Stiri

Netflix, lovitura anului! ACORD istoric intre reteaua de streaming si creatorii Game of Thrones. Suma este impresionanta

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Creatorii Game of Thrones, David Benioff si DB Weiss au semnat cu Netflix! Oamenii din spatele super serialului de la HBO au parafat o intelegere de aproximativ 200 de milioane de dolari cu Netflix, anunta The Hollywood Reporter. Nu este exclus ca pe viitor, un spinoff al celebrului serial de la HBO sa apara acum pe Netflix spre bucura fanilor din intreaga lume.

Netflix a dat lovitura! Creatorii Game of Thrones, contract impresionant cu reteaua de streaming online

Conform intelegerii, Benioff si Weiss nu vor mai produce spectacole sau filme pentru HBO, acolo unde au fost atat scriitori cat si showrunners. De acum incolo, cei doi vor lucra exclusiv cu Netflix, cu exceptia proiectului actual, care ii obliga sa realizeze o serie de filme pentru franciza Star Wars.

„Suntem incantati sa-i primim pe maestrii povestitori, David Benioff si Dan Weiss la Netflix. Cei doi reprezinta o adevarata forta creativa si au incantat publicul din toata lumea cu povestile lor epice. Abia asteptam sa vedem ce ne aduce imaginatia lor fantastica membrilor platformei noastre” a declarat pentru The Hollywood Reporter, directorul de continut al Netflix, Ted Sarandos.

Într-o declarație comună, Benioff și Weiss au mulțumit la randul HBO si au confirmat trecerea spre Netflix: „Am avut o perioada excelenta la HBO. Dupa mai bine de un deceniu, ne declaram recunoscatori tuturor celor care ne-au facut sa ne simtim aici, ca acasa. Netflix a construit ceva uluitor, ba chiar fara precedent si suntem mandri ca ne-au invitat sa ne alaturam acestui proiect” au anuntat cei doi.

Game of Thrones-Benioff-Weiss

Trecerea lor la Netflix, poate duce o parte dintre personajele si actorii din Game of Thrones catre reteaua de streaming online. Cum? Benioff si Weiss au in plan crearea unor spin-off-uri din Game of Thrones, in care o parte dintre personajele atat de indragite de public ar putea fi din nou vazute pe micul ecran. Se vorbeste chiar de un Game of Thrones 2, a carui actiune s-ar petrece acum inainte de povestea pe care cei doi ne-au oferit-o in perioada serialului difuzat de HBO.

Se pare ca Netflix a plusat in discutiile cu cei doi, in special pentru ca platforma de streaming online prioritizeaza proiectele lui Weiss si Benioff. Amazon si Disney au oferit fiecare cate 150 de milioane de dolari pentru a-si asigura serviciile creatorilor Game of Thrones, dar oferta lor a fost depasita imediat de Netflix.