Stiri

Lenovo S5 Pro este telefonul cu 4 senzori foto pe spate organizati sub forma unui patrat

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Cei de la Lenovo incep sa-si revina. Sau cel putin, incearca. Compania chineza va lansa Lenovo S5 Pro, un device din zona mid-range, dar care are ca si particularitate faptul ca pe spatele sau, stau organizati sub forma unui patrat, cei patru senzori foto.

Pe platforma Weibo, producatorul chinez a inceput sa posteze teasere despre smartphone-ul Lenovo S5 Pro, iar din primele mostre se arata clar ca telefonul este gandit pentru capacitatea partii sale fotografice.

Noul Lenovo S5 Pro va fi lansat alaturi de Lenovo Z5 Pro, un terminal cu ecran gigantic, memorie de 8 GB RAM, baterie de 4.000 miliamperi si mecanism de tip slider pentru camera foto, asa cum am vazut pe Oppo Find X.

Lenovo S5 Pro – dotari foto spectaculoase

Revenim insa la modelul Lenovo S5 Pro, pentru ca despre Z5 Pro v-am scris saptamanile trecute. Daca Nokia va oficializa cat de curand smartphone-ul sau cu 6 senzori, dintre care 5 pe spate, Lenovo va oferi un device mid-range cu 5 senzori de imagine, dintre care patru vor fi plasati pe spate, sub forma unui patrat. Un nou trend pe care il lanseaza chinezii, pentru ca pana la urma si Nokia trece prin „mana” lor daca ne raportam la detinatorul drepturilor asupra brandului, HMD Global, companie din China.

Cei patru senzori de pe spatele lui Lenovo S5 Pro sunt asezati similar cu ceea ce ne va propune si Huawei pe terminalele sale de top, Mate 20 si Mate 20 Pro. Inca un semn ca piata din China stabileste un nou trend. Cei de la Lenovo anunta ca modulul foto principal va sosi cu Super 2X Optical Zoom si cu Ai 4 Shots, optiuni care vor imbunatati experientele utilizatorilor, si in special a celor interesati de sectorul foto.

Imaginile oferite de contul de Weibo al Lenovo par foarte reusite (vezi foto mai sus). Compania sustine ca sunt instantanee surprinse cu ajutorul camerei foto de pe spate. Observam primele cadre cu Super 2X Optical Zoom, iar detalierea excelenta subiectilor fotografiati ne demonstreaza ca Lenovo nu glumeste.

Lenovo S5 Pro – specificatii tehnice

Trecem si la partea care va intereseaza cu siguranta foarte mult. Si anume, specificatiile lui Lenovo S5 Pro. Cel putin in teorie, bazandu-ne pe zvonurile din presa chineza, pentru ca momentan Lenovo pastreaza totusi o nota de mister asupra acestui capitol.

Din cate se pare, Lenovo S5 Pro va fi echipat cu procesor Snapdragon 660, ceea ce suna bine. Este unul dintre cele mai puternice si mai bine optimizate procesoare din zona mid-range, depasit probabil ca performanta doar de noul Snapdragon 710 sau de Kirin-ul HiSillicon al celor de la Huawei. O alta varianta ar fi ca Lenovo S5 Pro va avea procesor Snapdragon 636, ceea ce din nou, nu suna tocmai rau, chiar daca terminalul ar cobori usor o treapta pe lista valorica.

Citeste si: Review Lenovo A5 Pro

Ecranul va fi in mod sigur unul pare si destul de spectaculos. Se pare ca va avea o diagonala de 6-inch si o rezolutie Full HD Plus. Cel mai probabil, Lenovo S5 Pro va veni in versiuni de 4GB RAM si 6 GB RAM. Chiar ma gandeam zilele trecute, cat de departe pareau vremurile astea bune in care o versiune de 6GB RAM pe un telefon mid-range parea un vis frumos. Din ce in ce mai des visam frumos, dragi prieteni, si pe undeva, trebuie sa recunoastem din nou la acest capitol meritele producatorilor chinezi.

La nivel software, cel mai probabil Lenovo S5 Pro va rula din fabrica Android 8.1 Oreo, dar va face trecerea si spre noul Android 9.0 Pie. Bateria va fi una mare. Noi ne gandim la 3.500 de miliamperi cu fast charging, chiar daca presa din China vorbeste si de 4.000 mAh. Vom reveni cu detalii despre Lenovo S5 Pro si partenerul sau de gama, in perioada urmatoare. Ramaneti alaturi de noi.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo S5 Pro