei avea internet la dispozitie.
  • – Facilitatea de a creea simplu si intuitiv profile pentru membrii familiei in asa fel incat parintii pot controla activitatea micutilor pe acest site
  • – Indiscutabil, serverele Netflix mult mai bune si mai stabile decat serverurile de pe siteurile ilegale de pe care faci streaming video si pe care le poti descoperi oricand. Un avantaj minunat de care te vei bucura instanateu.

Detalii care nu mi-au placut la Netflix

  • – Unul dintre lucrurile pe care le-as fi apreciat ar fi fost sa gasesc pe Netflix si seriale ceva mai vechi, care mi-au indulcit copilaria. Din pacate, daca absenta Game of Thrones e fireasca, e trist ca pe Netflix nu te poti bucura de Seinfeld, M.A.S.H sau Friends
  • – Ofera de filme e mai putin atractiva decat as fi crezut. Desigur, vei gasi cateva filme de exceptie, unele chiar laureate cu Oscar sau Golden Globe, dar parca nu e asa cum te astepti.
  • – Pentru redare UHD este necesar sa utilizati aplicatii dedicate pe dispozitivele compatibile
  • – Lipsa continutului adaptat pietei romanesti in special in sectiunea „kids”
  • – Usoare probleme la redare daca folosesti o conexiune de date pe telefonul mobil sau pe tableta

Netflix vs HBO Go

Probabil ca in a analiza corect acest duel, trebuie sa fii oarecum obiectiv. Mi-e greu sa fiu, pentru ca am incercat si HBO Go si mi se pare ca, cel putin la nivel personal, apetitul catre Netflix este mai mare pentru mine. Cum niciun pedagog nu intra in clasa fara elevi favoriti si niciun orator adevarat nu vorbeste fara agenda, nici eu nu plec tocmai obiectiv in aceasta analiza.

Nu ne-am propus insa sa criticam in acest articol aplicatia HBO si nici sa laudam in extenso, Netflix Romania. Acest articol nu este unul publicitar, pentru ca pe Blogul Catmobile, nu facem publicitate.

Pot spune doar ca Netflix ofera cateva detalii (importante) in plus. Interfata mi se pare mai intuitiva, iar disponibilitatea serviciului este una variata.

Netflix

La Netflix Romania vei realiza in scurt timp ca totul este bine organizat, atat la nivel vizual, cat si la nivel de interactiune a serviciului cu tine. Vei putea relua serialul preferat de acolo de unde ai ramas, sugestiile sunt destul de numeroase si se fac pe baza continutului pe care l-ai vizualizat pana atunci, oferta mi se pare mult mai variata, ai parte de continut 4K (abonamentul premium), iar descarcarea serialelor preferate ajuta, mai ales in momentele in care nu beneficiezi de conexiune la internet.

In plus, repet, Netflix pe smart tv este un plus! La fel si sectiunea speciala pentru copii, pe care multi dintre parinti o vor considera foarte utila. Fiecare show sau serial TV se bucura de detalii personalizate si vei putea descoperi usor producatorii, protagonistii, genul si asa mai departe.

Un profit de pana la 115% va avea Netflix in 2018, estimeaza Financial Times
Probabil ca pe Netflix gasesti mult mai mult continut valoros si original, iar asta imi place. Totusi, HBO Go este singura platforma din Romania care pot spune ca are un continut apropiat de Netflix.

Experientele Voyo, Antena Play sau Orange TV Go sunt incomparabile si indreptate catre o altfel de nisa. Imi place ca si la HBO Go ai parte de subtitrari in limba romana, dar si faptul ca cei de la HBO s-au gandit sa introduca si cateva filme si seriale romanesti (cu toate ca nu sunt un fan al serialelor facute la noi).

Aici ai si Game of Thrones, probabil cel mai urmarit serial la nivel mondial in ultimii ani, dar cu toate astea, Netflix Romania, chiar daca este o optiune putin mai scumpa, mi se pare si optiunea mai buna. Gasesti detalii complete si pareri despre HBO Go Romania si pe blogul nostru, plus o comparatie intre cele doua platforme, dupa utilizarea aplicatiei HBO.

De ce Netflix si nu aplicatii de torrenti sau aplicatii ilegale de streaming video?

Ce poate oferi Netflix si nu ofera torentii sau multe dintre site-urile ilegale de streaming video? Ei bine, fara indoiala, primul raspuns este legalitatea si, automat, evitarea pirateriei. Urmeaza apoi calitatea, care strict din punct de vedere vizual este una mai buna. Si mai sigura.

Nu in ultimul rand, comoditatea! Pentru ca este mult mai confortabil sa platesti o suma rezonabila pe luna, sa selectezi serialul favorit si sa-i dai „play” decat sa cauti o versiune decenta pe net, sa scapi de miile de reclame care te vor irita abuziv sau sa te „joci” cu un torrent pana vei gasi ceea ce cauti.

Mai ales ca nu toti stapanesc aplicatiile de torenti si risca sa-si viruseze involuntar device-ul. In plus, pe aceste site-uri sau pe aplicatiie de torenti nu vei primi niciodata sugestii si nu-ti vei dezvolta bagajul de cunostinte in functie de preferintele tale. Netflix o face pentru tine!

Anul Netflix in Romania

Netflix Romania (4)(1)

Concluzie despre Netflix

109,24 milioane de subscriberi are Netflix in intreaga lume
Undeva pe la 1830, Alexis de Tocqueville descifra alcatuirea interna a vietii americanilor. Nu avea cum sa anticipeze ca Netflix, Google, Facebook si Twitter vor completa identitatea acestui popor, peste 187 de ani, mai ceva decat idealurile Razboiului de Independenta.

Evident, tabloul e mult simplificat, dar, in termenii cei mai generali, putem vorbi despre o realitate cat se poate de certa. O realitate care-i va cuprinde fara indoiala, destul de repede si pe romanii abonati la Netflix Romania. Iar ceva imi spune ca vor fi din ce in ce mai multi. Mai ales ca platforma a devenit mult mai „romaneasca” din acest an si mult mai ofertanta dupa ce, la inceput, singura legatura reala cu Romania era url-ul.

Evident, batalia cea mai lunga va fi impotriva placerii vinovate a romanului de a vedea orice, oricand, gratuit, detaliu care in Romania tinde sa devina, din pacate, o constanta.

Summary
Netflix Romania 2019 » tot ce trebuie sa stii despre cea mai importanta platforma de streaming video
Article Name
Netflix Romania 2019 » tot ce trebuie sa stii despre cea mai importanta platforma de streaming video
Description
Ce a adus Netflix in Romania: ce avantaje are, cum beneficiezi de abonament gratuit timp de o luna si ce te va cuceri la Netflix in 2019
Publisher Name
Catmobile
Publisher Logo