Stiri

Google Pixel 4 nu este atat de sigur precum este promovat. Iata explicatiile

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Cei de la Google pareau extrem de increzator in ceea ce priveste sistemul de recunoastere faciala de pe noul Google Pixel 4. Atat de siguri, incat au indepartat senzorul de amprente de pe ultimul dispozitiv pilot. Cu toate acestea, se pare ca functia de deblocare faciala pregatita de Google pentru noul model Google Pixel 4 nu este chiar atat de sigura pe cat este ea de bine promovata.

Google Pixel 4 nu este atat de sigur precum este promovat

Noul Google Pixel 4 se anunta de pe acum un real succes, dar nu totul este „roz” cand vine vorba despre viitorul flagship al nord-americanilor.

Compania s-a straduit foarte tare in ceea ce priveste noul sistem de recunoastere faciala, iar promovarea acestuia a fost una realmente speciala si spectaculoasa. Si totusi, lucrurile nu sunt chiar atat de simple.

Foarte sigura pe acest sistem, Google a ales sa renunte definitiv la senzorul clasic de amprente de pe noua nava amiral, doar ca…functia de recunoastere faciala naste acum noi dezbateri in mediul online.

Se pare ca noul Pixel 4 va putea fi deblocat, chiar daca ochii utilizatorului nu sunt deschisi compelt. Ce inseamna asta? Ei bine, asta se traduce extrem de simplu: oricine din jurul tau va dori sa-ti deblocheze telefonul, o poate face, chiar daca nu este autorizat sa o faca! Spre exemplu, o poate face atunci cand tu dormi 🙂 Si chiar daca pare o gluma, nu este!

Acesta nu este nici macar un bug care a fost descoperit intre timp de primii utilizatori ai dispozitivului pilot. Este de fapt o optiune a noului telefon! Google a plecat de la ideea ca deblocarea terminalului trebuie sa functioneze si astfel, dar se pare ca foarte multa lume si multi dintre experti nu sunt de acord cu aceasta varianta.


Google, pe pagina sa de asistență, spune: „Telefonul nostru poate fi deblocat și de altcineva dacă este ținut la față, chiar dacă ochii sunt închiși. Păstrați telefonul într-un loc sigur, cum ar fi buzunarul sau geanta de mână ”. Chris Fox de la BBC a demonstrat acest defect printr-un videoclip pe Twitter (vezi mai sus). Videoclipul arată că Pixel 4 poate fi deblocat cu ușurință chiar și atunci când utilizatorul are ochii inchisi.

Din pacate, aceasta „portita” este una destul de periculoasa si afecteaza securitatea utilizatorului. Imaginează-ți că ai adormit în timpul unei calatorii cu trenul. Se intampla des…mie cel putin chiar mi se intampla. Ei bine, in aceasta situatie, oricine îți poate debloca smartphone-ul arătând pur și simplu către fața ta.

Acest lucru intensifică riscul de furt de date. S-ar putea întâmpla lucruri mult mai rele ca și cum ai fi jefuit prin intermediul aplicațiilor bancare care sunt securizate cu funcția de deblocare a feței. In plus, compania nici nu a avut grijă să ofere o opțiune în care utilizatorii pot alege să utilizeze funcția de deblocare a feței cu ochii închiși sau deschiși. Asa cum a facut spre exemplu Samsung, gigantul din Coreea de Sud care vă oferă o opțiune de a alege între opțiunile menționate mai sus.

Pe de alta parte, trebuie mentionat si faptul ca daca un utilizator este foarte preocupat de securitatea device-ului sau, el poate activa modul de blocare al terminalului. Acest lucru se face accesand urmatoarele optiuni: Settings > Display > Advance > Lock Screen Display > Show lockdown option.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Google
Product Name
Google Pixel 4