Stiri

OFICIAL | Microsoft a platit 7.5 miliarde de dolari pentru GitHub

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Microsoft, cea mai mare companie producatoare de software din lume, a confirmat achizitionarea GitHub pentru o suma impresionanta. Nu mai putin de 7.5 miliarde de dolari (parte din ei in actiuni la bursa) a platit Microsoft pentru o tranzactie care s-a incheiat inca din luna iunie.

GitHub trece sub tutela Microsoft

Asa cum ambele companii au anuntat, GitHub va pastra majoritatea angajatilor si va opera independent pentru a ramane o platforma inca deschisa. Fostul CEO de la Xamarin (alta companie cumparata de Microsoft), Nat Friedman va deveni CEO al GitHub si va colabora direct cu Scott Guthrie, vicepresedintele executiv al Microsoft.

GitHub Inc este un serviciul pentru gazduire web dedicat proiectelor de dezvoltare a software-ului si care utilizeaza sistemul de control al versiunilor Git. Platforma ofera planuri de tarifare pentru depozite private si conturi gratuite pentru proiecte open surse. Site-ul a fost lansat undeva in 2008 de catre PJ Hyett si Tom Preston Werner.

„Vom incepe prin a ne concentra pe experienta zilnica a utilizarii GitHub si vom dubla o mare pare din proiectele pe care le aveam deja in desfasurare. De asemenea, de aici incolo vom imbunatatii scenarii de baza precum cautarea, notificarile, probleme si proiectele noastre dedicate experientei pe telefonul mobil. Nu in ultimul rand, suntem incantat sa face din GitHub Actions un segment dedicat pietei globale.

Noi credem in puterea comunitatilor si credem ca putem realiza cu totii mult mai multe atunci cand colaboram unii cu altii. Suntem cea mai mare comunitate de dezvoltatori din lume si adunam la aceasta ora peste 31 de milioane de astfel de dezvoltatori pentru a colabra, crea, impartasi si contribui impreuna la o munca de cea mai buna calitate.

Viziunea noastra este aceea de a servi fiecare dezvoltator de pe planeta, pentru ca ne dorim sa devenim cel mai bun loc din lume pentru constructia de software. Colaborarea cu Microsoft si acordul parafat in aceste zile este o ocazie pentru noi toti de a incepe un nou capitol la un al nivel” a declarat Nat Friedman, noul CEO al companie. De aceeasi companie  se aratase interesata si Apple.

sursa: blogs.microsoft.com/blog

Etichete:

GitHub Microsoft
Summary
product image
Aggregate Rating
2 based on 1 votes
Brand Name
Microsoft
Product Name
GitHub