Reviews

OFICIAL | Meizu V8 si Meizu V8 Pro introduse pe piata – specificatii, pareri, pret

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Meizu V8 si Meizu V8 Pro au fost miercuri lansate oficial. Noile produse ale companiei din China seamana cu Meizu 16X si folosesc procesoare bune segmentul mid-range si lower mid-range. Avem detalii despre noile telefoane ale producatorului chinez in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice Meizu V8

Noul model Meizu V8 este un telefon din sectorul lower mid-range, iar specificatiile sale si materialul din care este construit, confirma exact acest lucru.

Handsetul imbraca o sticla curbata 2.5D pe toata partea sa din fata, dar producatorului nu mentioneaza nicio norma de protectie pentru acest ecran. Partea din spate a telefonului este acoperita de policarbonat.

Meizu V8

Ecranul are o diagonala de 5.7-inch si suporta o rezolutie de 1440 x 720 pixeli. Meizu sustine ca luminozitatea acestui panel ajunge la 450 de niti, iar vizibilitatea sa in aer liber este excelenta. Acest panel este unul in format modern, 18:9. Terminalul seamana pe undeva cu ceea ce oferea Xiaomi pe modelul Mi Note 3, insa handset-ul Xiaomi avea ecran de 5.5 inch si format clasic, 16:9. Dimensiunile noului Meizu V8 sunt bune. Telefonul nu este nici foarte inalt (are 148 milimetri inaltime) si nici prea lat (73 de milimetri latime). In acelasi timp, grosimea sa mi se pare una potrivita pentru acest sector de activitate: 8.4 milimetri.

Noul Meizu V8 are la bord un procesor de la MediaTek, tactat la viteza maxima de 1.5 Ghz si cuplat cu acceleratorul grafic PowerVR GE8100 GPU. Chipset-ul MT6739 are alaturi o memorie RAM de 3GB si o capacitate de stocare a datelor de 32 GB, care poate fi extinsa via microSD pana la 128 GB. Dotarile foto nu sunt impresionante, dar nici nu as spune ca dezamagesc. Meizu V8 are pe spate o camera foto de 13 megapixeli cu deschidere f/2.2 plus LED Flash. Sub camera principala se afla senzorul de amprente care are suport pentru Alipay si WeChat. Camera frontala are 5 megapixeli, dar atentie, vine cu o deschidere excelenta, f/1.9 plus functia AI Beauty Mode.

Meizu V8 Pro

Meizu V8 vine gata echipat cu o baterie de 3.200 de miliamperi si beneficiaza de slot microUSB. Terminalul primeste si optiuni de conectivitate importante, printre care si o mufa pentru casti de 3.5 milimetri.

Specificatii Meizu V8 Pro

Cel de-al doilea model lansat de compania Meizu apartine clar segmentului mid-range. Meizu V8 Pro are o constructie ceva mai sofisticata si scapa de constructia din policarbonat pentru a face loc unui corp metalic, mult mai atractiv.

Device-ul vine cu noul procesor Helio P22 de la MediaTek si are o memorie RAM mai mare, de 4GB. Si capacitatea de stocare a datelor este superioara, Meizu V8 Pro fiind echipat din fabrica cu 64 GB.

 

Spre deosebire de Meizu V8, noul Meizu V8 Pro are camera duala pe spate formata dintr-o pereche de senzori de 12MP, respectiv 5MP. Ambii au deschideri f/2.2 si sunt capabili sa captureze detalii de calitate chiar si pe timpul noptii. Pe de alta parte, camera frontala este teoretic aceeasi. Avem acelasi senzor de 5 megapixeli cu deschidere f/1.9, dar Meizu V8 Pro are pe langa functia AI Beauty Mode si capacitatea de deblocare faciala. Senzorul de amprente al telefonului este amplasat pe spate, sub cele doua camere principala.

Noul Meizu V8 Pro are o baterie de 3.200 de miliamperi la bord si port microUSB. Tehnologia bluetooth este de o generatie mai noua, iar in plus descoperim optiunea dual-band WiFi. Meizu V8 Pro va fi disponibil nu doar pe culoarea negru, ci si pe culoarea auriu.

De precizat ca rezolutia si diagonala ecranului de pe Meizu V8 Pro sunt aceleasi cu cele de pe Meizu V8.

Preturi Meizu V8 si Meizu V8 Pro

Noul Meizu V8 este evaluat de compania chineza la suma de 117 dolari, in timp ce noul Meizu V8 Pro va costa 160 de dolari. Terminalele vor fi disponibile pentru inceput in zona Asia, inclusiv pe site-ul oficial al producatorului chinez.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Meizu V8 si Meizu V8 Pro