Reviews

Lava Z81 pret, specificatii tehnice, detalii oficiale, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Daca esti interesat de achizitionarea unui telefon accesibil ca pret, dar cu o configuratie decenta, care sa indeplineasca tot ce tine de task-urile tale zilnice, avem o propunere pentru tine direct din India. Noul model Lava Z81 costa putin peste 500 de lei si vine gata echipat, cu noul procesor Helio A22 de la MediaTek. Cum arata si ce alte specificatii aduce acest smartphone, aflam in cele ce urmeaza.

Lava Z81 specificatii tehnice

Despre compania Lava am discutat in acest an destul de des pe blogul nostru. Producatorul a lansat in acest an si alte terminale interesante ca pret , asa cum sunt modelele Lava Z90 sau Lava Z91. Tot din gama „Z” a aceluiasi producator, va propunem si modelul Lava Z81, un telefon cu aspect modern si cateva specificatii tehnice interesante, printre care si anumite functii speciale bine venite.

Lava Z81 este echipat cu noul procesor Helio A22 de la MediaTek, procesorul fabricat pe un proces de 12 nanometri, quad-core, cu viteza de 2Ghz. Este genul de procesor eficient, care economiseste destul de mult din bateria telefonului.

El functioneaza in „parteneriat” cu placa video IMG Power VR GE- class GPU. Compania care il produce, MediaTek, sustine ca procesorul asigura un plus de performanta cu 30% mai mare decat restul procesoarelor MediaTek pentru segmentul upper entry level. De asemenea, viteza placii video atinge un procent cu pana la 72% mai mare decat pana acum. Teoretic, MediaTek Helio A22 este o alternativa de calitate pe care producatorul taiwanez o asigura principalului sau concurent de pe piata, Snapdragon 425 de la Qualcomm.

Lava Z81 (1)

Pe modelul Lava Z81, noul procesor este asociat cu o memorie RAM de 2GB sau 3GB RAM si cu o capacitate de stocare de 32GB. Vezi pe blogul nostru ce anume poti stoca pe un telefon de 32 GB. In plus, device-ul beneficiaza de slot dedicat pentru carduri de tip microSD, prin care utilizatorul poate extinde memoria nativa a telefonului, chiar si pana la 256GB.

Lava Z81 ruleaza din fabrica Star OS, o interfata dezvoltata in-house de Lava, aplicata peste sistemul de operare clasic, Android 8.1 Oreo. Modelul este un dual sim, al carui ecran are o diagonala de 5.7-inch cu rezolutie maxima 1440 x 720 pixeli. Formatul display-ului este 18:9, iar ecranul este acoperit de sticla curbata 2.5D.

In sectorul foto, Lava Z81 nu vine cu modul dual, dar are doi destul de puternic. Atat pe fata, cat si pe spate, telefonul este echipat cu senzori de 13 megapixeli si cu optiunea LED Flash. Z81 de la Lava beneficiaza de optiuni AI pe camerele sale foto si de functia Studio Mode, care aplica sase efecte speciale imaginilor capturate de telefonul mobil.

Lava Z81 beneficiaza de functia FM Radio si de mufa audio de 3.5mm pentru casti. Telefonul suporta conectivitate de tip 4G VoLTE indiferent de zona, are Wi-Fi 802.11 b/g/n si functia GPS cu GLONASS. Bateria sa are o capacitate de 3.000 de miliamperi.

Lava Z81

Lava Z81

Noul model Lava Z81 poate fi achizitionat pe culori precum negru si auriu, iar disponibilitatea sa este inca pusa sub semnul intrebarii in Europa. In schimb, aproape sigur, device-ul va fi disponibil pe site-urile Flipkart, Amazon si Snapdeal, livrarile pentru Romania putand dura si pana la o luna de zile. De precizat ca versiunea de 2GB a telefonului va costa sub 500 de lei.