Stiri

OFICIAL | Procesorul MediaTek Helio P90 specificatii tehnice si detalii oficiale

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Compania MediaTek a anuntat oficial noul procesor Helio P90, chipset fabricat pe un proces de 12 nanometri, cu 9 nuclee si tracking uman. Cel putin teoretic, vorbim despre un procesor care se adreseaza clasei high-end a telefoanelor mobile, probabil in special cele din zona China. Avem si noi detalii in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice MediaTek Helio P90

Gandit pentru a realiza sarcini complexe legate de inteligenta artificiala prin noua functie APU 2.0, procesorul MediaTek Helio P90 este un chipset fabricat pe tehnologia TSMC FinFET de 12 nanometri. Gasim aceeasi tehnologie si la baza noilor procesoare Helio P60 si Helio P70, cu mentiunea ca noul MediaTek Helio P90 face diferenta in zona AI, asa cum explicam inca din start, mai sus.

MediaTek Helio P90

Mai pe scurt, MediaTek Helio P90 poate rula mai multe functii de inteligenta artificiala in acelasi timp, un detaliu care avantajeaza telefoanele de zona high end. Comparativ cu modelele de la MediaTek mentionate anterior, noul Helio P90 poate genera de pana la 4.6 ori mai multa performanta la acest capitol, iar asta o sa se vada in „actiunile” interprinse de viitorul utilizator al telefoanelor puternice.

La baza sa, MediaTek Helio P90 ascunde 6 nuclee de tip ARM – Cortex A55 de 2 Ghz, nuclee dedicate in general eficientei, dar si alte 2 nuclee de tip ARM – Cortex A75 de 2.2 Ghz, care sunt teoretic cele doua nuclee dedicate cu adevarat performantei.

La nivel grafic, avem o „colaborare” de succes cu placa video PowerVG GM9446, care aduce un plus de performanta de 15% prin comparatie cu placa video pe care o folosesc celelalte doua procesoare, Helio P60 si Helio P70. Totodata, MediaTek Helio P90 suporta camere de pana la 48 de megapixeli si setup-uri duale de 24 si 16 megapixeli. Nu in ultimul rand, la acest capitol al opticii, trebuie mentionat ca noul procesor al taiwanezilor de la MediaTek asigura suport pentru capturi video in slow motion la 480 cadre pe secunda, scrie Fonearena.com.

MediaTek Helio P90

Noul procesor are AI Depth Engine pentru efectul Bokeh al telefoanelor mobile, dar asigura si suport pentru Google Lens, AR Core si recunoastere faciala de tip Android. Foarte interesanta este functia tracking uman pe care o aduce noul procesor de la Mediatek, in sensul ca el poate analiza o miscare si detecta anumite obiecte intr-o scena, dar si activitatea oamenilor in timp real.

Procesorul poate ajuta un telefon high-end sa identifice diverse scene si sa urmareasca in 3D membrele umane, un detaliu care vorbeste de la sine despre progresul inregistrat de producatorul taiwanez la acest capitol al AI. Noul Helip P90 are suport pentru memorie RAM de tip LPDDR3 la 993 MHz sau LPDDR4x la 1866 MHz. Poate ajuta un telefon sa filmeze la rezolutie full hd cu 30 de cadre pe secunda si asigura viteze 4G de pana la 300 Mps in download sau de 100 Mbps in upload, anunta si GSM Arena.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
MediaTek
Product Name
MediaTek Helio P90