Stiri

Gmail primeste un nou aspect. De ce modificarea nu pare sa fie una pe placul fanilor

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Gmail primește acum un aspect renovat, pictograma sa fiind schimbată cu o temă cu patru culori în loc de pictograma „de tip plic”. Modificările apar ca parte a anunțului Google Workspace.

Gmail primeste un nou aspect. De ce modificarea nu pare sa fie una pe placul fanilor

Google s-a jucat întotdeauna cu pictograma Gmail într-un mod subtil, în care a adăugat umbre pictogramei ici și colo, dar acum trece la o renovare totală acesteia. Singura reînnoire majoră a pictogramei pe care am văzut-o până acum în pictograma Gmail este când Google a trecut la liniile directoare de proiectare a materialelor în 2013.

Odată cu introducerea Material Design, Google a făcut ca pictograma Gmail să pară mai modernă, cu umbre și ușoare modificări de culoare, dar tema de bază a pictogramei nu s-a schimbat până acum.

Prin introducerea Google Workspace, noua siglă Gmail (Deasupra) primește patru culori în pictogramă, care sunt roșu, verde, albastru și galben, facand aceasta trecere (sa-i zicem, multicolora) de la singurele două pe care le avea anterior, care erau roșu și alb. Tema plicului a dispărut acum, iar noua pictogramă arată similar cu alte pictograme noi din Google Drive, Google Docs, Google Meet, Google Calendar etc.

Noile pictograme au primit, de asemenea, o reacție de la utilizatori inca de când au fost anunțate ieri. Oamenilor nu le-a plăcut noua pictogramă, deoarece asemănarea dintre noua pictogramă Gmail și alte pictograme noi este tulburătoare de mare. Odată cu introducerea acestor noi pictograme, se spune că fiecare aplicație și-a pierdut identitatea, deoarece dacă privești de departe, fiecare pictogramă arată similar cu tema cu patru culori, iar aceste pictograme urmează cu siguranță culorile siglei Google.

Dacă ne uităm la situație din perspectiva Google, aceasta schimbare a fost necesară, întrucât Google arunca toate aplicațiile sub un singur nume (Google Workspace), deci trebuie să urmeze aceleași linii directoare pentru aspect. Dar de data aceasta, Google a făcut ca icoanele să fie prea asemănătoare între ele și, din păcate, nu putem face nimic în acest sens decât să le acceptăm.

Acestea fiind zise, as vrea sa-ti reamintesc in final ca am scris recent un material despre Huawei Nova 5T. La eMag ai Telefon mobil Huawei Nova 5T, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Midsummer Purple la numai 1.448 de lei. Foarte interesant este ca acum ai oportunitatea sa primesti telefonul prin livrare rapida. Prin Tazz by eMAG, poti comanda produsul si il primesti in maximum 1 ora de la plasarea comenzii. La livrare, beneficiezi de deschiderea coletului si ai retur gratuit in 30 de zile. Telefonul beneficiaza de o reducere interesanta la data redactarii acestui articol.

Etichete:

Gmail