Reviews

Meizu Note 8 pret, specificatii tehnice, detalii oficiale, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Construit in totalitate din metal si disponibil pe culori variate precum rosu, mov, albastru sau negru, noul Meizu Note 8 are un pret de pornire bun si devine oficial in China. Este o alternativa interesanta la alte telefoane din zona mid-range produse in Asia, dar s-ar putea ca pentru suma solicitata de producator sa existe si alte alternative mult mai bune/potrivite.

Pentru a achizitiona acest nou telefon al companiei Meizu, va trebui sa scoateti din buzunar echivalentul sumei de 186 de dolari. Aflam imediat si ce specificatii propune noul smartphone al companiei din Zhuhai.

Meizu Note 8 specificatii tehnice si detalii oficiale

Dincolo de varietatea culorilor si de constructia all-metal, noul Meizu Note 8 se remarca printr-un aspect placut. Terminalul nu are breton de tip iPhone X si nici decupaj de tip waterdrop, dar marginile sale de sus si de jos sunt destul de subtiri, in timp ce marginile laterale sunt aproape inexistente.

Pe spate, camera duala este asezata vertical, iar sub ea descoperim senzorul clasic de amprente. In partea de jos a spatelui telefonului se afla logo-ul Meizu. De mentionat ca finisajele telefonului sunt de buna calitate, iar aspectul general este intr-adevar unul destul de reusit pentru acest segment.

Meizu Note 8 (1)

Meizu Note 8

Device-ul are doar 7.9 milimetri grosime si cantareste 168 de grame. Mi se pare o greutate optima pentru un telefon cu ecran mare, de tip phablet si o baterie peste nivelul standard. Meizu Note 8 este un telefon dual sim. Haideti sa vedem si ce alte specificatii tehnice ascunde configuratia sa.

Ecran

Noul Meizu Note 8 se bazeaza pe un ecran in 16 milioane de culori, cu tehnologie IPS LCD. Conform producatorului, raportul dintre ecran si corp ajunge la 80.1%, iar densitatea pixelilor este de 402 pixeli per inch. Ceea ce nu suna deloc rau. Avem o diagonala de 6-inch, cu rezolutie 2160 x 1080 pixeli. Per total, as spune ca ecranul lui Meizu Note 8 este unul dintre avantajele pe care le ofera acest telefon.

Sistem de operare

Ca multe dintre phablet-urile lansate in aceasta a doua jumatate a anului in China, Meizu Note 8 ruleaza din fabrica Android 8.0 Oreo. Producatorul a asezat peste acest OS, propria interfata, denumita Flyme UI. Din primele informatii, aceasta nu pare supra incarcata de aplicatii inutile, ceea ce este fara discutie un lucru bun.

Hardware

Meizu Note 8 are la bord un procesor construit pe un proces tehnologic de 14 nanometri. Produs de catre gigantul Qualcomm, procesorul Snapdragon 632 este un octa-core din zona mid-range, care se bazeaza pe patru nuclee Kryo 250 Gold de 1.8 Ghz si pe alte patru nuclee Kryo 250 Silver de 1.8 Ghz. Acestui procesor, Meizu i-a asigurat si serviciile placii video Adreno 506.

Meizu Note 8 (3)

Cu 4GB dedicati memoriei RAM si cu 64 GB pentru stocarea de date, configuratia interna pare un promitatoare. Meizu Note 8 va rula aproape orice joc din Magazin Play si o va face fara probleme evidente. Jocurile ceva mai solicitante de tip Asphalt 8 ar putea declansa urme de lag. Procesorul telefonului este gandit in asa fel incat sa fie o mixtura ideala intre eficienta si performanta. Este un procesor inferior modelelor Snapdragon 660 sau 710, dar depaseste ca valoare generala multe dintre procesoarele MediaTek din zona mid-range.

Dotari foto

Asa cum spuneam si mai sus, Meizu Note 8 are pe spatele sau un modul foto dual. El este compus din doi senzori de imagine de 12, respectiv 5 megapixeli. Primul senzor este un model Sony IMX362 cu apertura f/1.9. Teoretic, prezenta Sony ar trebui sa ne dea incredere, dar este evident vorba despre un senzor de generatie mai veche. Camera are autofocus dual si o apertura f/2.6 pe senzorul secundar. Camera pentru selfie-uri are 8 megapixeli si apertura f/2.0. Poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

Meizu Note 8 (2)

Nu m-as hazarda sa spun ca Meizu Note 8 promite prea multe la acest capitol. Desigur, performanta sa va fi una decenta daca iti doresti sa surprinzi cateva cadre pentru retelele de socializare. As asemana configuratia interna din sectorul foto cu ceea ce Meizu a adus pe terminalele Meizu V8 si Meizu V8 Pro.

Autonomie

Telefonul se bazeaza pe o baterie Li-Ion de 3.600 de miliamperi, de tip non-removable. Aceasta se incarca printr-un port microUSB si beneficiaza de tehnologie mCharge pentru incarcare rapida.

Alte detalii interesante

– Meizu Note 8 are un ecran cu luminozitate de 450 niti si o rata de contrast 1500:1. Formatul ecranului este unul 18:9
– Dincolo de aspectul dual-sim, Meizu Note 8 este echipat si cu alte optiuni utile. Terminalul are Wi-Fi direct, tehnologie bluetooth 4.2, GPS cu A-GPS si GLONASS, dar si Wi-Fi in standardele a/b/g/n
– Pe langa senzorul clasic de amprente, Meizu Note 8 are si accelerometru, gyro, senzor de proximitate sau compass
– Pe piata va exista si o versiune de 128 GB pentru stocarea de date

Daca pretul noului telefon se va confirma si in Europa, putem spune ca Meizu nu a scos un device tocmai rau. Dar in opinia noastra, o recomandare mai buna de la Meizu ar fi noul Meizu X8 care va costa in Europa aproximativ 200 de euro, deci diferenta nu ar fi prea mare la nivel de pret de achizitie. In schimb, X8 de la Meizu este categoric un telefon superior.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Meizu Note 8
Price
$ 186