Stiri

Procesorul Qualcomm Snapdragon 865 debuteaza pe un nou telefon. Cine este Titanium M6 5G

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Conform presei de specialitate, smartphone-ul Titanium M6 5G este device-ul pe care va debuta procesorul Qualcomm Snapdragon 865. Mai multe detalii avem in cele ce urmeaza.

Noul procesor Snapdragon 865 debuteaza pe un telefon mai putin cunoscut: Titanium M6 5G

Noul procesor Snapdragon 865 de la Qualcomm va fi noul varf de gama dedicat de producatorul nord-american terminalelor din zona high-end. Chiar daca multa lume se astepta ca cel mai puternic procesor pentru telefoanele cu Android sa vina pentru un inceput odata cu un model Google, Huawei sau Samsung, ei bine, bomba a fost anuntata in urma cu cateva ore in China.

Mai exact, Qualcomm Snapdragon 865 isi face debutul oficial pe un telefon de care nu auzise pana acum, nimeni! Titanium M6 5G este device-ul pe care vom vedea pentru prima data la lucru noul model de procesor Snapdragon 865. Este vorba despre un device pe care il dezvolta o companie „luxury” din China, denumita „8848”. Device-ul va suporta conectivitate de tip 5G, dincolo de toate specificatiile sale de tip highend.

Pe de alta parte, trebuie sa facem cateva precizari. Inainte de toate, in ciuda faptului ca brandul 8848 este primul din lume care anunta aparitia unui smartphone care va incorpora noul procesor Snapdragon 865, asta nu inseamna automat ca modelul va fi si primul de pe piata care va deveni disponibil din punct de vedere comercial.

Totusi, producatorul chinez intentioneaza sa lanseze modelul Titanium M6 5G pe piata, ceea ce inseamna ca vom asista la o premiera. Pentru prima data, Qualcomm renunta la parteneriatul cu Samsung care era de multi ani brandul care lansa in premiera un smartphone cu procesorul de top al celor de la Qualcomm in prim plan. Noul flagship al Samsung va trebui sa mai astepte, pentru ca cei de la 8848 s-au miscat mult mai repede si au anuntat astfel Titanium M6 5G cu procesorul Snapdragon 865 la bord.

O dezvoltare interesanta a situatiei, in conditiile in care Samsung Foundry a fost compania care se afla in spatele Snapdragon 865 dupa ce Qualcomm a renuntat la parteneriatul pe termen lung cu cei de la TSMC. Aproape ca nu poti intelege mai nimic, dar cel putin in momentul de fata, asa se prezinta lucrurile. Iar confirmarea vine de la cateva surse foarte credibile din China. Exista si o teorie care sustine ca cei de la Qualcomm se pregatesc de un parteneriat mult mai important cu Google pe viitor, astfel ca noul device Titanium M6 5G care este lansat in acest an cu noul procesor dedicat flagship-urilor ar fi doar un „eveniment tampon”. Ramane de vazut, desigur, daca aceasta teorie sta in picioare in cele din urma.

Specificatii tehnice pentru Titanium M6 5G

Titanium M6 5G este un telefon de lux, care apartine unui brand care, in teorie, cu asta se ocupa: dispozitive de lux! In materie de specificatii tehnice, dincolo de aparitia procesorului Snapdragon 865 de la Qualcomm, modelul de lux, Titanium M6 5G are si alte caracteristici interesante.

Se pare ca device-ul va fi echipat cu un ecran AMOLED de 6.01 inch, iar memoria sa RAM va ajunge la 12 GB. Mai mult, capacitatea de stocare a datelor este impresionanta! Utilizatorii vor avea la dispozitie nu mai putin de 1TB pentru a-si stoca toate datele de care au nevoie. Ba chiar, si cele de care nu au nevoie la o asemenea capacitate 🙂

Noul model Titanium M6 5G va fi echipat cu o camera principala de 64 de megapixeli, care va avea abilitatea de a produce imagini la rezolutie de 100MP. In plus, asa cum aminteam inca din start si asa cum ii sugereaza si numele, Titanium M6 5G este un device care suporta conectivitate de tip 5G. În timp ce telefonul celor de la 8848 fabricat cu OS 5G, Qualcomm este de asemenea de așteptat să lanseze o variantă non-5G a noului procesor Snapdragon 865. Acest lucru se datorează faptului că Snapdragon 865 este gandit pentru a nu avea un modem 5G intern, iar un chipset de tip flagship 5G nu poate fi disponibil in zone unde nu este implementata inca aceasta tehnologie.

Din cate stim pana acum, Qualcomm Snadpragon 865 a aparut in GeekBench cu numele de cod „Kona”. A bifat nu mai putin de 4.149 de puncte in testul single core si 12.915 puncte in testul multi core. Frecventa sa de baza este de 1.8 Ghz, mai mare decat cea a lui Snapdragon 855 care ajungea la 1.78 Ghz.

Etichete:

Titanium M6 5G
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
8848
Product Name
Titanium M6 5G